MANİSA’DA KONUT SATIŞLARI PATLADI

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2020 - 12:27, Güncelleme: 19.07.2020 - 12:27
 

MANİSA’DA KONUT SATIŞLARI PATLADI

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte daire satışlarında yaşanan hareketlilik Manisa’da rakamlarla kendisini gösterdi. İl genelinde haziran ayında 3 bin 260 konut satıldı. Geçen yılın aynı döneminde ise 1059 konut satılmıştı. Manisa’da 2019 yılının ilk 6 ayında 9 bin 83 konut satılırken, 2020 yılının aynı döneminde ise satılan konut salısı 11 bin 293’e yükseldi.
Emlak ofisleri ve tapu daireleri daha önceleri hiç olmadığı kadar yoğun zamanlar geçiriyor. TÜİK Haziran 2020 Konut Satış İstatistikleri verilerine Türkiye genelinde konut satışları 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 oldu. Manisa’da Haziran ayında 3 bin 260 konut satıldı. Geçen yılın aynı döneminde ise 1059 konut satılmıştı. Manisa’da 2019 yılının ilk 6 ayında 9 bin 83 konut satılırken, 2020 yılının aynı döneminde ise satılan konut salısı 11 bin 293’e yükseldi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz,  konut satışlarında rekor bir dönem yaşandığını,  COVID-19 sonrası beklenenin üzerinde bir artış yaşandığını söyledi.  “TALEPLE BİRLİKTE FİYATLARDA ARTTI” Yaşanan artışlarla ve taksit ödeme planıyla ev sahibi olma kolaylığı vatandaşın konutlara olan talebini bir hayli arttırdığını ifade eden Akyüz,  faizlerin düşmesiyle vatandaşların bu fırsatı değerlendirdiğini söyledi.  Bahattin Akyüz, “Devletimizin uygulamış olduğu politika neticesinde yeni binalarda 0,64 faiz oranı, ikinci el binalarda ise0,74 faiz oranları, 1 yıl 12 ay ödeme olmaması ve 10 yıllık vadeleri de 15 yıla çıkarmasından dolayı vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması talepleri arttırdı. Vatandaşımız bu konuda bilinçli faizlerin düşmesiyle bu fırsatı değerlendirmeleri büyük avantaj oldu. Tabi yaşanan bu yoğun taleple birlikte fiyatlarda arttı. Yani faizlerin düşmesi konut satışlarında rekor artış yaşattı” dedi. KONUT ALMAK İSTEYENLER FAZLA BEKLEMESİN UYARISI Konut almak isteyenlerin daha fazla beklememesi gerektiğini söyleyen Akyüz, “İmkanı olan her vatandaşın konut almasının veya yatırım yapmasının faydası sağlayacağını söyleyebiliriz. Her zaman söyleriz, gayrimenkul yatırımı hiçbir yatırıma benzemez. Döviz ve altının üzerinde tutulabilir çünkü gayrimenkul yatırımı her zaman kazandırır bunu hep söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.-Özlem ŞAHİN
Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte daire satışlarında yaşanan hareketlilik Manisa’da rakamlarla kendisini gösterdi. İl genelinde haziran ayında 3 bin 260 konut satıldı. Geçen yılın aynı döneminde ise 1059 konut satılmıştı. Manisa’da 2019 yılının ilk 6 ayında 9 bin 83 konut satılırken, 2020 yılının aynı döneminde ise satılan konut salısı 11 bin 293’e yükseldi.

Emlak ofisleri ve tapu daireleri daha önceleri hiç olmadığı kadar yoğun zamanlar geçiriyor. TÜİK Haziran 2020 Konut Satış İstatistikleri verilerine Türkiye genelinde konut satışları 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 oldu. Manisa’da Haziran ayında 3 bin 260 konut satıldı. Geçen yılın aynı döneminde ise 1059 konut satılmıştı. Manisa’da 2019 yılının ilk 6 ayında 9 bin 83 konut satılırken, 2020 yılının aynı döneminde ise satılan konut salısı 11 bin 293’e yükseldi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz,  konut satışlarında rekor bir dönem yaşandığını,  COVID-19 sonrası beklenenin üzerinde bir artış yaşandığını söyledi. 

“TALEPLE BİRLİKTE FİYATLARDA ARTTI”

Yaşanan artışlarla ve taksit ödeme planıyla ev sahibi olma kolaylığı vatandaşın konutlara olan talebini bir hayli arttırdığını ifade eden Akyüz,  faizlerin düşmesiyle vatandaşların bu fırsatı değerlendirdiğini söyledi.  Bahattin Akyüz, “Devletimizin uygulamış olduğu politika neticesinde yeni binalarda 0,64 faiz oranı, ikinci el binalarda ise0,74 faiz oranları, 1 yıl 12 ay ödeme olmaması ve 10 yıllık vadeleri de 15 yıla çıkarmasından dolayı vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması talepleri arttırdı. Vatandaşımız bu konuda bilinçli faizlerin düşmesiyle bu fırsatı değerlendirmeleri büyük avantaj oldu. Tabi yaşanan bu yoğun taleple birlikte fiyatlarda arttı. Yani faizlerin düşmesi konut satışlarında rekor artış yaşattı” dedi.

KONUT ALMAK İSTEYENLER FAZLA BEKLEMESİN UYARISI

Konut almak isteyenlerin daha fazla beklememesi gerektiğini söyleyen Akyüz, “İmkanı olan her vatandaşın konut almasının veya yatırım yapmasının faydası sağlayacağını söyleyebiliriz. Her zaman söyleriz, gayrimenkul yatırımı hiçbir yatırıma benzemez. Döviz ve altının üzerinde tutulabilir çünkü gayrimenkul yatırımı her zaman kazandırır bunu hep söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.-Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.