CHP MANİSA’DAN KAFTANCIOĞLU’NA TAM DESTEK

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.05.2022 - 15:28, Güncelleme: 18.05.2022 - 15:28
 

CHP MANİSA’DAN KAFTANCIOĞLU’NA TAM DESTEK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı 4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Siyasi yasak getirilen Kaftancıoğlu'na partisinin Manisa örgütünden tam destek geldi.
CHP Manisa il ve ilçe başkanlıkları ‘Canan Kaftancıoğlu Yalnız Değildir’ yazılı pankartla birlikte düzenlediği basın açıklamasında verilen kararı tanımadıklarını ifade etti. Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurşen Balcı, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.  “KADINLARIN GÜCÜNDEN KORKUYORLAR” Basın açıklamasında konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurşen Balcı ve CHP Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın AK Parti iktidarının kadınların örgütlü mücadelesinden korktuğunun göstergesi olarak nitelendirdi. “ÜLKEMİZ DESPOTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR” CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı açıklamada, Kaftancıoğlu için verilen kararın Türkiye’de hukukun ve adaletin katledildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Balaban açıklamasının son kısmında, Canan Kaftacıoğlu’nda verilen kararın hukuk ve adalet diliyle değil, sarayın vesayetçi rejim diliyle yazıldığını söyledi. “İÇİŞLERİ BAKANI’NA NEDEN DAVA AÇMIYORSUNUZ?” CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, Kaftancıoğlu için verilen kararın ardından Türk yargısından utandığını dile getirdi. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerdeki bir televizyon kanalındaki “15 Temmuz’u yarım bıraktık” sözleri üzerinden iktidarı eleştirerek şu ifadelere yer verdi: “Verilen karardan sonra adalet dağıtıcılarına soruyoruz. İnsanın düşüncelerini açıklaması suç ise terör örgütünün elebaşı ve yüzlerce insanın şehit olmasına sebep olan FETÖ lideri ile fotoğraf çekilenlere neden dava açmıyorsunuz. ‘15 Temmuz’u yarım bıraktık’ diyen İçişleri Bakanı’na neden dava açmıyorsunuz.” Konuşmaların ardından CHP’liler ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganları atarak basın açıklamasını sonlandırdı.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı 4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Siyasi yasak getirilen Kaftancıoğlu'na partisinin Manisa örgütünden tam destek geldi.

CHP Manisa il ve ilçe başkanlıkları ‘Canan Kaftancıoğlu Yalnız Değildir’ yazılı pankartla birlikte düzenlediği basın açıklamasında verilen kararı tanımadıklarını ifade etti. Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurşen Balcı, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 “KADINLARIN GÜCÜNDEN KORKUYORLAR”

Basın açıklamasında konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nurşen Balcı ve CHP Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın AK Parti iktidarının kadınların örgütlü mücadelesinden korktuğunun göstergesi olarak nitelendirdi.

“ÜLKEMİZ DESPOTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı açıklamada, Kaftancıoğlu için verilen kararın Türkiye’de hukukun ve adaletin katledildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Balaban açıklamasının son kısmında, Canan Kaftacıoğlu’nda verilen kararın hukuk ve adalet diliyle değil, sarayın vesayetçi rejim diliyle yazıldığını söyledi.

“İÇİŞLERİ BAKANI’NA NEDEN DAVA AÇMIYORSUNUZ?”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, Kaftancıoğlu için verilen kararın ardından Türk yargısından utandığını dile getirdi. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerdeki bir televizyon kanalındaki “15 Temmuz’u yarım bıraktık” sözleri üzerinden iktidarı eleştirerek şu ifadelere yer verdi: “Verilen karardan sonra adalet dağıtıcılarına soruyoruz. İnsanın düşüncelerini açıklaması suç ise terör örgütünün elebaşı ve yüzlerce insanın şehit olmasına sebep olan FETÖ lideri ile fotoğraf çekilenlere neden dava açmıyorsunuz. ‘15 Temmuz’u yarım bıraktık’ diyen İçişleri Bakanı’na neden dava açmıyorsunuz.” Konuşmaların ardından CHP’liler ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganları atarak basın açıklamasını sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.