Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kaliforniya'da anıldı

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2017 - 08:59, Güncelleme: 11.11.2017 - 08:59
 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kaliforniya'da anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu’nda anıldı. 
ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'nda yapılan anma törenine, Los Angeles Başkonsolosu Raife Gülru Gezer, konsolosluk çalışanları, Los Angeles’da bulunan Türk - Amerikan derneklerinin başkanları ve Los Angeles’da yaşayan Türk vatandaşları da yoğun ilgi gösterdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Los Angeles Başkonsolosu Raife Gülru Gezer, bir konuşma yaptı. Atatürk’ün dünyadaki önemini anlatan Gezer, onun kadar başka devletler tarafından saygı gören bir devlet adamının daha olmadığını belirterek, “Atatürk, askeri dehası, siyasi vizyonu, barışçıl kimliği ile bölgesinde ve ötesinde örnek alınacak bir ülke oluşturmuştur” dedi. Los Angeles ATAMLA Derneği tarafından, Los Angeles’ta yaşayan Türklerin desteği ile yaptırılan Atatürk büstüne ATA-SC Derneği Başkanı Ayça Altıntığ ve ATAMLA Derneği Başkanı Vega Sankur tarafından çelenk konulmasının ardından kürsüye gelen Sankur, Atatürk’ü anmak için toplumun bir araya gelmesinin çok mutluluk verici olduğuna dikkat çekerek, dünyada başka hiçbir liderin ölümünden 79 yıl sonra bu kadar saygı ve sevgi ile anılmadığını söyledi. Törende son olarak söz alan STS Başkanı Cağla Başer ise Atatürk’ün bıraktığı mirasın ve fikirlerinin ölümsüzlüğüne dikkat çekti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu’nda anıldı. 

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'nda yapılan anma törenine, Los Angeles Başkonsolosu Raife Gülru Gezer, konsolosluk çalışanları, Los Angeles’da bulunan Türk - Amerikan derneklerinin başkanları ve Los Angeles’da yaşayan Türk vatandaşları da yoğun ilgi gösterdi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Los Angeles Başkonsolosu Raife Gülru Gezer, bir konuşma yaptı. Atatürk’ün dünyadaki önemini anlatan Gezer, onun kadar başka devletler tarafından saygı gören bir devlet adamının daha olmadığını belirterek, “Atatürk, askeri dehası, siyasi vizyonu, barışçıl kimliği ile bölgesinde ve ötesinde örnek alınacak bir ülke oluşturmuştur” dedi.
Los Angeles ATAMLA Derneği tarafından, Los Angeles’ta yaşayan Türklerin desteği ile yaptırılan Atatürk büstüne ATA-SC Derneği Başkanı Ayça Altıntığ ve ATAMLA Derneği Başkanı Vega Sankur tarafından çelenk konulmasının ardından kürsüye gelen Sankur, Atatürk’ü anmak için toplumun bir araya gelmesinin çok mutluluk verici olduğuna dikkat çekerek, dünyada başka hiçbir liderin ölümünden 79 yıl sonra bu kadar saygı ve sevgi ile anılmadığını söyledi.
Törende son olarak söz alan STS Başkanı Cağla Başer ise Atatürk’ün bıraktığı mirasın ve fikirlerinin ölümsüzlüğüne dikkat çekti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.