KENDİSİNİ AĞAÇLARA ADAYAN ADAM

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2020 - 11:50, Güncelleme: 20.05.2020 - 11:50
 

KENDİSİNİ AĞAÇLARA ADAYAN ADAM

Kendi bahçesinde fidan yetiştiren Manisalı çiftçi, çocuklarda ağaç sevgisi ve doğa bilinci oluşması amacıyla okul bahçelerine fidan dikerek okulların daha yeşil bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.
Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çatalköprü Mahallesi'nde kendisine ait bahçede özel fidanlar yetiştiren Emrullah Yalçıntürk, ilçedeki okulların daha yeşil bir görünüme kavuşması için kolları sıvadı. İlk olarak okul müdürleriyle irtibata geçen Yalçıntürk, okullar için özel ve dayanıklı bir badem türü yetiştirdi. Yetiştirdiği fidanları ilçedeki okullara dikmeye başlayan doğasever çiftçi Yalçıntürk, hem okulların daha yeşil bir görünüme kavuşmasını hem de çocuklarda ağaç ve doğa bilincinin oluşmasını sağlıyor.   TURGUTLU’DA BAŞLATTI, TÜRKİYE’YE YAYMAYI HEDEFLİYOR   Turgutlu ilçesinde bulunan Refik Pınar İlköğretim Kurumları ve Şehit Anıl Barış Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde projesini hayata geçiren Yalçıntürk, önce ilçedeki tüm okulları ağaçlandırmayı ardından da kendisine destek sağlanması halinde tüm Türkiye’deki okulları ağaçlandırmayı hedefliyor. Fidanları dikmekle de yetinmeyen Yalçıntürk, kendi ailesi gibi gördüğü fidanları belirli aralıklarla ziyaret ederek bakımlarını üstleniyor. Yalçıntürk, ilçedeki bütün okulları yeşillendirmek için çıktığı yolda usanmadan çalışmalarını sürdürüyor.   KORONA SALGINI FİDANLARIN BAKIMINA ENGEL OLMADI   Öte yandan korona virüs salgını dolayısıyla okulların kapalı olması ağaçların bakımlarını engellemedi. Okul müdürleriyle birlikte okullardaki fidanların bakımlarını yapan Yalçıntürk, kuruyan fidanların yerine de yenisini dikerek, eylül ayında başlayacak olan eğitim öğretim dönemine hazırlıyor.
Kendi bahçesinde fidan yetiştiren Manisalı çiftçi, çocuklarda ağaç sevgisi ve doğa bilinci oluşması amacıyla okul bahçelerine fidan dikerek okulların daha yeşil bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çatalköprü Mahallesi'nde kendisine ait bahçede özel fidanlar yetiştiren Emrullah Yalçıntürk, ilçedeki okulların daha yeşil bir görünüme kavuşması için kolları sıvadı. İlk olarak okul müdürleriyle irtibata geçen Yalçıntürk, okullar için özel ve dayanıklı bir badem türü yetiştirdi. Yetiştirdiği fidanları ilçedeki okullara dikmeye başlayan doğasever çiftçi Yalçıntürk, hem okulların daha yeşil bir görünüme kavuşmasını hem de çocuklarda ağaç ve doğa bilincinin oluşmasını sağlıyor.

  TURGUTLU’DA BAŞLATTI, TÜRKİYE’YE YAYMAYI HEDEFLİYOR

  Turgutlu ilçesinde bulunan Refik Pınar İlköğretim Kurumları ve Şehit Anıl Barış Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde projesini hayata geçiren Yalçıntürk, önce ilçedeki tüm okulları ağaçlandırmayı ardından da kendisine destek sağlanması halinde tüm Türkiye’deki okulları ağaçlandırmayı hedefliyor. Fidanları dikmekle de yetinmeyen Yalçıntürk, kendi ailesi gibi gördüğü fidanları belirli aralıklarla ziyaret ederek bakımlarını üstleniyor. Yalçıntürk, ilçedeki bütün okulları yeşillendirmek için çıktığı yolda usanmadan çalışmalarını sürdürüyor.

  KORONA SALGINI FİDANLARIN BAKIMINA ENGEL OLMADI

  Öte yandan korona virüs salgını dolayısıyla okulların kapalı olması ağaçların bakımlarını engellemedi. Okul müdürleriyle birlikte okullardaki fidanların bakımlarını yapan Yalçıntürk, kuruyan fidanların yerine de yenisini dikerek, eylül ayında başlayacak olan eğitim öğretim dönemine hazırlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.