'Kafe ve restoranlar HES kodu şartıyla açılacak' iddialarına açıklama

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2021 - 09:51, Güncelleme: 08.01.2021 - 09:51
 

'Kafe ve restoranlar HES kodu şartıyla açılacak' iddialarına açıklama

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kasım 2020'de müşteriye kapatılan kafe, lokanta, restoran gibi işletmelerle ilgili "15 Ocak'ta HES kodu şartıyla açılacak" iddiasına hükümet yetkililerinden yalanlama geldi.
İçişleri Bakanlığı'nın 28 Kasım 2020 tarihli genelgesi ile restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerlerinde gel-al ve sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebiliyor. Vaka sayılarında düşüş gözlemlenmesiyle "15 Ocak'tan itibaren restoran, kafe, pastane, lokanta gibi işletmelerin HES kodu şartıyla açılacağı" iddiaları sosyal medyada gündem oldu. "GEVŞEME İÇİN HENÜZ ERKEN" Candaş Tolga Işık'ın hükümet kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre; restoran, kafe, pastane gibi iş yerlerinin HES koduyla açılması gibi bir gevşemenin henüz olmadığını bilgisini paylaştı. Işık, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Az önce hükümet kaynaklarına 15 Ocak'ta restoran, kafe, vb. mekanların HES kodu şartıyla açılacağı iddiasını sordum, 'Şu an için böyle bir karar yok. Gevşeme için henüz erken' dediler"
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kasım 2020'de müşteriye kapatılan kafe, lokanta, restoran gibi işletmelerle ilgili "15 Ocak'ta HES kodu şartıyla açılacak" iddiasına hükümet yetkililerinden yalanlama geldi.

İçişleri Bakanlığı'nın 28 Kasım 2020 tarihli genelgesi ile restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerlerinde gel-al ve sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebiliyor.

Vaka sayılarında düşüş gözlemlenmesiyle "15 Ocak'tan itibaren restoran, kafe, pastane, lokanta gibi işletmelerin HES kodu şartıyla açılacağı" iddiaları sosyal medyada gündem oldu.

"GEVŞEME İÇİN HENÜZ ERKEN"

Candaş Tolga Işık'ın hükümet kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre; restoran, kafe, pastane gibi iş yerlerinin HES koduyla açılması gibi bir gevşemenin henüz olmadığını bilgisini paylaştı.

Işık, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Az önce hükümet kaynaklarına 15 Ocak'ta restoran, kafe, vb. mekanların HES kodu şartıyla açılacağı iddiasını sordum, 'Şu an için böyle bir karar yok. Gevşeme için henüz erken' dediler"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.