İYİ Parti Sözcüsü: İmamoğlu ve Yavaş'a Cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığını önerdik

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2023 - 14:24, Güncelleme: 06.03.2023 - 14:24
 

İYİ Parti Sözcüsü: İmamoğlu ve Yavaş'a Cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığını önerdik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'ya ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığına çektiği restin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Akşener'i ziyaret etti. Görüşme sonrasında açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "İmamoğlu ve Yavaş'a Cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığını önerdik. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir. Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz." dedi.
Geçtiğimiz cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa'daki 5 partinin cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun adında mutabık kaldıklarını ve buna karşı çıktıklarını açıkladı. Bu gelişmenin ardından masadaki 5 partinin bugün bir toplantı daha yapma kararı alıp cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını duyuracakları belirtilmişti. İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMASINI TEKLİF ETTİLER Saat 15.00'te yapılacak toplantının öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti genel merkezine ziyarette bulundu. Dikkat çeken ziyaret sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu bir açıklama yaptı. Zorlu, Millet İttifakı'na bir öneride bulunduklarını belirterek, "13. Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel başkanımız uzlaşma, istişare ile ilgili müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu duyan Sayın Genel Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur. Başkanlarımızın ziyaretleri sırasında seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir. Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz." İMAMOĞLU: LİDERİMİZİN BİLGİSİ İLE GÖRÜŞTÜK Görüşmenin ardından konuşan İmamoğlu, ''Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bilgisi ile gerçekleştirdik. Biz Türkiyemizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız.'' dedi.YAVAŞ: BİR ARAYA GELİNMESİ MİLLETİMİZİN ARZUSUYavaş ise ''Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzumuzdur. Biz de bugün bunun için bir araya geldik.'' ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'ya ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığına çektiği restin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Akşener'i ziyaret etti. Görüşme sonrasında açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "İmamoğlu ve Yavaş'a Cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığını önerdik. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir. Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz." dedi.

Geçtiğimiz cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa'daki 5 partinin cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun adında mutabık kaldıklarını ve buna karşı çıktıklarını açıkladı. Bu gelişmenin ardından masadaki 5 partinin bugün bir toplantı daha yapma kararı alıp cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını duyuracakları belirtilmişti.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMASINI TEKLİF ETTİLER

Saat 15.00'te yapılacak toplantının öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti genel merkezine ziyarette bulundu. Dikkat çeken ziyaret sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu bir açıklama yaptı. Zorlu, Millet İttifakı'na bir öneride bulunduklarını belirterek, "13. Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel başkanımız uzlaşma, istişare ile ilgili müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu duyan Sayın Genel Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur. Başkanlarımızın ziyaretleri sırasında seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir. Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz."

İMAMOĞLU: LİDERİMİZİN BİLGİSİ İLE GÖRÜŞTÜK

Görüşmenin ardından konuşan İmamoğlu, ''Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bilgisi ile gerçekleştirdik. Biz Türkiyemizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız.'' dedi.YAVAŞ: BİR ARAYA GELİNMESİ MİLLETİMİZİN ARZUSUYavaş ise ''Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzumuzdur. Biz de bugün bunun için bir araya geldik.'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.