Meral Akşener'in 6'lı Masa'nın toplantısına geldiği an!

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2023 - 16:37, Güncelleme: 06.03.2023 - 16:37
 

Meral Akşener'in 6'lı Masa'nın toplantısına geldiği an!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ziyaretinden sonra 6'lı Masa toplantısına katılma kararı aldı. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenecek toplantı için binaya giriş yapan Akşener, alandakiler tarafından alkışlandı.
Geçtiğimiz cuma günü İYİ Parti lideri Meral Akşener, 6'lı Masa'daki 5 partinin cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun adında mutabık kaldıklarını ve buna karşı çıktıklarını açıkladı. AKŞENER, YENİ BİR TEKLİF YAPTI Akşener'in masaya rest çekmesinin ardından bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. İki başkan da yapıcı açıklamalarla genel merkezden ayrılırken, İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu Akşener'in yeni bir teklifte bulunduğunu açıkladı. Zorlu, "Akşener, başkanlarımızın seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir." dedi. "TOPLANTIYA KATILMA KARARI ALDI" Gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Akşener'in bugün saat 14.00'te yapılması planlanan ancak görüşmeler nedeniyle 16.00'ya ertelenen toplantıya katılacağı açıklandı. Zorlu, "Az önce yaptığımız açıklama; Sayın Genel Başkanımız milletimizin iradesi ve isteği doğrultusunda, başından beri verdiği mücadelenin bir gereği bir öneri getirdiğini ifade etmiştim. İki değerli büyükşehir belediye başkanımızın icracı, yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda… Az önce Sayın Genel Başkanımız da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir görüşme gerçekleştirdiler. Şu an itibarıyla Genel Başkanımız, birazdan Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır." ifadelerini kullandı. AKŞENER, KARAMOLLAOĞLU TARAFINDAN KARŞILANDI Akşener saat 15.50'de toplantının gerçekleştirileceği Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Kapıda Saadet lideri Temel Karamollaoğlu tarafından karşılanan Akşener, alkışlar ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları eşliğinde toplantıya katılmak üzere binaya girdi. Böylece 6'lı Masa'da yaşanan krizin aşılmasının ardından İYİ Parti tekrar masaya döndü.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ziyaretinden sonra 6'lı Masa toplantısına katılma kararı aldı. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenecek toplantı için binaya giriş yapan Akşener, alandakiler tarafından alkışlandı.

Geçtiğimiz cuma günü İYİ Parti lideri Meral Akşener, 6'lı Masa'daki 5 partinin cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun adında mutabık kaldıklarını ve buna karşı çıktıklarını açıkladı.

AKŞENER, YENİ BİR TEKLİF YAPTI

Akşener'in masaya rest çekmesinin ardından bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. İki başkan da yapıcı açıklamalarla genel merkezden ayrılırken, İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu Akşener'in yeni bir teklifte bulunduğunu açıkladı. Zorlu, "Akşener, başkanlarımızın seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir." dedi.

"TOPLANTIYA KATILMA KARARI ALDI"

Gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Akşener'in bugün saat 14.00'te yapılması planlanan ancak görüşmeler nedeniyle 16.00'ya ertelenen toplantıya katılacağı açıklandı. Zorlu, "Az önce yaptığımız açıklama; Sayın Genel Başkanımız milletimizin iradesi ve isteği doğrultusunda, başından beri verdiği mücadelenin bir gereği bir öneri getirdiğini ifade etmiştim. İki değerli büyükşehir belediye başkanımızın icracı, yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda… Az önce Sayın Genel Başkanımız da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir görüşme gerçekleştirdiler. Şu an itibarıyla Genel Başkanımız, birazdan Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır." ifadelerini kullandı.

AKŞENER, KARAMOLLAOĞLU TARAFINDAN KARŞILANDI

Akşener saat 15.50'de toplantının gerçekleştirileceği Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Kapıda Saadet lideri Temel Karamollaoğlu tarafından karşılanan Akşener, alkışlar ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları eşliğinde toplantıya katılmak üzere binaya girdi. Böylece 6'lı Masa'da yaşanan krizin aşılmasının ardından İYİ Parti tekrar masaya döndü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.