MANİSA’DA ÖĞRENCİLER FİŞLENİYOR MU?

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2018 - 11:23, Güncelleme: 09.01.2018 - 11:23
 

MANİSA’DA ÖĞRENCİLER FİŞLENİYOR MU?

Manisa’da, yapılan anketlerle öğrencilerin fişlendiği iddialarına ilişkin haberlerin basında yer aldığını belirten CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, konuyu TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Nurlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi vererek anketin amacını ve öğrencilerin ankete katılmaya zorlandıkları iddialarını sordu.
Manisa’da öğrencilerin fişlendiği iddialarını, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi olarak yöneltip konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, yaptığı açıklamada; “Bilimsellikten uzak, sadece fişlemeye yönelik anketlerle öğrenciler arasında kamplaşma yaratılmaya çalışılmaktadır.” dedi. “ÖĞRENCİLERİ ETNİK, DİNİ VE SİYASİ OLARAK FİŞLEMEYE YÖNELİKTİR” Ankette yer alan maddeleri de belirten Nurlu şöyle devam etti, “Ankette; ‘Arkadaşlarım olacak kişilerin dindar olması önemlidir. Birey, hayatını dine göre düzenlemelidir. Evleneceğim kişi dindar olmalıdır. Her öğrenci zorunlu din dersi almalıdır. Evleneceğiniz kişi sizinle aynı mezhepten olmalıdır.’ şeklinde sorular bulunmaktadır. Sorulardan da anlaşılacağı üzere bu anket bilimsel bir araştırma konusu olmayıp tamamen öğrencileri etnik, dini ve siyasi olarak fişlemeye yöneliktir. Çünkü anketin açıklamasında öğrencilerin İslam dini hakkındaki görüş ve düşüncelerini belirlemek amacıyla hazırlandığı açıkça belirtilmektedir.” “BİR ALDATMACADIR” Bu anket sonuçlarının TÜBİTAK projesinde kullanılacağının bir aldatmaca olduğunu vurgulayan Nurlu; “Her bir yavrumuza eşit, adil ve bilimsel eğitim sunmakla yükümlü olan bir Bakanlığın okullarında yapılan bu çağdışı fişleme metotlarını kınadıklarını belirtmişlerdir. Bu anket sonuçlarının TÜBİTAK projesinde kullanılacağı ise bir aldatmacadır. Gelinen nokta siyasi iktidarın laik ve çağdaş eğitimden uzaklaşmasının sonucudur. Eğitimi siyasi kamplaşma aracı olarak gören, kindar bir nesil yaratma çabasındaki iktidar ve bunlara yaranma derdine düşen bazı eğitimciler, kendini din adamı yerine koyarak herkesin inancına, giyimine hal ve hareketlerine karışmaktadırlar. Tabi ki 9 yaşında kız çocukları evlenebilir fetvası gibi saçma sapan açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olduğu bir ülkede kıt akıllıların kendini din âlimi zannetmesi yadırganmamalıdır.”diye konuştu. “MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ FİŞLEMEKTEN VAZGEÇMELİ” Öğrencilerin dine bakışını tespit etmek öğretmenlerin veya öğrencilerin görevi olmadığını vurgulayan CHP’li Nurlu, son olarak şu sözlere yer verdi; “Öğrenciler çağdaş laik eğitim sisteminde pozitif bilimlere yönelmesi gerekirken, öğrenciler arasına nifak sokacak işlerle uğraştırılmaktadır.  Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü dine bakış konusunda öğrencileri fişlemekten vazgeçmeli ve bu anketi derhal durdurarak yapılan anketleri imha etmelidir.”   
Manisa’da, yapılan anketlerle öğrencilerin fişlendiği iddialarına ilişkin haberlerin basında yer aldığını belirten CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, konuyu TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Nurlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi vererek anketin amacını ve öğrencilerin ankete katılmaya zorlandıkları iddialarını sordu.
Manisa’da öğrencilerin fişlendiği iddialarını, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi olarak yöneltip konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, yaptığı açıklamada; “Bilimsellikten uzak, sadece fişlemeye yönelik anketlerle öğrenciler arasında kamplaşma yaratılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİ ETNİK, DİNİ VE SİYASİ OLARAK FİŞLEMEYE YÖNELİKTİR”
Ankette yer alan maddeleri de belirten Nurlu şöyle devam etti, “Ankette; ‘Arkadaşlarım olacak kişilerin dindar olması önemlidir. Birey, hayatını dine göre düzenlemelidir. Evleneceğim kişi dindar olmalıdır. Her öğrenci zorunlu din dersi almalıdır. Evleneceğiniz kişi sizinle aynı mezhepten olmalıdır.’ şeklinde sorular bulunmaktadır. Sorulardan da anlaşılacağı üzere bu anket bilimsel bir araştırma konusu olmayıp tamamen öğrencileri etnik, dini ve siyasi olarak fişlemeye yöneliktir. Çünkü anketin açıklamasında öğrencilerin İslam dini hakkındaki görüş ve düşüncelerini belirlemek amacıyla hazırlandığı açıkça belirtilmektedir.”

“BİR ALDATMACADIR”
Bu anket sonuçlarının TÜBİTAK projesinde kullanılacağının bir aldatmaca olduğunu vurgulayan Nurlu; “Her bir yavrumuza eşit, adil ve bilimsel eğitim sunmakla yükümlü olan bir Bakanlığın okullarında yapılan bu çağdışı fişleme metotlarını kınadıklarını belirtmişlerdir. Bu anket sonuçlarının TÜBİTAK projesinde kullanılacağı ise bir aldatmacadır. Gelinen nokta siyasi iktidarın laik ve çağdaş eğitimden uzaklaşmasının sonucudur. Eğitimi siyasi kamplaşma aracı olarak gören, kindar bir nesil yaratma çabasındaki iktidar ve bunlara yaranma derdine düşen bazı eğitimciler, kendini din adamı yerine koyarak herkesin inancına, giyimine hal ve hareketlerine karışmaktadırlar. Tabi ki 9 yaşında kız çocukları evlenebilir fetvası gibi saçma sapan açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olduğu bir ülkede kıt akıllıların kendini din âlimi zannetmesi yadırganmamalıdır.”diye konuştu.

“MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ FİŞLEMEKTEN VAZGEÇMELİ”
Öğrencilerin dine bakışını tespit etmek öğretmenlerin veya öğrencilerin görevi olmadığını vurgulayan CHP’li Nurlu, son olarak şu sözlere yer verdi; “Öğrenciler çağdaş laik eğitim sisteminde pozitif bilimlere yönelmesi gerekirken, öğrenciler arasına nifak sokacak işlerle uğraştırılmaktadır.  Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü dine bakış konusunda öğrencileri fişlemekten vazgeçmeli ve bu anketi derhal durdurarak yapılan anketleri imha etmelidir.” 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.