TRUMP MÜSLÜMANLARI TEDİRGİN EDİYOR

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2016 - 10:42, Güncelleme: 10.11.2016 - 10:42
 

TRUMP MÜSLÜMANLARI TEDİRGİN EDİYOR

ABD seçimini kazanarak Başkanlık unvanını kazanan Donald Trum'ın ABD'deki camilerde gözetleme sistemi kurulması gerektiğini savunması ülkedeki Müslümanları tedirgin ediyor.
Demokrat aday Hillary Clinton'ı mağlup ederek zaferle çıkan Donald Trump'ınn izleyeceği siyaset gündemin en çok tartışılan konularından. Özellikle Ortadoğu politikası üzerine tartışmalar yapılan Trump'ın Mülümanlara karşı tutumu oldukça eleştiri alıyor. İslamofobik yaklaşımlar sergileyen ve eleştirilen Trump, Başkan seçilir seçilmez ilk icraat olarak 'Müslümanlara ABD'ye girme yasağı konulmasına' ilişkin açıklamalarını sildirdi. TRUMP'IN İLK İCRAATI Independent'ın haberine göre Trump'ın ‘Müslümanlar'a giriş yasağı' açıklamasının yer aldığı sayfa  8 Kasım sabahında açıktı ancak sözkonusu sayfayaya girenler ‘bağış sayfası'na yönlendiriliyor. Trump, kampanyası süresince birçok kez Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Fransa'nın başkenti Paris'te Kasım 2015'te düzenlenen saldırıların ardından Müslümanların ABD'ye sokulmaması gerektiğini söyleyerek büyük tepki çeken ancak daha sonra bu sözlerinin ‘Sadece öneri' olduğunu belirterek geri adım atan Trump daha sonra ise ABD'deki Müslümanların terörle mücadele kapsamında fişlenmesini 'ciddi şekilde' düşünmeleri gerektiğini belirtip ülkedeki bazı camiileri kapatabileceğini pek çok kez ifade etmişti. Nitekim bu açıklamaları sebebiyle ABD'nin en büyük Müslüman sivil haklar örgütü olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) dün Trump'ın galibiyetinin ardından yapılan açıklamada, ‘yeni başkanın Müslümanlar dahil tüm Amerikalıların haklarına saygı göstermesi' istendi. TRUMP MÜSLÜMANLARIN TAKİP EDİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYOR ABD'deki camilerde gözetleme sistemi kurulması gerektiğini iddia eden Trump, terörle mücadele güçleri ve yargının Müslümanları gözetlemesi gerektiğine inanıyor. 'ABD'DEKİ TÜM MÜSLÜMANLAR BİR VERİ TABANINA KAYDEDİLMELİ' ABD'deki tüm Müslümanların bir veri tabanına kaydedilmesine yönelik taleplerinden sonradan vazgeçse de camilerin gözetlenmesinin "politik doğruculuğa" aykırı olmasını umursamadığını söylemişti. TRUMP, ABD'DEKİ MÜSLÜMANLARIN 11 EYLÜL SALDIRILARINI KUTLADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ Arap kökenli ABD'lilerin 11 Eylül saldırılarını kutladığı. Donald Trump defalarca, binlerce Arap kökenli ABD'linin İkiz Kuleler'e uçaklarla düzenlenen saldırıların ardından New Jersey'de kutlama yaptığını iddia etmişti. Trump konuşmalarında bu durumun ABD'deki Müslümanlarla ilgili "bir şeyleri gösterdiğini" söylese de bunun doğruluğuna dair tek bir haber yok. MÜSLÜMANLARIN ABD'YE ALINMAMASI KONUSUNDA ISRARCI Kaliforniya'nın San Bernardino kentindeki terörist saldırıların ardından Trump bir yazılı basın açıklaması yaparak "Ülkemizin temsilcileri neler olup bittiğini anlayana kadar tüm Müslümanların ABD'ye girişinin tamamen yasaklanmalı" demişti. Bu açıklamaya, İngiltere Parlamentosu'na Trump'ın ülkeye girişinin yasaklanması için imza verilmesi gibi büyük tepkiler geldi.
ABD seçimini kazanarak Başkanlık unvanını kazanan Donald Trum'ın ABD'deki camilerde gözetleme sistemi kurulması gerektiğini savunması ülkedeki Müslümanları tedirgin ediyor.

Demokrat aday Hillary Clinton'ı mağlup ederek zaferle çıkan Donald Trump'ınn izleyeceği siyaset gündemin en çok tartışılan konularından. Özellikle Ortadoğu politikası üzerine tartışmalar yapılan Trump'ın Mülümanlara karşı tutumu oldukça eleştiri alıyor. İslamofobik yaklaşımlar sergileyen ve eleştirilen Trump, Başkan seçilir seçilmez ilk icraat olarak 'Müslümanlara ABD'ye girme yasağı konulmasına' ilişkin açıklamalarını sildirdi.

TRUMP'IN İLK İCRAATI
Independent'ın haberine göre Trump'ın ‘Müslümanlar'a giriş yasağı' açıklamasının yer aldığı sayfa 

8 Kasım sabahında açıktı ancak sözkonusu sayfayaya girenler ‘bağış sayfası'na yönlendiriliyor.

Trump, kampanyası süresince birçok kez Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Fransa'nın başkenti Paris'te Kasım 2015'te düzenlenen saldırıların ardından Müslümanların ABD'ye sokulmaması gerektiğini söyleyerek büyük tepki çeken ancak daha sonra bu sözlerinin ‘Sadece öneri' olduğunu belirterek geri adım atan Trump daha sonra ise ABD'deki Müslümanların terörle mücadele kapsamında fişlenmesini 'ciddi şekilde' düşünmeleri gerektiğini belirtip ülkedeki bazı camiileri kapatabileceğini pek çok kez ifade etmişti.

Nitekim bu açıklamaları sebebiyle ABD'nin en büyük Müslüman sivil haklar örgütü olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) dün Trump'ın galibiyetinin ardından yapılan açıklamada, ‘yeni başkanın Müslümanlar dahil tüm Amerikalıların haklarına saygı göstermesi' istendi.

TRUMP MÜSLÜMANLARIN TAKİP EDİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYOR
ABD'deki camilerde gözetleme sistemi kurulması gerektiğini iddia eden Trump, terörle mücadele güçleri ve yargının Müslümanları gözetlemesi gerektiğine inanıyor.

'ABD'DEKİ TÜM MÜSLÜMANLAR BİR VERİ TABANINA KAYDEDİLMELİ'
ABD'deki tüm Müslümanların bir veri tabanına kaydedilmesine yönelik taleplerinden sonradan vazgeçse de camilerin gözetlenmesinin "politik doğruculuğa" aykırı olmasını umursamadığını söylemişti.

TRUMP, ABD'DEKİ MÜSLÜMANLARIN 11 EYLÜL SALDIRILARINI KUTLADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ
Arap kökenli ABD'lilerin 11 Eylül saldırılarını kutladığı. Donald Trump defalarca, binlerce Arap kökenli ABD'linin İkiz Kuleler'e uçaklarla düzenlenen saldırıların ardından New Jersey'de kutlama yaptığını iddia etmişti. Trump konuşmalarında bu durumun ABD'deki Müslümanlarla ilgili "bir şeyleri gösterdiğini" söylese de bunun doğruluğuna dair tek bir haber yok.

MÜSLÜMANLARIN ABD'YE ALINMAMASI KONUSUNDA ISRARCI
Kaliforniya'nın San Bernardino kentindeki terörist saldırıların ardından Trump bir yazılı basın açıklaması yaparak "Ülkemizin temsilcileri neler olup bittiğini anlayana kadar tüm Müslümanların ABD'ye girişinin tamamen yasaklanmalı" demişti. Bu açıklamaya, İngiltere Parlamentosu'na Trump'ın ülkeye girişinin yasaklanması için imza verilmesi gibi büyük tepkiler geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.