ARINÇ: ZİYA TAY FETÖ’CÜ DEĞİLDİR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.07.2016 - 19:49, Güncelleme: 29.07.2016 - 19:49
 

ARINÇ: ZİYA TAY FETÖ’CÜ DEĞİLDİR

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, görevden alınan İl Halk Sağlığı Müdürü hakkında açıklama yaptı.  Bülent Arınç; Dr. Ziya Tay’ın FETÖ’cü olmadığını, sempati bile duymadığını, iyi bir bürokrat olduğunu, bunun şahitlerinin de;  çalıştığı valiler ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri olduğuna dikkat çekti. Bülent Arınç ayrıca  adalete güvendiğini ve  en yakın sürede Dr. Ziya Tay’ın  serbest bırakılacağına inandığını söyledi. 
TBMM 22. Dönem Başkanı  Bülent Arınç, iddia edildiği gibi Dr. Ziya Tay'ın, kendisinin kayınbiraderi olmadığını dile getiren Arınç, Dr. Tay’ın eşinin amcasının oğlu olduğunu söyledi ve konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:  “ZİYA TAY VATANSEVER VE ÇOK GÜÇLÜ BİR BÜROKRATTIR”  "Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'ın önce görevinden açığa alınması, bugün de gözaltına alınma işleminin yapıldığı haberleri basında yer aldı. Ziya Tay iddia edildiği gibi benim kayınbiraderim eşimin amcamın oğludur, sıhri hısımlığım vardır. Ziya Tay iyi bir insan iyi bir aile reisi milliyetçi, vatansever ve çok güçlü bir bürokrattır. Bulunduğu göreve paraşütle gelmemiş 2002'den önce 5 yıl İl Sağlık Müdür yardımcılığı yapmış, iktidarımızla birlikte en kıdemli Sağlık İl Müdür yardımcısı olması sebebiyle Sağlık İl Müdürlüğü görevine atanmıştır. 14 yıldır aralıksız görev yapması bir eksiklik değil, başarıdır.” “GÖZALTI YAPILMASI BİR TEDBİRDİR VE DİYECEĞİMİZ YOKTUR”  “Ziya Tay kendi sahasında birçok ödüller almış ve Sağlık Bakanlığı'nın önemli projelerinde yönetici olmuştur. Göreviyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yüksek bürokrasisi ve en yakın amiri pozisyonundaki Manisa valileri olumlu düşüncelere sahiptirler. Kendisi 7 Haziran Genel Seçimleri'nde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuş ve diğer adaylarla birlikte üstün bir çalışma sergilemiştir. Bu konuyu AK Parti Manisa İl Teşkilatı çok yakinen bilir. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre bir idari tedbir olarak yüzlerce kişi gibi önce açığa alınması ve bugün de gözaltı yapılması bir tedbirdir ve diyeceğimiz yoktur. Ve fakat; Ziya Tay'ın FETÖ ile geçmişten bu yana sempati düzeyinde dahi ilişkisi olmadığını biliyoruz. Adalete güveniyor ve en yakın sürede serbest bırakılacağına inanıyoruz.”  Arınç ayrıca, Ankara, İstanbul ve Bursa’da bazı kişilerin kurdukları tuzaklardan haberi olduğunu ve bunların hesabını soracağını kaydetti.
TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, görevden alınan İl Halk Sağlığı Müdürü hakkında açıklama yaptı.  Bülent Arınç; Dr. Ziya Tay’ın FETÖ’cü olmadığını, sempati bile duymadığını, iyi bir bürokrat olduğunu, bunun şahitlerinin de;  çalıştığı valiler ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri olduğuna dikkat çekti. Bülent Arınç ayrıca  adalete güvendiğini ve  en yakın sürede Dr. Ziya Tay’ın  serbest bırakılacağına inandığını söyledi. 
TBMM 22. Dönem Başkanı  Bülent Arınç, iddia edildiği gibi Dr. Ziya Tay'ın, kendisinin kayınbiraderi olmadığını dile getiren Arınç, Dr. Tay’ın eşinin amcasının oğlu olduğunu söyledi ve konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: 

“ZİYA TAY VATANSEVER VE ÇOK GÜÇLÜ BİR BÜROKRATTIR” 
"Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'ın önce görevinden açığa alınması, bugün de gözaltına alınma işleminin yapıldığı haberleri basında yer aldı. Ziya Tay iddia edildiği gibi benim kayınbiraderim eşimin amcamın oğludur, sıhri hısımlığım vardır. Ziya Tay iyi bir insan iyi bir aile reisi milliyetçi, vatansever ve çok güçlü bir bürokrattır. Bulunduğu göreve paraşütle gelmemiş 2002'den önce 5 yıl İl Sağlık Müdür yardımcılığı yapmış, iktidarımızla birlikte en kıdemli Sağlık İl Müdür yardımcısı olması sebebiyle Sağlık İl Müdürlüğü görevine atanmıştır. 14 yıldır aralıksız görev yapması bir eksiklik değil, başarıdır.”

“GÖZALTI YAPILMASI BİR TEDBİRDİR VE DİYECEĞİMİZ YOKTUR” 
“Ziya Tay kendi sahasında birçok ödüller almış ve Sağlık Bakanlığı'nın önemli projelerinde yönetici olmuştur. Göreviyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yüksek bürokrasisi ve en yakın amiri pozisyonundaki Manisa valileri olumlu düşüncelere sahiptirler. Kendisi 7 Haziran Genel Seçimleri'nde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuş ve diğer adaylarla birlikte üstün bir çalışma sergilemiştir. Bu konuyu AK Parti Manisa İl Teşkilatı çok yakinen bilir. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre bir idari tedbir olarak yüzlerce kişi gibi önce açığa alınması ve bugün de gözaltı yapılması bir tedbirdir ve diyeceğimiz yoktur. Ve fakat; Ziya Tay'ın FETÖ ile geçmişten bu yana sempati düzeyinde dahi ilişkisi olmadığını biliyoruz. Adalete güveniyor ve en yakın sürede serbest bırakılacağına inanıyoruz.” 
Arınç ayrıca, Ankara, İstanbul ve Bursa’da bazı kişilerin kurdukları tuzaklardan haberi olduğunu ve bunların hesabını soracağını kaydetti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.