2 BİN İŞÇİ İŞTEN ATILDI!

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.04.2018 - 18:12, Güncelleme: 13.04.2018 - 18:12
 

2 BİN İŞÇİ İŞTEN ATILDI!

Manisa'da termik santral inşaatında taşeron şirkete bağlı çalışan 2 bin işçi işten atıldığı iddia edildi.
Evrensel. net haberine göre; Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı devam eden termik santral inşaatında çalışan 2 bin taşeron işçi işten atıldı. İşten atmanın firmalar arasında yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığı öğrenildi. İşten çıkarıldıkları ifade edilen işçilere, işten atma nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Kıdem tazminatı, ücret alacakları ve fazla mesaileri de ödenmeyen işçilere 2-3 gün içerisinde açıklama yapılacağı söylendi. İşten atılmalarına karşın şantiyeyi terk etmeyen işçiler, hakları ödenene kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Taşeron şirketin ise şantiyedeki malzemeleri toplayarak bölgeden ayrıldığı öğrenildi. İNŞAAT, İŞ KAZALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ Yapımına 2016’da başlanan termik santral inşaatı geçtiğimiz dönemde iş cinayetleriyle gündeme gelmişti. 26 Ocak 2018 tarihinde şantiyede 2 işçinin üzerine, forkliftle taşınan iskele ve kurmakta kullanılan demir profiller devrilmişti. Olayda 1 işçi yaşamını yitirirken, 1 işçi de yaralanmıştı. Aynı inşaat 06 Kasım 2017’de de bir başka iş cinayeti haberiyle gündem olmuştu. 18 yaşındaki Mehmet Doğru, yaklaşık 15 metre yükseklikten düşerek olay yerinde yaşamını yitirmişti. 1 Ağustos 2017’de ise Yasin Adsiz isimli bir işçi, tribüne iskele kurmak istediği sırada yüksekten düşerek yaşamını yitirmişti.
Manisa'da termik santral inşaatında taşeron şirkete bağlı çalışan 2 bin işçi işten atıldığı iddia edildi.

Evrensel. net haberine göre; Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı devam eden termik santral inşaatında çalışan 2 bin taşeron işçi işten atıldı. İşten atmanın firmalar arasında yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığı öğrenildi. İşten çıkarıldıkları ifade edilen işçilere, işten atma nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Kıdem tazminatı, ücret alacakları ve fazla mesaileri de ödenmeyen işçilere 2-3 gün içerisinde açıklama yapılacağı söylendi. İşten atılmalarına karşın şantiyeyi terk etmeyen işçiler, hakları ödenene kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Taşeron şirketin ise şantiyedeki malzemeleri toplayarak bölgeden ayrıldığı öğrenildi.

İNŞAAT, İŞ KAZALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Yapımına 2016’da başlanan termik santral inşaatı geçtiğimiz dönemde iş cinayetleriyle gündeme gelmişti. 26 Ocak 2018 tarihinde şantiyede 2 işçinin üzerine, forkliftle taşınan iskele ve kurmakta kullanılan demir profiller devrilmişti. Olayda 1 işçi yaşamını yitirirken, 1 işçi de yaralanmıştı. Aynı inşaat 06 Kasım 2017’de de bir başka iş cinayeti haberiyle gündem olmuştu. 18 yaşındaki Mehmet Doğru, yaklaşık 15 metre yükseklikten düşerek olay yerinde yaşamını yitirmişti. 1 Ağustos 2017’de ise Yasin Adsiz isimli bir işçi, tribüne iskele kurmak istediği sırada yüksekten düşerek yaşamını yitirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.