ALZHEİMER HASTALARI VE AİLELERİ NEFES ALACAK

ALAŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.08.2017 - 10:51, Güncelleme: 28.08.2017 - 10:51
 

ALZHEİMER HASTALARI VE AİLELERİ NEFES ALACAK

Çağımızın en önemli rahatsızlıklarından biri olan Alzheimer Hastalığı için, Alaşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezi, önümüzdeki günlerde açılıyor. Manisa’da bir ilk olan bu merkezde, hem Alzheimer hastalarına hem de hasta yakınlarına danışmanlık hizmeti verilecek.
Bilişsel yeteneklerin ve fonksiyonların yıkımına, hastanın adım adım tüm anılarını yitirmesine ve günlük aktivitelerini yapamamasına neden olan Alzheimer hastalığından dolayı güçlük yaşayan hastaları ve aileleriniunutmayan Alaşehir Belediyesi, Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezi kurdu. Alaşehir’de kurulan merkezde, hem Alzheimer hastalarına hem de hasta yakınlarına danışmanlık hizmeti verilecek. Alzheimer hastalarının ve ailelerinin rahatlıkla hareket edebilecekleri fiziki koşullarda inşa edilen 410 metrekarelik merkez ilk etapta 30 hastayı ağırlayacak. Merkezde gerontolog, aile hekimi, psikolog ve yardımcı elemanlar görev alacak. ÖRNEK PROJE Konuya büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Alaşehir Belediyesi Başkanı Gökhan Karaçoban, “Çağımızın vebası olarak bilinen Alzheimer, toplumumuzun ciddi bir bölümünde; hem teşhisinde, hem tedavisinde hem de bakımında çok büyük sıkıntı ve zorlukları yaşatan bir toplum gerçeğimizdir. Buradan yola çıkarak, bizler Alaşehir’de yaptığımız istişareler ve taramalar neticesinde, sadece ilçemizde hatırı sayılır hasta sayısının tedaviye ve danışmaya ihtiyacı olduğu gerçeğiyle karşılaştık. Sonucunda da böyle bir proje için girişimlere başladık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız merkezimiz umarım diğer bölgelere de örnek olur.” dedi. Alaşehir’de 430 civarında Alzheimer hastası bulunduğunu belirten Başkan Karaçoban; “Hastaların anılarını ve bilişsel yeteneklerini kaybetmesinin hastalar kadar hasta yakınları üzerinde de yıkıcı etkileri olabiliyor. Biz bu merkez aracılığıyla hastalarımıza destek olup çeşitli aktivitelerle sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlayacağız. Öte yandan hastalarımızın ailelerine de Alzheimer hastalığıyla ilgili eğitimler verilecek, sosyal yaşamlarına aktif biçimde devam etmelerine ve biraz olsun nefes alabilmelerine yardımcı olacağız” diye konuştu.  
Çağımızın en önemli rahatsızlıklarından biri olan Alzheimer Hastalığı için, Alaşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezi, önümüzdeki günlerde açılıyor. Manisa’da bir ilk olan bu merkezde, hem Alzheimer hastalarına hem de hasta yakınlarına danışmanlık hizmeti verilecek.
Bilişsel yeteneklerin ve fonksiyonların yıkımına, hastanın adım adım tüm anılarını yitirmesine ve günlük aktivitelerini yapamamasına neden olan Alzheimer hastalığından dolayı güçlük yaşayan hastaları ve aileleriniunutmayan Alaşehir Belediyesi, Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezi kurdu. Alaşehir’de kurulan merkezde, hem Alzheimer hastalarına hem de hasta yakınlarına danışmanlık hizmeti verilecek. Alzheimer hastalarının ve ailelerinin rahatlıkla hareket edebilecekleri fiziki koşullarda inşa edilen 410 metrekarelik merkez ilk etapta 30 hastayı ağırlayacak. Merkezde gerontolog, aile hekimi, psikolog ve yardımcı elemanlar görev alacak.

ÖRNEK PROJE
Konuya büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Alaşehir Belediyesi Başkanı Gökhan Karaçoban, “Çağımızın vebası olarak bilinen Alzheimer, toplumumuzun ciddi bir bölümünde; hem teşhisinde, hem tedavisinde hem de bakımında çok büyük sıkıntı ve zorlukları yaşatan bir toplum gerçeğimizdir. Buradan yola çıkarak, bizler Alaşehir’de yaptığımız istişareler ve taramalar neticesinde, sadece ilçemizde hatırı sayılır hasta sayısının tedaviye ve danışmaya ihtiyacı olduğu gerçeğiyle karşılaştık. Sonucunda da böyle bir proje için girişimlere başladık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız merkezimiz umarım diğer bölgelere de örnek olur.” dedi.



Alaşehir’de 430 civarında Alzheimer hastası bulunduğunu belirten Başkan Karaçoban; “Hastaların anılarını ve bilişsel yeteneklerini kaybetmesinin hastalar kadar hasta yakınları üzerinde de yıkıcı etkileri olabiliyor. Biz bu merkez aracılığıyla hastalarımıza destek olup çeşitli aktivitelerle sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlayacağız. Öte yandan hastalarımızın ailelerine de Alzheimer hastalığıyla ilgili eğitimler verilecek, sosyal yaşamlarına aktif biçimde devam etmelerine ve biraz olsun nefes alabilmelerine yardımcı olacağız” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.