BEKLENEN GÜN GELDİ KARAKÖY PAZARI UZUN SÜRE ARDINDAN AÇILDI

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2020 - 11:58, Güncelleme: 13.07.2020 - 11:58
 

BEKLENEN GÜN GELDİ KARAKÖY PAZARI UZUN SÜRE ARDINDAN AÇILDI

Yaklaşık 3 aydır kapalı olan Karaköy Pazarı, bugün tekrar halka hizmet vermeye başladı.
Manisa’da yarım asırlık geçkin tarihi ile köklü bir geçmişi olan Karaköy Pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılmıştı. Yaklaşık 3 aydır kapalı olan Pazar, Haziran ayında başlayan normalleşme süreci ardından da açılmayınca pazarcıların ve halkın tepkisine neden olmuştu. Karaköy ve çevre mahalledeki vatandaşlar için büyük önem taşıyan Pazar, Pazarcılar Odası, pazarcı esnafı ve vatandaşların yoğun talebi sonucu hizmete açıldı. Yaklaşık 3 ay sonra bugün ilk defa kurulan Karaköy Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Pazarcı esnafının uzun süredir bugünü beklediğini söyleyen Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, “Esnafımız 3 ay boyunca tezgah açmadı. Biz çoluk çocuğumuzu buradan geçindiriyoruz, faturalarımızı, çeklerimizi buradan kazandığımız paralarla ödüyoruz. Başka geçim kaynağımız yok, maaşımız yok.  Burada halkımıza en iyi hizmet vermek zorundayız. Esnafımız çok zor günler geçirmesine rağmen yetkililere hiçbir zaman zorluk çıkarmadı. Sabırla bu sürecin geçmesi için beklediler.” dedi. BAŞKAN ŞENER’DEN  VATANDAŞA TEŞEKKÜR Sabahın 6’sında Karaköy Pazarı’na gelerek pazarcılarla birlikte tezgah açma heyecanına ortak olduğunu kaydeden Şener, pazarın açıldığını gören vatandaşların çok güzel tepkiler verdiğini kaydetti. Vatandaşların hijyen kurallarına uygun şekilde alışveriş yaptığını ifade eden Şener, “Marketlerle, alışveriş merkezleriyle rekabet içerisinde hizmet vermek zorundayız.  Manisamız üretim bölgemiz biliyorsunuz. Manisa’da satılan ürünlerin yüzde 60’ı Manisa bölgesinde yetişen ve günlük taze olarak vatandaşlara sunulan ürünler. Marketlerde 3 TL olan ürün pazarda 1 TL. Burada biz hiç kimseyi kötülemiyoruz ama pazarın yerini hiçbir şey tutamaz.  Ben bu konuda Pazar yerimize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum. Karaköy halkımıza da pazarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Pazarcı esnafımıza da hayırlı işler, güzel, hayırlı işler nasip olsun” şeklinde konuştu.- Özlem ŞAHİN
Yaklaşık 3 aydır kapalı olan Karaköy Pazarı, bugün tekrar halka hizmet vermeye başladı.

Manisa’da yarım asırlık geçkin tarihi ile köklü bir geçmişi olan Karaköy Pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılmıştı. Yaklaşık 3 aydır kapalı olan Pazar, Haziran ayında başlayan normalleşme süreci ardından da açılmayınca pazarcıların ve halkın tepkisine neden olmuştu. Karaköy ve çevre mahalledeki vatandaşlar için büyük önem taşıyan Pazar, Pazarcılar Odası, pazarcı esnafı ve vatandaşların yoğun talebi sonucu hizmete açıldı. Yaklaşık 3 ay sonra bugün ilk defa kurulan Karaköy Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Pazarcı esnafının uzun süredir bugünü beklediğini söyleyen Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, “Esnafımız 3 ay boyunca tezgah açmadı. Biz çoluk çocuğumuzu buradan geçindiriyoruz, faturalarımızı, çeklerimizi buradan kazandığımız paralarla ödüyoruz. Başka geçim kaynağımız yok, maaşımız yok.  Burada halkımıza en iyi hizmet vermek zorundayız. Esnafımız çok zor günler geçirmesine rağmen yetkililere hiçbir zaman zorluk çıkarmadı. Sabırla bu sürecin geçmesi için beklediler.” dedi.

BAŞKAN ŞENER’DEN  VATANDAŞA TEŞEKKÜR

Sabahın 6’sında Karaköy Pazarı’na gelerek pazarcılarla birlikte tezgah açma heyecanına ortak olduğunu kaydeden Şener, pazarın açıldığını gören vatandaşların çok güzel tepkiler verdiğini kaydetti. Vatandaşların hijyen kurallarına uygun şekilde alışveriş yaptığını ifade eden Şener, “Marketlerle, alışveriş merkezleriyle rekabet içerisinde hizmet vermek zorundayız.  Manisamız üretim bölgemiz biliyorsunuz. Manisa’da satılan ürünlerin yüzde 60’ı Manisa bölgesinde yetişen ve günlük taze olarak vatandaşlara sunulan ürünler. Marketlerde 3 TL olan ürün pazarda 1 TL. Burada biz hiç kimseyi kötülemiyoruz ama pazarın yerini hiçbir şey tutamaz.  Ben bu konuda Pazar yerimize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum. Karaköy halkımıza da pazarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Pazarcı esnafımıza da hayırlı işler, güzel, hayırlı işler nasip olsun” şeklinde konuştu.- Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.