Tam kapanma boyunca alkol satışı yasak mı serbest mi?

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.04.2021 - 12:34, Güncelleme: 27.04.2021 - 12:34
 

Tam kapanma boyunca alkol satışı yasak mı serbest mi?

Alkol satışı yasağı, Erdoğan’ın açıkladığı tam kapanma kararının ardından yeniden gündem oldu. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tekel bayilerinin kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını bildirdi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, genelgede özel bir madde yer almıyor.
Tam kapanmada alkol satışı yasak mı serbest mi? Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, genelge sonrası tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (26 Nisan) gerçekleştirilen Kabine Toplantısı‘nın ardından kameraların karşısına geçerek, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan itibaren, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde “tam kapanmaya” geçildiğini açıkladı. Kapanma kararının ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan “alkol satışı yasağı” yeniden gündeme geldi. “Tekel bayiler 10:00 – 17:00 arası açık olacak” “Tam kapanma” kararının ardında 17 gün boyunca da alkol satışı yasağının olup olmayacağı tartışılırken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş sosyal hesabından yaptığı açıklamada genelge sonrası tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu. Akbaş, “Bizler açığız sabah 10:00 açılış akşam 17:00 kapanış” dedi. Zincir marketlerde alkol satışı yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. NTV muhabiri: Alkol satışı tüm günler yasak olacak NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya, Türkiye’nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasak olacağını duyurdu. Kaya, “Alkol satışı tüm günler yasak olacak. Yapı marketler kapalı olacak. AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak. Uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak” bilgilerini aktardı. Genelgede özel madde yer almıyor Genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmazken, marketlere ilişkin şu ifadeler yer almıştı: • Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. • Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.
Alkol satışı yasağı, Erdoğan’ın açıkladığı tam kapanma kararının ardından yeniden gündem oldu. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tekel bayilerinin kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını bildirdi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, genelgede özel bir madde yer almıyor.

Tam kapanmada alkol satışı yasak mı serbest mi? Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, genelge sonrası tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (26 Nisan) gerçekleştirilen Kabine Toplantısı‘nın ardından kameraların karşısına geçerek, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan itibaren, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde “tam kapanmaya” geçildiğini açıkladı.
Kapanma kararının ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan “alkol satışı yasağı” yeniden gündeme geldi.

“Tekel bayiler 10:00 – 17:00 arası açık olacak”
“Tam kapanma” kararının ardında 17 gün boyunca da alkol satışı yasağının olup olmayacağı tartışılırken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş sosyal hesabından yaptığı açıklamada genelge sonrası tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu. Akbaş, “Bizler açığız sabah 10:00 açılış akşam 17:00 kapanış” dedi.
Zincir marketlerde alkol satışı yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

NTV muhabiri: Alkol satışı tüm günler yasak olacak
NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya, Türkiye’nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasak olacağını duyurdu.
Kaya, “Alkol satışı tüm günler yasak olacak. Yapı marketler kapalı olacak. AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak. Uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak” bilgilerini aktardı.
Genelgede özel madde yer almıyor
Genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmazken, marketlere ilişkin şu ifadeler yer almıştı:
• Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

• Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.