YALANCI BAHARA ALDANDI

SARIGÖL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2017 - 15:38, Güncelleme: 27.11.2017 - 15:38
 

YALANCI BAHARA ALDANDI

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir erik ağacı sıcak havaya aldanarak, bu yıl ikinci kez çiçek açıp meyve verdi.
Sarıgöl'ün Mimar Sinan Mahallesi Söylemez Caddesi'ndeki evinin bahçesindeki erik ağacının bu yıl ikinci kez çiçek açıp meyve verdiğini gören 46 yaşındaki Sabri Yılmaz, ilk kez başına böyle bir olay geldiğini ve çok şaşırdığını söyledi. Ilık havaya aldanan ve tekrar ürün vermeye başlayan erik ağacının çevrede de merak konusu olduğunu belirten Sabri Yılmaz, "Evimin bahçesinde on yıl önce erik diktim. İlk kez bu yıl ikinci kez çiçek açtı ve tekrar erik vermeye başladı. Ben bile hayret ettim, görenler de inanamadı" dedi. “AĞAÇLAR DA HAVAYA ALDANIYOR” Erik ağacının tekrar ürün vermesini değerlendiren Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise, "Bölgemizde yeterli soğuklar henüz başlamadı. Hava sıcaklıkları ortalama gündüz 14-15, geceleri de 2 derece civarında gerçekleşiyor. Bu havalarda meyve ağaçlarının gövdelerinden sular çekilmediğinden ılık havalara aldanan badem, erik türü meyve ağaçları zaman zaman ikinci ürün vermekte ancak üzerinde az sayıda meyve oluyor. Ağaçlar da havaya aldanıyor" şeklinde konuştu.  
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir erik ağacı sıcak havaya aldanarak, bu yıl ikinci kez çiçek açıp meyve verdi.
Sarıgöl'ün Mimar Sinan Mahallesi Söylemez Caddesi'ndeki evinin bahçesindeki erik ağacının bu yıl ikinci kez çiçek açıp meyve verdiğini gören 46 yaşındaki Sabri Yılmaz, ilk kez başına böyle bir olay geldiğini ve çok şaşırdığını söyledi. Ilık havaya aldanan ve tekrar ürün vermeye başlayan erik ağacının çevrede de merak konusu olduğunu belirten Sabri Yılmaz, "Evimin bahçesinde on yıl önce erik diktim. İlk kez bu yıl ikinci kez çiçek açtı ve tekrar erik vermeye başladı. Ben bile hayret ettim, görenler de inanamadı" dedi.

“AĞAÇLAR DA HAVAYA ALDANIYOR”
Erik ağacının tekrar ürün vermesini değerlendiren Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise, "Bölgemizde yeterli soğuklar henüz başlamadı. Hava sıcaklıkları ortalama gündüz 14-15, geceleri de 2 derece civarında gerçekleşiyor. Bu havalarda meyve ağaçlarının gövdelerinden sular çekilmediğinden ılık havalara aldanan badem, erik türü meyve ağaçları zaman zaman ikinci ürün vermekte ancak üzerinde az sayıda meyve oluyor. Ağaçlar da havaya aldanıyor" şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.