BABACAN MANİSA’DA KONUŞTU

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2022 - 18:15, Güncelleme: 10.06.2022 - 18:15
 

BABACAN MANİSA’DA KONUŞTU

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Manisa’da vatandaşlarla buluştu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz gün Manisa’ya geldi. Öğle saatlerinde sanayi ve pazar esnafını ziyaret eden Babacan, daha sonra partisinin il başkanlığına geçerek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Babacan, son olarak çarşı esnafını ziyaret edip, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla hitap etti. Burada hükümetin, ekonomi ve tarımsal politikalarını eleştiren Babacan, DEVA Partisi olarak hazırladıkları projeleri anlattı. DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde; “BİZ BU YOLA İKTİDAR OLMAK İÇİN ÇIKTIK”  “Fahiş doğal gaz ve elektrik fiyatlarını yazan kim? Cumhurbaşkanının kendisi. Suçu başkasına atmasın. Petrol fiyatı her yerde arttı, diyor. Bir dakika, ne kadar arttı? Eğer akaryakıt fiyatları dünyadaki petrol fiyatları kadar artsaydı benzin ve mazot bugün en fazla 10-11 liraydı. Türkiye’de döviz kuru arttı. Çarptığında 27’ye, 28’e doğru gidiyor. Biz bu yola muhalefet olmak için çıkmadık, bu ülkeyi yönetmeye talip olduğumuz için, iktidar olmak için çıktık.  Zam arkasına zam, zam arkasına zam. Bu ülkeyi artık yönetemiyorlar. Neymiş? Dünyanın her yerinde enflasyon varmış. Japonya’da enflasyon yıllık yüzde 2’ye çıktı diye adamlar panik oldu. Avrupa’da, Amerika’da yüzde 5-7 diye herkes şikayet ediyor çok enflasyon var diyor. Bizde TÜİK’in açıkladığı makyajlı rakam yüzde 73,5. Buçuğu da var… O kadar hassas ölçüyor ki TÜİK. “DEVLETİN DÖVİZİ KALMADI” Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarlık döviz rezervinin cayır cayır sattılar. Şu anda Merkez Bankası 60 milyar dolar içeride, ekside. Gidip Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden borç aldıkları dövizi de sattılar. Hâlâ satmaya devam ediyorlar. Bu yıl 40 milyar dolar sattılar. Doları satınca ne oldu? Denizin suyu tükendi. Devletin dövizi kalmadı. Şimdi onun için pahalanıyor. Kontrol edemiyorlar. Bu ülke şu anda bir döviz krizi yaşıyorsa bunların cayır cayır satıp rezervleri tüketmesi yüzünden yaşıyor. “200 LİRA BANKNOT 2009 YILINDA 123 DOLAR EDİYORDU BUGÜN 12 DOLAR” 200 lira banknot tedavüle çıktığı 2009 yılında 123 dolar ediyordu, milli paramız yerli paramız değil mi? Bugün 12 dolar. Aradaki fark nereye gitti? Cebinde 200 lira taşıyan herkesin cebinden tam 111 doları çalan kim? Dolar kurunu kim patlattıysa, enflasyonu kim patlattıysa, çalan aynı kişidir.”
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Manisa’da vatandaşlarla buluştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz gün Manisa’ya geldi. Öğle saatlerinde sanayi ve pazar esnafını ziyaret eden Babacan, daha sonra partisinin il başkanlığına geçerek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Babacan, son olarak çarşı esnafını ziyaret edip, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla hitap etti. Burada hükümetin, ekonomi ve tarımsal politikalarını eleştiren Babacan, DEVA Partisi olarak hazırladıkları projeleri anlattı.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“BİZ BU YOLA İKTİDAR OLMAK İÇİN ÇIKTIK”

 “Fahiş doğal gaz ve elektrik fiyatlarını yazan kim? Cumhurbaşkanının kendisi. Suçu başkasına atmasın. Petrol fiyatı her yerde arttı, diyor. Bir dakika, ne kadar arttı? Eğer akaryakıt fiyatları dünyadaki petrol fiyatları kadar artsaydı benzin ve mazot bugün en fazla 10-11 liraydı. Türkiye’de döviz kuru arttı. Çarptığında 27’ye, 28’e doğru gidiyor. Biz bu yola muhalefet olmak için çıkmadık, bu ülkeyi yönetmeye talip olduğumuz için, iktidar olmak için çıktık.  Zam arkasına zam, zam arkasına zam. Bu ülkeyi artık yönetemiyorlar. Neymiş? Dünyanın her yerinde enflasyon varmış. Japonya’da enflasyon yıllık yüzde 2’ye çıktı diye adamlar panik oldu. Avrupa’da, Amerika’da yüzde 5-7 diye herkes şikayet ediyor çok enflasyon var diyor. Bizde TÜİK’in açıkladığı makyajlı rakam yüzde 73,5. Buçuğu da var… O kadar hassas ölçüyor ki TÜİK.

“DEVLETİN DÖVİZİ KALMADI”

Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarlık döviz rezervinin cayır cayır sattılar. Şu anda Merkez Bankası 60 milyar dolar içeride, ekside. Gidip Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden borç aldıkları dövizi de sattılar. Hâlâ satmaya devam ediyorlar. Bu yıl 40 milyar dolar sattılar. Doları satınca ne oldu? Denizin suyu tükendi. Devletin dövizi kalmadı. Şimdi onun için pahalanıyor. Kontrol edemiyorlar. Bu ülke şu anda bir döviz krizi yaşıyorsa bunların cayır cayır satıp rezervleri tüketmesi yüzünden yaşıyor.

“200 LİRA BANKNOT 2009 YILINDA 123 DOLAR EDİYORDU BUGÜN 12 DOLAR”

200 lira banknot tedavüle çıktığı 2009 yılında 123 dolar ediyordu, milli paramız yerli paramız değil mi? Bugün 12 dolar. Aradaki fark nereye gitti? Cebinde 200 lira taşıyan herkesin cebinden tam 111 doları çalan kim? Dolar kurunu kim patlattıysa, enflasyonu kim patlattıysa, çalan aynı kişidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.