BAŞKAN ERYILMAZ: SIĞINMACILAR ARTIK BİR MİLLİ BEKA SORUNU

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2022 - 12:50, Güncelleme: 24.03.2022 - 12:50
 

BAŞKAN ERYILMAZ: SIĞINMACILAR ARTIK BİR MİLLİ BEKA SORUNU

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” açıklamalarının ardından muhalefetten yükselen itiraz seslerine katıldı. Başkan Eryılmaz, “Kilis’te yaşayan Suriyeli sayısı Türk sayısını geçti. Hatay büyük bir tehlikede. Suriyeli sığınmacılar artık bir milli beka sorunudur” dedi.
Suriye savaşından kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacı sayısı, 2021 yılının resmi verilerine göre 3 milyon 688 bin kişiyi aştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde, “Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” açıklaması üzerine Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Başkan Savaş, “Hatay’da her yeni doğan 4 bebekten 3’ü Suriyeli. Böyle devam ederse 12 yıl sonra Hatay’da Suriyeli bir Belediye Başkanı olacak” dedi. “METROPOL KENTLERDE BİLE BÜYÜK BİR ÇETELEŞME VAR” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Türkiye’nin kanayan yarası olan mülteci sorununu değerlendirdi. Başkan Eryılmaz, “Suriye’de 10 yılı aşkın bir süredir devam eden savaş var. Bu savaşın başladığı süreçte Türkiye sınırında bir kanton bölge yapılmasını, savaştan kaçan kişilerin barınma, beslenme gibi tüm ihtiyaçlarının burada giderilmesi gerektiğini söylemiştik. Söylediklerimizin hiç birini dikkate almayan iktidar nedeniyle Türkiye, büyük bir sığınmacı krizi yaşıyor. Suriyeliler, hiçbir önlem alınmadan Türkiye’nin her bölgesine yayıldı. Hatta Kilis’te Türk nüfusundan fazla bir duruma geldiler. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş çok önemli bir konuya dikkat çekti. Hatay’ın demografik yapısı bozuluyor. Hatay’da her 4 yeni doğan çocuktan 3’ü Suriyeli. Türkiye’nin metropol kentlerinin bazı mahalleleri, ‘Suriyeli mahallesi’ olarak biliniyor, büyük bir gettolaşma çeteleşme var” dedi. “GÖÇ DALGALARI İÇİN UZUN VADELİ PLANLAR YAPILMALI” İYİ Partili Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Türkiye, Suriyeli sığınmacılara yönelik en güzel misafirliği yaptı ancak gelinen noktada, ev sahibi kendine bakamaz hale geldi. Suriye’de aktif çatışma ortamının bittiği birçok bölge var. Bayram ziyaretlerine gidip gelebilen kişiler, artık memleketlerinde de yaşayabilirler. Türkiye’nin sosyolojisini ve ekonomisini derinden sarsan, demografik yapısını bozan bu sorun bir an önce ortadan kaldırılmalıdır ve Suriyeliler memleketlerine dönmelidir. Dünya, büyük bir iklim kriziyle karşı karşıya. Afrika’dan Avrupa’ya yaşanacak olan büyük bir göç dalgası, Türkiye’yi de etkisi altına alacak. Türkiye şimdiden bunlara hazırlıklı olarak uzun vadeli planlarını hayata geçirilmeli ve mülteci sorununu bir an önce ortadan kaldırmalıdır. Türkiye için sığınmacılar, artık bir milli beka sorunu haline gelmiştir. İktidar olduğumuzda, hem Suriyeli sığınmacıların, hem de milletimizin memnun olacağı bir mülteci politikasıyla Türkiye’de misafir olan Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz”
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” açıklamalarının ardından muhalefetten yükselen itiraz seslerine katıldı. Başkan Eryılmaz, “Kilis’te yaşayan Suriyeli sayısı Türk sayısını geçti. Hatay büyük bir tehlikede. Suriyeli sığınmacılar artık bir milli beka sorunudur” dedi.

Suriye savaşından kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacı sayısı, 2021 yılının resmi verilerine göre 3 milyon 688 bin kişiyi aştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde, “Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” açıklaması üzerine Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Başkan Savaş, “Hatay’da her yeni doğan 4 bebekten 3’ü Suriyeli. Böyle devam ederse 12 yıl sonra Hatay’da Suriyeli bir Belediye Başkanı olacak” dedi.

“METROPOL KENTLERDE BİLE BÜYÜK BİR ÇETELEŞME VAR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Türkiye’nin kanayan yarası olan mülteci sorununu değerlendirdi. Başkan Eryılmaz, “Suriye’de 10 yılı aşkın bir süredir devam eden savaş var. Bu savaşın başladığı süreçte Türkiye sınırında bir kanton bölge yapılmasını, savaştan kaçan kişilerin barınma, beslenme gibi tüm ihtiyaçlarının burada giderilmesi gerektiğini söylemiştik. Söylediklerimizin hiç birini dikkate almayan iktidar nedeniyle Türkiye, büyük bir sığınmacı krizi yaşıyor. Suriyeliler, hiçbir önlem alınmadan Türkiye’nin her bölgesine yayıldı. Hatta Kilis’te Türk nüfusundan fazla bir duruma geldiler. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş çok önemli bir konuya dikkat çekti. Hatay’ın demografik yapısı bozuluyor. Hatay’da her 4 yeni doğan çocuktan 3’ü Suriyeli. Türkiye’nin metropol kentlerinin bazı mahalleleri, ‘Suriyeli mahallesi’ olarak biliniyor, büyük bir gettolaşma çeteleşme var” dedi.

“GÖÇ DALGALARI İÇİN UZUN VADELİ PLANLAR YAPILMALI”

İYİ Partili Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Türkiye, Suriyeli sığınmacılara yönelik en güzel misafirliği yaptı ancak gelinen noktada, ev sahibi kendine bakamaz hale geldi. Suriye’de aktif çatışma ortamının bittiği birçok bölge var. Bayram ziyaretlerine gidip gelebilen kişiler, artık memleketlerinde de yaşayabilirler. Türkiye’nin sosyolojisini ve ekonomisini derinden sarsan, demografik yapısını bozan bu sorun bir an önce ortadan kaldırılmalıdır ve Suriyeliler memleketlerine dönmelidir. Dünya, büyük bir iklim kriziyle karşı karşıya. Afrika’dan Avrupa’ya yaşanacak olan büyük bir göç dalgası, Türkiye’yi de etkisi altına alacak. Türkiye şimdiden bunlara hazırlıklı olarak uzun vadeli planlarını hayata geçirilmeli ve mülteci sorununu bir an önce ortadan kaldırmalıdır. Türkiye için sığınmacılar, artık bir milli beka sorunu haline gelmiştir. İktidar olduğumuzda, hem Suriyeli sığınmacıların, hem de milletimizin memnun olacağı bir mülteci politikasıyla Türkiye’de misafir olan Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.