TGB’den ayakkabı kutusu eylemi

WHATSAPP İHBAR HATTI (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2013 - 12:54, Güncelleme: 23.12.2013 - 12:54
 

TGB’den ayakkabı kutusu eylemi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Örgütü üyesi gençler, AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Teşkilatı binası önüne içleri boş ayakkabı kutusu bıraktı. TGB İl Başkanı Kemal Tonay Uşak “AKP bu boş ayakkabı kutularını doldurmasını bilir” diye konuştu.
Turan Işık- Manisa’da ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi mensupları, Manolya Meydanı’nda bir araya gelerek yaşanan son yolsuzluk operasyonundaki tepkilerini dile getirmek amacıyla eylem yaptı. Eyleme CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Engin Uzun da destek verdi.  Toplanan yaklaşık 50 kişilik grup adına açıklamayı Türkiye Gençlik Birliği Manisa İl Başkanı Kemal Tonay Uçak yaptı. Yaşanan rüşvet olayının Türkiye’nin tarihine kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizen TGB İl Başkanı Uçak, suçlusunun AK Parti olduğunu söyledi. AK Parti’yi ‘Ayakkabı Kutusu Partisi’ olarak tanımlayan Uçak, “Ayakkabı Kutusu Partisi’nin çıkar ilişkilerinden ibaret olan iktidarı, çıkarlar çatışmaya başlayınca çatırdamaya etrafa saçmaya başladı. Öncelikle sayın Başbakan’ın şunuda cevaplamasını istiyoruz. Sayın Başbakanın İsviçre’deki bankalarda 8 farklı hesabının ve bu hesaplarda 800 milyon liranın bulunduğu doğrumudur? Gizli hesapların açılmasını sebebi nedir. Tayyip Erdoğan derhal bu sorununda cevabını vermeli?’’ diye konuştu. Tonay; açıklamasında hükümete de seslenerek, “Cemaat ve AKP arasındaki kavgayı uzaktan izlemiyoruz. Buradan ilan ediyoruz. Hükümeti yıkmadan bize rahat yok. Türkiye Cumhuriyeti’ni F Tipi yapılanmaların, milletin parası ile gemicikler satın alanların, ayakkabı kutusunda milyon dolarlar saklayanların eline bırakmayacağız. Bu pisliği ancak devrim temizler. O Devrimi’de Türk Gençliği, Türk Milleti yapacaktır’’ Queenbet dedi.  TGB İl Başkanı Uçak’ın açıklamasını ardından söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Erdoğan’ın geçmişte “Üç çocuk yapın” diyerek yolsuzluğa karıştığı iddia edilen 3 bakanın oğlunu işaret ettiğini söyledi. CHP’li Özel, “Sayın Başkabakan geçmişte ‘Üç çocuk yapın’ söyleriyle üç bakanın oğlu arasında ödenen yolsuzluk ve rüşvet çarkını kastediyormuş. Bizler kimin ne şekilde, nasıl ve kaç çocuk yapacağına karışmayız. Ama 1 veya 3 çocuğumuzda olsa, o çocuğumuzun devletin parasına, milletin cebine el uzatmayacağını çok iyi biliriz. Fakir fukaranın iktidarı olacağız deyip gelip, fakirin cebine el uzatanların eli kırılsın’’ diye konuştu.  Konuşmanın ardından TGB’li gençler, ‘Aynı Oyunun Fifüranlarısınız. Yıkılacaksınız’ yazılı pankart ile Manolya Meydanı’ndan AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binanın önüne kadar yürüdü. TGB İl Başkanı Uçak, gençler adına ‘AKP bu boş ayakkabı kutularını doldurmasını bilir’’ sözlerinin ardından boş ayakkabı kutularını AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binası önüne bıraktılar.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Örgütü üyesi gençler, AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Teşkilatı binası önüne içleri boş ayakkabı kutusu bıraktı. TGB İl Başkanı Kemal Tonay Uşak “AKP bu boş ayakkabı kutularını doldurmasını bilir” diye konuştu.

Turan Işık-
Manisa’da ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi mensupları, Manolya Meydanı’nda bir araya gelerek yaşanan son yolsuzluk operasyonundaki tepkilerini dile getirmek amacıyla eylem yaptı. Eyleme CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Engin Uzun da destek verdi. 

Toplanan yaklaşık 50 kişilik grup adına açıklamayı Türkiye Gençlik Birliği Manisa İl Başkanı Kemal Tonay Uçak yaptı. Yaşanan rüşvet olayının Türkiye’nin tarihine kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizen TGB İl Başkanı Uçak, suçlusunun AK Parti olduğunu söyledi. AK Parti’yi ‘Ayakkabı Kutusu Partisi’ olarak tanımlayan Uçak, “Ayakkabı Kutusu Partisi’nin çıkar ilişkilerinden ibaret olan iktidarı, çıkarlar çatışmaya başlayınca çatırdamaya etrafa saçmaya başladı. Öncelikle sayın Başbakan’ın şunuda cevaplamasını istiyoruz. Sayın Başbakanın İsviçre’deki bankalarda 8 farklı hesabının ve bu hesaplarda 800 milyon liranın bulunduğu doğrumudur? Gizli hesapların açılmasını sebebi nedir. Tayyip Erdoğan derhal bu sorununda cevabını vermeli?’’ diye konuştu. Tonay; açıklamasında hükümete de seslenerek, “Cemaat ve AKP arasındaki kavgayı uzaktan izlemiyoruz. Buradan ilan ediyoruz. Hükümeti yıkmadan bize rahat yok. Türkiye Cumhuriyeti’ni F Tipi yapılanmaların, milletin parası ile gemicikler satın alanların, ayakkabı kutusunda milyon dolarlar saklayanların eline bırakmayacağız. Bu pisliği ancak devrim temizler. O Devrimi’de Türk Gençliği, Türk Milleti yapacaktır’’ Queenbet dedi. 


TGB İl Başkanı Uçak’ın açıklamasını ardından söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Erdoğan’ın geçmişte “Üç çocuk yapın” diyerek yolsuzluğa karıştığı iddia edilen 3 bakanın oğlunu işaret ettiğini söyledi. CHP’li Özel, “Sayın Başkabakan geçmişte ‘Üç çocuk yapın’ söyleriyle üç bakanın oğlu arasında ödenen yolsuzluk ve rüşvet çarkını kastediyormuş. Bizler kimin ne şekilde, nasıl ve kaç çocuk yapacağına karışmayız. Ama 1 veya 3 çocuğumuzda olsa, o çocuğumuzun devletin parasına, milletin cebine el uzatmayacağını çok iyi biliriz. Fakir fukaranın iktidarı olacağız deyip gelip, fakirin cebine el uzatanların eli kırılsın’’ diye konuştu. 


Konuşmanın ardından TGB’li gençler, ‘Aynı Oyunun Fifüranlarısınız. Yıkılacaksınız’ yazılı pankart ile Manolya Meydanı’ndan AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binanın önüne kadar yürüdü. TGB İl Başkanı Uçak, gençler adına ‘AKP bu boş ayakkabı kutularını doldurmasını bilir’’ sözlerinin ardından boş ayakkabı kutularını AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binası önüne bıraktılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.