İşten çıkarma yasağı ve esnaflara verilen destekler Resmi Gazete'de yayınlandı!

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2021 - 10:17, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:17
 

İşten çıkarma yasağı ve esnaflara verilen destekler Resmi Gazete'de yayınlandı!

Salgın önlemleri kapsamında, çalışanların işten çıkarılmasını önlemeye yönelik olarak iş kanununda geçici 10. maddeyle getirilen belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinin feshedilmesine yönelik yasak, 17 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Ayrıca Resmi Gazete'de esnaflara verilen desteğin bir ay daha uzatıldığı bilgisi yayınlandı.
İşten çıkarma yasağının uzatılması ve esnaflara yönelik desteğin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI İş kanununa eklenen geçici 10. madde; ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilemeyeceğine yönelik hüküm içeriyor. Madde kapsamında, işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabiliyor. Madde hükümlerine aykırı olarak iş sözleşmesini fesheden işverene, sözleşmesi feshedilen her işçi için fiilin işlendiği tarihteki aylık brüt asgari ücret tutarında idari para cezası verilmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor. ESNAFLARA VERİLEN DESTEKLER BİR AY DAHA UZATILDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam açıklama yaparak, ''Esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz. KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz.'' dedi. Salgın tedbirleri kapsamında esnaf ve sanatkar için 2021 yılının ilk üç ayı olarak belirlenen 1,000 TL hibe desteği ile 750 TL kira desteğinin süresi bir ay uzatıldı. Sürenin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DESTEKLERİ DUYURDU Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda yaptığı açıklamada desteklerle ilgili detaylı bilgi verirken, aşağıda belirtilen listedeki desteklerin devam edeceğini vurguladı.
Salgın önlemleri kapsamında, çalışanların işten çıkarılmasını önlemeye yönelik olarak iş kanununda geçici 10. maddeyle getirilen belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinin feshedilmesine yönelik yasak, 17 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Ayrıca Resmi Gazete'de esnaflara verilen desteğin bir ay daha uzatıldığı bilgisi yayınlandı.

İşten çıkarma yasağının uzatılması ve esnaflara yönelik desteğin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI

İş kanununa eklenen geçici 10. madde; ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilemeyeceğine yönelik hüküm içeriyor.

Madde kapsamında, işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabiliyor. Madde hükümlerine aykırı olarak iş sözleşmesini fesheden işverene, sözleşmesi feshedilen her işçi için fiilin işlendiği tarihteki aylık brüt asgari ücret tutarında idari para cezası verilmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor.

ESNAFLARA VERİLEN DESTEKLER BİR AY DAHA UZATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam açıklama yaparak, ''Esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz. KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz.'' dedi.

Salgın tedbirleri kapsamında esnaf ve sanatkar için 2021 yılının ilk üç ayı olarak belirlenen 1,000 TL hibe desteği ile 750 TL kira desteğinin süresi bir ay uzatıldı.

Sürenin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DESTEKLERİ DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda yaptığı açıklamada desteklerle ilgili detaylı bilgi verirken, aşağıda belirtilen listedeki desteklerin devam edeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.