CHP’li Kadınlardan Kadın Cinayetlerine Sert Tepki

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2020 - 16:35, Güncelleme: 28.07.2020 - 16:35
 

CHP’li Kadınlardan Kadın Cinayetlerine Sert Tepki

CHP Manisa il ve ilçe kadın kolları, Türkiye’de son günlerde artan kadın cinayetlerine ve kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik yaşanan tartışmalara tepki gösterdi. CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal başkanlığında düzenlenen basın toplantısına CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Olcay Şafak ve CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Demir de katıldı. CHP’li Uysal yaptığı açıklamada, Türkiye’de son günlerde kadına yönelik şiddet ve cinayet olaylarının artış gösterdiğini dile getirerek, “Boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar,  boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için meclis’te komisyonlar kuranlar, "aileleri parçalatmayacağız" diye dört bir yerden açıklamalar yaptıranlar, 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, öldüreni değil, öleni suçlayanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur.’’dedi. “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, HUKUKİ GÜVENCEMİZDİR’’ CHP İl Kadın Kolları Başkanı Uysal, günlerdir kamuoyunda tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi’nin kadının hukuki güvencesi olduğunun altını çizerek, kadınlar için İstanbul Sözleşmesi’nin kırmızı çizgi olduğunu ifade etti.-Özlem ŞAHİN

CHP Manisa il ve ilçe kadın kolları, Türkiye’de son günlerde artan kadın cinayetlerine ve kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik yaşanan tartışmalara tepki gösterdi.

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal başkanlığında düzenlenen basın toplantısına CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Olcay Şafak ve CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Demir de katıldı. CHP’li Uysal yaptığı açıklamada, Türkiye’de son günlerde kadına yönelik şiddet ve cinayet olaylarının artış gösterdiğini dile getirerek, “Boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar,  boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için meclis’te komisyonlar kuranlar, "aileleri parçalatmayacağız" diye dört bir yerden açıklamalar yaptıranlar, 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, öldüreni değil, öleni suçlayanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur.’’dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, HUKUKİ GÜVENCEMİZDİR’’

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Uysal, günlerdir kamuoyunda tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi’nin kadının hukuki güvencesi olduğunun altını çizerek, kadınlar için İstanbul Sözleşmesi’nin kırmızı çizgi olduğunu ifade etti.-Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.