"Boşanmayın, İkincisini de Alın" Sözlerine Sert Tepki

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2020 - 15:49, Güncelleme: 05.10.2020 - 15:49
 

"Boşanmayın, İkincisini de Alın" Sözlerine Sert Tepki

İYİ Parti Manisa il Başkanı Hasan Eryılmaz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Dr. Ali Edizer'in sosyal medya üzerinden eşlerini aldatan erkekler için söylediği, ‘ Boşanmayın. İknicisini de alın’ yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi. Eryılmaz, bugün görevden alınan Edizer’in kadınlardan özür dilemesini istedi. Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama, Türkiye genelinde sert tepki gördü.  İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da Dr. Edizer’in erkelere ikinci eşlerini almaları yönündeki çağrısına sert çıktı. Eryılmaz,  görevden alınan Edizer’in kadınlara karşı bir özür borcu olduğunu hatırlattı.  “BU İNSANLAR ATATÜRK VE KADIN DÜŞMANIDIR” Medeni Kanunun 17 Şubat 1926’da kabul edilerek erkek ve kadını eşit saydığını hatırlatan Eryılmaz, “Medeni Kanun’un kabul edilmesiyle kişiler hukuku, aile, miras, eşya hukuku ilişkilerinde dini hukuk yerine laik hukuk kabul edilmiştir. Yasa, özellikle kadınlara tanıdığı haklar açısından toplumun aydınlık yüzü olmuştur. Medeni Kanun, kanun önünde kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve bunun sonucu toplumun önünü açan en önemli devrim yasasıdır. Kadınların toplumdaki yerini ve önemini koruyan ve kadınlara değerli olduklarını hissettiren böyle önemli bir kanun hakkında konuşan bu tür insanlar, Mustafa Kemal Atatürk ve kadınlara düşmanlık besleyen kimselerdir” dedi.

İYİ Parti Manisa il Başkanı Hasan Eryılmaz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Dr. Ali Edizer'in sosyal medya üzerinden eşlerini aldatan erkekler için söylediği, ‘ Boşanmayın. İknicisini de alın’ yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi. Eryılmaz, bugün görevden alınan Edizer’in kadınlardan özür dilemesini istedi.

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama, Türkiye genelinde sert tepki gördü.  İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da Dr. Edizer’in erkelere ikinci eşlerini almaları yönündeki çağrısına sert çıktı. Eryılmaz,  görevden alınan Edizer’in kadınlara karşı bir özür borcu olduğunu hatırlattı.

 “BU İNSANLAR ATATÜRK VE KADIN DÜŞMANIDIR”

Medeni Kanunun 17 Şubat 1926’da kabul edilerek erkek ve kadını eşit saydığını hatırlatan Eryılmaz, “Medeni Kanun’un kabul edilmesiyle kişiler hukuku, aile, miras, eşya hukuku ilişkilerinde dini hukuk yerine laik hukuk kabul edilmiştir. Yasa, özellikle kadınlara tanıdığı haklar açısından toplumun aydınlık yüzü olmuştur. Medeni Kanun, kanun önünde kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve bunun sonucu toplumun önünü açan en önemli devrim yasasıdır. Kadınların toplumdaki yerini ve önemini koruyan ve kadınlara değerli olduklarını hissettiren böyle önemli bir kanun hakkında konuşan bu tür insanlar, Mustafa Kemal Atatürk ve kadınlara düşmanlık besleyen kimselerdir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.