Ramazan için hangi kararlar alınacak?

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.04.2021 - 09:52, Güncelleme: 12.04.2021 - 09:52
 

Ramazan için hangi kararlar alınacak?

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrası Ramazan'da yeni kararların alınması bekleniyor. Yarın yapılacak kabine toplantısından sonra açıklanacak yeni kısıtlamaların Ramazan Bayramı'nda da sürdürülmesi bekleniyor. Ayrıca toplantıda tüm Türkiye’nin 'dinlendirilmesi' formülü ele alınacak.
Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış sonrası yeniden kısıtlamalar gündeme geldi. Son açıklanan tabloda 237 kişi hayatını kaybetti, 50 bin 678 yeni vaka tespit edildi. BİLİM KURULU BUGÜN, KABİNE YARIN Ramazan öncesi gözler bugün yapılacak Bilim Kurulu ve yarın yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Bugün saat 18.00'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilecek Bilim Kurulu toplantısında ülke genelindeki vaka artışları değerlendirilecek. Son dönemde tespit edilen vakaların yüzde 85'i farklı varyantlardan oluşuyor. Bunun için mutasyonlu virüsün seyri enine boyuna analiz edilecek. 18.00'de başlayacak toplantı sonrası Bakan Koca'nın açıklama yapması bekleniyor. Yarın ise gerçekleştirilecek kabine toplantısında öncelikli madde koronavirüs olacak. Sağlık Bakanı Koca'nın sunum yapacağı toplantıda, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları kabine üyeleriyle paylaşılacak. Amaç, Ramazan ayını fırsat bilerek insan hareketliliğini azaltmak, vaka sayılarını düşürmek. Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler kabine toplantısında görüşülecek, 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek. KISITLAMALAR BAYRAMI DA KAPSAYACAK Hürriyet'ten Erdin Çelikkan'ın haberine göre toplantıda Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması, tüm Türkiye'nin 'dinlendirilmesi' formülü ele alınacak. Alınacak tedbirler arasında bir aylık dönemde toplu ziyaretlerin yasaklanması, özellikle Ramazan Bayramı'nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla seyahat kısıtlamasının getirilmesi, kafe ve restoranlarda paket servis hizmeti vermesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma apk oyun indir saatlerinde değişiklik yapılabileceği gibi konuların yer aldığı belirtildi.
Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrası Ramazan'da yeni kararların alınması bekleniyor. Yarın yapılacak kabine toplantısından sonra açıklanacak yeni kısıtlamaların Ramazan Bayramı'nda da sürdürülmesi bekleniyor. Ayrıca toplantıda tüm Türkiye’nin 'dinlendirilmesi' formülü ele alınacak.

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış sonrası yeniden kısıtlamalar gündeme geldi. Son açıklanan tabloda 237 kişi hayatını kaybetti, 50 bin 678 yeni vaka tespit edildi.

BİLİM KURULU BUGÜN, KABİNE YARIN

Ramazan öncesi gözler bugün yapılacak Bilim Kurulu ve yarın yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Bugün saat 18.00'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilecek Bilim Kurulu toplantısında ülke genelindeki vaka artışları değerlendirilecek. Son dönemde tespit edilen vakaların yüzde 85'i farklı varyantlardan oluşuyor. Bunun için mutasyonlu virüsün seyri enine boyuna analiz edilecek. 18.00'de başlayacak toplantı sonrası Bakan Koca'nın açıklama yapması bekleniyor.

Yarın ise gerçekleştirilecek kabine toplantısında öncelikli madde koronavirüs olacak. Sağlık Bakanı Koca'nın sunum yapacağı toplantıda, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları kabine üyeleriyle paylaşılacak.

Amaç, Ramazan ayını fırsat bilerek insan hareketliliğini azaltmak, vaka sayılarını düşürmek. Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler kabine toplantısında görüşülecek, 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

KISITLAMALAR BAYRAMI DA KAPSAYACAK

Hürriyet'ten Erdin Çelikkan'ın haberine göre toplantıda Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması, tüm Türkiye'nin 'dinlendirilmesi' formülü ele alınacak.

Alınacak tedbirler arasında bir aylık dönemde toplu ziyaretlerin yasaklanması, özellikle Ramazan Bayramı'nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla seyahat kısıtlamasının getirilmesi, kafe ve restoranlarda paket servis hizmeti vermesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma apk oyun indir saatlerinde değişiklik yapılabileceği gibi konuların yer aldığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.