Karantinaya alınan öğretmenlere 'Ek Ders Ücreti' Şoku!

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2020 - 11:58, Güncelleme: 28.10.2020 - 11:58
 

Karantinaya alınan öğretmenlere 'Ek Ders Ücreti' Şoku!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca bazı illere gönderilen yazıyla, bu süreçte COVİD-19 testi pozitif çıkan ve bu nedenle 14 gün karantinaya alınan öğretmen ve yöneticilerin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceğinin bildirildiğini söyleyen Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.
Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin, öğrencilerin öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için büyük gayret ortaya koyduklarını ifade ederek açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, “Ancak MEB, bazı illere gönderdiği görüş yazısıyla bu süreçte covid testi pozitif çıkan ve bu nedenle 14 gün karantinaya alınan öğretmen ve yöneticilerimizin ücretlerinin ödenmeyeceğini bildirdi. Bu kabul edilemez!” dedi. “MESLEKTAŞLARIMIZIN ÜÇ KURUŞLUK EK DERS ÜCRETLERİNDEN YAPILACAK TASARRUFLA ÜLKE ŞAHA KALKMAYACAKTIR HERHALDE!” Başkan Atalay açıklamalarının devamında şu sözlere yer verdi; “Aylardır sadece eğitimde değil, vefa grupları mahalle denetleme ve filyasyon ekiplerinde görev alarak her türlü fedakarlıklarla hizmet üreten eğitim çalışanlarını cezalandırmak anlamına gelen bu tutum derhal düzeltilmelidir. Karantinaya alınan öğretmen ve okul yöneticilerimiz, 'idari izinli' sayılmalı ve ücretlerinde hiçbir kesintiye gidilmemelidir. Bu ülkenin bütçesi, karantinaya alınan öğretmenlerimizin, meslektaşlarımızın üç kuruşluk ek ders ücretlerinden yapılacak tasarrufla(!) şaha kalkmayacaktır herhalde! Sayın Ziya Selçuk ve hükümetten beklentimiz; gerekli düzenlemeyi bir an önce hayata geçirilmesidir.”
Milli Eğitim Bakanlığı’nca bazı illere gönderilen yazıyla, bu süreçte COVİD-19 testi pozitif çıkan ve bu nedenle 14 gün karantinaya alınan öğretmen ve yöneticilerin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceğinin bildirildiğini söyleyen Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin, öğrencilerin öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için büyük gayret ortaya koyduklarını ifade ederek açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, “Ancak MEB, bazı illere gönderdiği görüş yazısıyla bu süreçte covid testi pozitif çıkan ve bu nedenle 14 gün karantinaya alınan öğretmen ve yöneticilerimizin ücretlerinin ödenmeyeceğini bildirdi. Bu kabul edilemez!” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN ÜÇ KURUŞLUK EK DERS ÜCRETLERİNDEN YAPILACAK TASARRUFLA ÜLKE ŞAHA KALKMAYACAKTIR HERHALDE!”

Başkan Atalay açıklamalarının devamında şu sözlere yer verdi;

“Aylardır sadece eğitimde değil, vefa grupları mahalle denetleme ve filyasyon ekiplerinde görev alarak her türlü fedakarlıklarla hizmet üreten eğitim çalışanlarını cezalandırmak anlamına gelen bu tutum derhal düzeltilmelidir. Karantinaya alınan öğretmen ve okul yöneticilerimiz, 'idari izinli' sayılmalı ve ücretlerinde hiçbir kesintiye gidilmemelidir. Bu ülkenin bütçesi, karantinaya alınan öğretmenlerimizin, meslektaşlarımızın üç kuruşluk ek ders ücretlerinden yapılacak tasarrufla(!) şaha kalkmayacaktır herhalde! Sayın Ziya Selçuk ve hükümetten beklentimiz; gerekli düzenlemeyi bir an önce hayata geçirilmesidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.