Dikkat çeken sigara kararı!

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2021 - 16:31, Güncelleme: 30.05.2021 - 16:31
 

Dikkat çeken sigara kararı!

Meclis gündemine zincir marketlerle ilgili yeni düzenleme geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir an önce tamamlanması için talimat verdiği söz konusu çalışmada sigara satışına getirilen düzenleme dikkat çeken konular arasında yerini aldı. İşte ayrıntılar...
Zincir marketlere yeni kurallar getiren ve bakkal gibi küçük işletmelerin korunmasını amaçlayan Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun Taslağı çalışmalarında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere ilişkin düzenlemenin vakit kaybetmeden Meclis gündemine getirilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre taslağın önümüzdeki hafta yapılacak son toplantı sonrasında Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Taslağa göre bin 500 metrekareden küçük zincir marketlerde sigara ve cep telefonu, kırtasiye ürünleri, elektronik ve beyaz eşya satışının yasaklanması planlanıyor. Zincir marketlerin pazar günü kapalı olması ve saat 11.00'den önce açılmaması, zincir marketlerle bakkal gibi küçük işletmeler arasında mesafenin 200 metre olarak uygulanması veya sadece nüfus kriteri konularak belli yerlerde açılmasının engellenmesi görüşülecek maddeler arasında yer alıyor.
Meclis gündemine zincir marketlerle ilgili yeni düzenleme geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir an önce tamamlanması için talimat verdiği söz konusu çalışmada sigara satışına getirilen düzenleme dikkat çeken konular arasında yerini aldı. İşte ayrıntılar...

Zincir marketlere yeni kurallar getiren ve bakkal gibi küçük işletmelerin korunmasını amaçlayan Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun Taslağı çalışmalarında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere ilişkin düzenlemenin vakit kaybetmeden Meclis gündemine getirilmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre taslağın önümüzdeki hafta yapılacak son toplantı sonrasında Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

Taslağa göre bin 500 metrekareden küçük zincir marketlerde sigara ve cep telefonu, kırtasiye ürünleri, elektronik ve beyaz eşya satışının yasaklanması planlanıyor. Zincir marketlerin pazar günü kapalı olması ve saat 11.00'den önce açılmaması, zincir marketlerle bakkal gibi küçük işletmeler arasında mesafenin 200 metre olarak uygulanması veya sadece nüfus kriteri konularak belli yerlerde açılmasının engellenmesi görüşülecek maddeler arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.