'KENDİLERİNİ İYİ OYUNCU SANABİLİRLER'

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2012 - 14:50, Güncelleme: 25.01.2012 - 14:50
 

'KENDİLERİNİ İYİ OYUNCU SANABİLİRLER'

Manisasporlu Murat Erdoğan’a yanıt Tolunay Kafkas’tan geldi… Milli Takımı eleştiren Erdoğan için Kafkas Denge'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu
Geçtiğimiz günlerde Manisaspor’un yıldız oyuncusu Murat Erdoğan’ın “Milli Takım’da adalet mekanizması yok!” şeklindeki açıklamalarının ardından TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas’tan şok bir yanıt geldi; “Herkes kendini iyi futbolcu sanabilir!” Manisaspor’un yıldız oyuncusu Murat Erdoğan’ın Milli Takımlarla ilgili açıklamaları spor dünyasına bomba gibi düşmüştü. Milli Takım’da adalet mekanizmasının işlemediğini, sistemlerin ve seçimlerin tamamen değişmesi gerektiğini vurgulamıştı. İşte Murat Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama: “"Milli takımda oynamak hiç aklımın ucundan geçmedi desem inanın çok samimi bir açıklama yapmış olurum. Aklımın ucundan geçmedi. Çünkü milli takımın nasıl işlediğini biliyorum. Çok fazla adalet mekanizmasının işlediğini düşünmüyorum milli takımda. Milli takımın durumu bizi üzüyor. Çünkü ilerisi içim umut vaadetmiyor. Biz Hırvatistan'ı geçmiş olsaydık bile Türk futbolu çok iyi bir durumda değil açıkçası. Avrupa'da başedemiyoruz. Trabzonspor çırpınıyor ama ama köklü şeylerin olması gerekiyor. Bu kadro seçim, kulüplerdeki sistemler bunların hepsinin değişmesi gerekiyor bence. Bu olduğu zaman milli takım bir yerlere gelecektir. Bu konuda politik konuşmam zaten kariyerim boyunca da hiç konuşmadım. Belki bu yüzden çok kulüp değiştirdim. Ama dediğim gibi A Milli Takım'da adalet mekanizmasının işlediğini düşünmüyorum. Abdullah Avcı'nın kararlarına Sahabet saygı duyulması lazım, işine karışılmaması lazım. Çok aydın fikirleri olan genç bir hoca, gençlere önem veren, idman bilgisi üst düzey, taktiksel bilgisi üst düzey ama dediğim gibi tamamen ona yetkiyi verdikten sonra kendisinin çok başarılı olacağını düşünüyorum." “Seçimlere saygı duyulmalı!” Yaygın basında çokça tartışılan Murat Erdoğan’ın sözlerine TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas’tan yanıt geçikmedi. Spor Servisine açıklamada bulunan TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Erdoğan’ın düşüncelerinin göreceli bir kavram olduğunu ve tamamen kendisini bağladığını açıkladı. Kafkas, “Murat Erdoğan’ın “Milli Takım’da adalet mekanisması yok” yönündeki açıklamaları tamamen göreceli bir kavramdır. Herkes kendini iyi futbolcu sanabilir. Fakat Milli Takım kadrosu seçimlerine de saygı duyulması gerekir. Murat Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar tamamen kendi görüşüdür ve kendisini bağlar.”ifadelerini kullandı. “Altyapıya önem vermeliyiz” Öte yandan Türkiye’deki altyapı modellerinin gelişeceğini de aktaran Kafkas, “Altyapı ile ilgili çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye’de altyapı sisteminin nasıl olması gerektiğini masaya yatırdık. Birçok Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden örnekler vererek altyapımızın gelişmesi noktasında neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımız sürüyor.”şeklinde konuştu.    
Manisasporlu Murat Erdoğan’a yanıt Tolunay Kafkas’tan geldi… Milli Takımı eleştiren Erdoğan için Kafkas Denge'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu
Geçtiğimiz günlerde Manisaspor’un yıldız oyuncusu Murat Erdoğan’ın “Milli Takım’da adalet mekanizması yok!” şeklindeki açıklamalarının ardından TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas’tan şok bir yanıt geldi; “Herkes kendini iyi futbolcu sanabilir!”

Manisaspor’un yıldız oyuncusu Murat Erdoğan’ın Milli Takımlarla ilgili açıklamaları spor dünyasına bomba gibi düşmüştü. Milli Takım’da adalet mekanizmasının işlemediğini, sistemlerin ve seçimlerin tamamen değişmesi gerektiğini vurgulamıştı. İşte Murat Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama: “"Milli takımda oynamak hiç aklımın ucundan geçmedi desem inanın çok samimi bir açıklama yapmış olurum. Aklımın ucundan geçmedi. Çünkü milli takımın nasıl işlediğini biliyorum. Çok fazla adalet mekanizmasının işlediğini düşünmüyorum milli takımda. Milli takımın durumu bizi üzüyor. Çünkü ilerisi içim umut vaadetmiyor. Biz Hırvatistan'ı geçmiş olsaydık bile Türk futbolu çok iyi bir durumda değil açıkçası. Avrupa'da başedemiyoruz. Trabzonspor çırpınıyor ama ama köklü şeylerin olması gerekiyor. Bu kadro seçim, kulüplerdeki sistemler bunların hepsinin değişmesi gerekiyor bence. Bu olduğu zaman milli takım bir yerlere gelecektir. Bu konuda politik konuşmam zaten kariyerim boyunca da hiç konuşmadım. Belki bu yüzden çok kulüp değiştirdim. Ama dediğim gibi A Milli Takım'da adalet mekanizmasının işlediğini düşünmüyorum. Abdullah Avcı'nın kararlarına Sahabet saygı duyulması lazım, işine karışılmaması lazım. Çok aydın fikirleri olan genç bir hoca, gençlere önem veren, idman bilgisi üst düzey, taktiksel bilgisi üst düzey ama dediğim gibi tamamen ona yetkiyi verdikten sonra kendisinin çok başarılı olacağını düşünüyorum."

“Seçimlere saygı duyulmalı!”

Yaygın basında çokça tartışılan Murat Erdoğan’ın sözlerine TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas’tan yanıt geçikmedi. Spor Servisine açıklamada bulunan TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Erdoğan’ın düşüncelerinin göreceli bir kavram olduğunu ve tamamen kendisini bağladığını açıkladı. Kafkas, “Murat Erdoğan’ın “Milli Takım’da adalet mekanisması yok” yönündeki açıklamaları tamamen göreceli bir kavramdır. Herkes kendini iyi futbolcu sanabilir. Fakat Milli Takım kadrosu seçimlerine de saygı duyulması gerekir. Murat Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar tamamen kendi görüşüdür ve kendisini bağlar.”ifadelerini kullandı.

“Altyapıya önem vermeliyiz”

Öte yandan Türkiye’deki altyapı modellerinin gelişeceğini de aktaran Kafkas, “Altyapı ile ilgili çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye’de altyapı sisteminin nasıl olması gerektiğini masaya yatırdık. Birçok Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden örnekler vererek altyapımızın gelişmesi noktasında neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımız sürüyor.”şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.