Hayvan yasası acilen gelmeli!

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2020 - 11:01, Güncelleme: 03.12.2020 - 11:01
 

Hayvan yasası acilen gelmeli!

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir bodrum katta hayvanların yaşamasına elverişli olmayan koşullarda farklı cinslerde 23’ü yavru toplam 68 köpek bulundu. Köpeklerin ses tellerinin bir veteriner tarafından alındığı iddia edilirken, olayla ilgili bir kişi yakalandı.
Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir ihbar üzerine gerçekleştirilen denetimlerde bir binanın bodrum katında hayvanların yaşamasına elverişli olmayan koşullarda farklı cinslerde 23'ü yavru toplam 68 köpek bulundu. Köpekler kafeslerine koyularak olay yerine gelen Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, hayvanların gözlerindeki korku bir hayvansever tarafından çekilen görüntülere yansıdı. Ayrıca hayvanların ses tellerinin bir veteriner tarafından alındığı ve bazı ırkların kulaklarının yapıştırıldığı iddia edildi. 600 bin TL değerinde köpeği üretim amaçlı saklayan ve yakalanan şüpheliye, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 5’inci maddesi gereğince hayvan başına 181 TL olmak üzere toplamda 12 bin 308 TL cezai işlem uygulandığı, ayrıca olayın sorumluları hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi. HAYVAN SEVERLER AYAKLANDI Sosyal medya üzerinde infial yaratan görüntüler hayvan severleri ayaklandırdı. Olay yerine giden ve ekiplerin çalışmaları esnasında görüntüler kaydeden hayvan severler, köpeklerin sağlık kontrollerinden sonra ücretsiz olarak sahiplendirileceğini bildirdi. Köpeklerin kısırlaştırma işlemlerinin de yapılacağını ileten yetkililer, evcil hayvan sahibi olmak isteyenlerin para ile hayvan satın almamasını tekrar hatırlattı.
Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir bodrum katta hayvanların yaşamasına elverişli olmayan koşullarda farklı cinslerde 23’ü yavru toplam 68 köpek bulundu. Köpeklerin ses tellerinin bir veteriner tarafından alındığı iddia edilirken, olayla ilgili bir kişi yakalandı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir ihbar üzerine gerçekleştirilen denetimlerde bir binanın bodrum katında hayvanların yaşamasına elverişli olmayan koşullarda farklı cinslerde 23'ü yavru toplam 68 köpek bulundu. Köpekler kafeslerine koyularak olay yerine gelen Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, hayvanların gözlerindeki korku bir hayvansever tarafından çekilen görüntülere yansıdı. Ayrıca hayvanların ses tellerinin bir veteriner tarafından alındığı ve bazı ırkların kulaklarının yapıştırıldığı iddia edildi. 600 bin TL değerinde köpeği üretim amaçlı saklayan ve yakalanan şüpheliye, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 5’inci maddesi gereğince hayvan başına 181 TL olmak üzere toplamda 12 bin 308 TL cezai işlem uygulandığı, ayrıca olayın sorumluları hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

HAYVAN SEVERLER AYAKLANDI

Sosyal medya üzerinde infial yaratan görüntüler hayvan severleri ayaklandırdı. Olay yerine giden ve ekiplerin çalışmaları esnasında görüntüler kaydeden hayvan severler, köpeklerin sağlık kontrollerinden sonra ücretsiz olarak sahiplendirileceğini bildirdi. Köpeklerin kısırlaştırma işlemlerinin de yapılacağını ileten yetkililer, evcil hayvan sahibi olmak isteyenlerin para ile hayvan satın almamasını tekrar hatırlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.