ATATÜRK KENT PARKI 'KUŞ CENNETİ'NE DÖNDÜ

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2021 - 16:31, Güncelleme: 13.02.2021 - 16:31
 

ATATÜRK KENT PARKI 'KUŞ CENNETİ'NE DÖNDÜ

Son yıllarda yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği yabani kuşların göç yollarını da değiştirdi. Göletlerin ve sulak alanların kuruması sonrasında Manisa’da Safran Çayı’nın geçtiği Atatürk Kent Parkı kuş cenneti haline geldi.   Yunusemre ilçesinde 170 dönüm alan üzerinde yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı içerisinden geçen Safran Çayı, göçmen kuşların konaklama noktası oldu. Park içerisinde renkli görüntüler oluşturan ve vatandaşların da ilgi odağı olan göçmen kuşlar, parkta doğal yapıda ürüyor ve yaşamlarını sürdürüyor. Göçmen kuşların beslenme ihtiyaçlarının, park içerisindeki güvenlik ve zabıta ekipleri tarafından karşılandığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Duman, “Atatürk Kent Parkı, özellikle son dönemlerde küresel kuraklığın yaşanması nedeniyle, yaban hayvanlarının uğrak noktası olmuştur. Yaklaşık 3 yıldır, göç halindeki kanatlı hayvanlar parkımızın içerisinde bulunan dere yatağında yaşamlarını sürdürüyor. Güvenlik ve zabıta ekiplerimizle sürekli kontrol altında olan parkımızda, yaban hayvanlarının bakımlarını yapmaktayız” dedi.                                        

Son yıllarda yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği yabani kuşların göç yollarını da değiştirdi. Göletlerin ve sulak alanların kuruması sonrasında Manisa’da Safran Çayı’nın geçtiği Atatürk Kent Parkı kuş cenneti haline geldi.

  Yunusemre ilçesinde 170 dönüm alan üzerinde yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kent Parkı içerisinden geçen Safran Çayı, göçmen kuşların konaklama noktası oldu. Park içerisinde renkli görüntüler oluşturan ve vatandaşların da ilgi odağı olan göçmen kuşlar, parkta doğal yapıda ürüyor ve yaşamlarını sürdürüyor. Göçmen kuşların beslenme ihtiyaçlarının, park içerisindeki güvenlik ve zabıta ekipleri tarafından karşılandığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Duman, “Atatürk Kent Parkı, özellikle son dönemlerde küresel kuraklığın yaşanması nedeniyle, yaban hayvanlarının uğrak noktası olmuştur. Yaklaşık 3 yıldır, göç halindeki kanatlı hayvanlar parkımızın içerisinde bulunan dere yatağında yaşamlarını sürdürüyor. Güvenlik ve zabıta ekiplerimizle sürekli kontrol altında olan parkımızda, yaban hayvanlarının bakımlarını yapmaktayız” dedi.

                                       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.