Pandemide kadına yönelik şiddet arttı

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2020 - 10:47, Güncelleme: 25.11.2020 - 10:47
 

Pandemide kadına yönelik şiddet arttı

COVID – 19 virüsünün sebep olduğu ölümler artarken ne yazık ki tüm dünyada kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddetin de arttığını belirten Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Başkanı Nuray Karaoğlu, "2020 yılında yalnızca Türkiye'de en az 229 kadın öldürüldü, 122 kadın taciz edildi, 79 kadına tecavüz edildi, en az 715 kadın erkekler tarafından seks işçiliğine zorlandı ve en az 670 kadına şiddet uygulandı" dedi.
Yerel ve ulusal medya haberlerinden elde edilen verilerle açıklanan rapora göre 2020 yılında yalnızca Türkiye'de en az 229 kadın öldürüldü, 122 kadın taciz edildi, 79 kadına tecavüz edildi, en az 715 kadın erkekler tarafından seks işçiliğine zorlandı ve en az 670 kadına şiddet uygulandı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklama yapan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Başkanı Nuray Karaoğlu, "Dünyanın tüm ülkelerinde kadınlar yalnızca kadın oldukları için öldürülüyor, fiziksel, cinsel, sözel ya da psikolojik şiddete maruz kalıyor. Kadınların yaşam, eğitim ve çalışma haklarının elinden alındığı bir dünyada hiçbir kadının özgürlüğünden bahsedebilmemiz mümkün değil" dedi. “EVLERDE DAHA ÇOK ŞİDDETE MARUZ KALDILAR” KA.DER olarak kadınların toplumun tüm alanlarında, özellikle siyasete katılımlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Karaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçinde bulunduğumuz 2020 yılında COVID - 19 pandemisi gibi olağandışı bir durum yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Virüsün sebep olduğu ölümler artarken ne yazık ki tüm dünyada kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddetin arttığına da şahit olduk. Salgın sürecinde "evde olmak" bir sağlık tedbirinin zorunlu hali iken kadınlar kendilerine şiddet uygulayan erkeklerle bir arada yaşamaya zorlandı ve bu "evlerde" daha çok şiddete maruz kaldılar." MECLİS – KAMU - STK İŞ BİRLİĞİ ŞART "Kadın cinayetlerini durdurmak ve toplumsal cinsiyet temelli şiddeti ortadan kaldırabilmek için güçlenmeye evlerimizden, iş yerlerimizden, mahallelerimizden başlıyoruz" diyen Karaoğlu, "Kadına yönelik şiddetle mücadele için yaygınlaştırılmış toplumsal cinsiyet eğitimleri, yasal düzenlemeler ve kanunların uygulanmasında yapılacak iyileştirmelerin önemli olduğuna inanıyoruz. Bunlarla birlikte izleme değerlendirme sisteminin kurulması ile Meclis – Kamu - STK iş birliği modeliyle çalışmanın faydalı ve önemli olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
COVID – 19 virüsünün sebep olduğu ölümler artarken ne yazık ki tüm dünyada kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddetin de arttığını belirten Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Başkanı Nuray Karaoğlu, "2020 yılında yalnızca Türkiye'de en az 229 kadın öldürüldü, 122 kadın taciz edildi, 79 kadına tecavüz edildi, en az 715 kadın erkekler tarafından seks işçiliğine zorlandı ve en az 670 kadına şiddet uygulandı" dedi.

Yerel ve ulusal medya haberlerinden elde edilen verilerle açıklanan rapora göre 2020 yılında yalnızca Türkiye'de en az 229 kadın öldürüldü, 122 kadın taciz edildi, 79 kadına tecavüz edildi, en az 715 kadın erkekler tarafından seks işçiliğine zorlandı ve en az 670 kadına şiddet uygulandı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklama yapan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Başkanı Nuray Karaoğlu, "Dünyanın tüm ülkelerinde kadınlar yalnızca kadın oldukları için öldürülüyor, fiziksel, cinsel, sözel ya da psikolojik şiddete maruz kalıyor. Kadınların yaşam, eğitim ve çalışma haklarının elinden alındığı bir dünyada hiçbir kadının özgürlüğünden bahsedebilmemiz mümkün değil" dedi.

EVLERDE DAHA ÇOK ŞİDDETE MARUZ KALDILAR”

KA.DER olarak kadınların toplumun tüm alanlarında, özellikle siyasete katılımlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Karaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçinde bulunduğumuz 2020 yılında COVID - 19 pandemisi gibi olağandışı bir durum yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Virüsün sebep olduğu ölümler artarken ne yazık ki tüm dünyada kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddetin arttığına da şahit olduk. Salgın sürecinde "evde olmak" bir sağlık tedbirinin zorunlu hali iken kadınlar kendilerine şiddet uygulayan erkeklerle bir arada yaşamaya zorlandı ve bu "evlerde" daha çok şiddete maruz kaldılar."

MECLİS – KAMU - STK İŞ BİRLİĞİ ŞART

"Kadın cinayetlerini durdurmak ve toplumsal cinsiyet temelli şiddeti ortadan kaldırabilmek için güçlenmeye evlerimizden, iş yerlerimizden, mahallelerimizden başlıyoruz" diyen Karaoğlu, "Kadına yönelik şiddetle mücadele için yaygınlaştırılmış toplumsal cinsiyet eğitimleri, yasal düzenlemeler ve kanunların uygulanmasında yapılacak iyileştirmelerin önemli olduğuna inanıyoruz. Bunlarla birlikte izleme değerlendirme sisteminin kurulması ile Meclis – Kamu - STK iş birliği modeliyle çalışmanın faydalı ve önemli olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.