KAHRAMANLAR ALAYI’NDA YEMİN GURURU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2016 - 15:58, Güncelleme: 26.08.2016 - 15:58
 

KAHRAMANLAR ALAYI’NDA YEMİN GURURU

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 3 bin 268 er, düzenlenen törenle yemin etti. Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, yaklaşık üç haftalık temel eğitimden geçen kısa dönem 140, uzun dönem 3 bin 128 asker aileleri ve komutanlarının önündeki yeminlerinin ardından, marşlar eşliğinde geçiş töreni yaptı. Denge Gazetesi muhabirinin konuştuğu bir grup asker ise sınırlardaki terör örgütlerinin kökünü kazımak için bölgeye gönüllü yazıldıklarını ifade etti.
Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 140'ı kısa dönem er olmak üzere 3 bin 268 asker için ant içme töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve asker aileleri katıldı. Törene katılan aileler, çocuklarını cep telefonu ve kameralarla görüntüledi. Eğitim boyunca başarılı olan askerlere ve askerliğini Manisa'da yapmış 21 babaya ödüllerini Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Rektör Kemal Çelebi verdi. Ödül törenin ardından birliğe ilk katılan 2 asker tarafından kütüğe plaket çakıldı. Askerler piyade marşını okuyup, ardından yemin etti. ‘Kahramanlar Alayı’ olarak bilinen Tugaydaki tören; Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 140'ı kısa dönem er ve 3 bin 128'i 1996/3 tertip 1. kademe er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde ant içti. Birliğe ilk katılan askerlerin yaş kütüğüne dönem plaketi çakması ardından, spor ve bakım branşlarında, başarı gösterenlere belge ve ödülleri verildi.  Geçmişte vatani görevlerini Manisa'da aynı birlikte görev yapan 21 askeri personelin babalarına da katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, törende yaptığı konuşmada, askerlere seslenerek "Parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Yemininiz size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı olsun" dedi. Yeminlerini eden Mehmetçikler tören yürüyüşünde ellerinde taşıdıkları dev Türk bayrağı ve ülkenin toprak bütünlüğünde büyük emeği olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de dev posterini taşıdılar. Evlatlarının yeminin izlemeye gelen ailelerde alkışları ile onları onurlandırdı. Aileler tören sonunda çocuklarına koşarak hasret giderdi. Bazı anneler evlatlarına sarılırken annelerin gözyaşlarını silen Mehmetçikler;  “Sadece dua et anneciğim. Oğlun vatanının bütünlüğünü korumak ülkenin her tarafından Türk Bayrağının göklerde dalgalanması için kanının son damlasına kadar akıtacağından hiç kuşkun olmadan gururla uyu” sözleri dikkatlerden kaçmadı.    Ant içen askerlerin tören geçişiyle tamamlanan program sonunda aileler çocuklarıyla hasret giderdi. Denge Gazetesi muhabirinin konuştuğu bir grup asker ise  sınırlardaki terör örgütlerinin kökünü kazımak için bölgeye gönüllü yazıldıklarını ifade etti.
MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 3 bin 268 er, düzenlenen törenle yemin etti. Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, yaklaşık üç haftalık temel eğitimden geçen kısa dönem 140, uzun dönem 3 bin 128 asker aileleri ve komutanlarının önündeki yeminlerinin ardından, marşlar eşliğinde geçiş töreni yaptı. Denge Gazetesi muhabirinin konuştuğu bir grup asker ise sınırlardaki terör örgütlerinin kökünü kazımak için bölgeye gönüllü yazıldıklarını ifade etti.

Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 140'ı kısa dönem er olmak üzere 3 bin 268 asker için ant içme töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve asker aileleri katıldı. Törene katılan aileler, çocuklarını cep telefonu ve kameralarla görüntüledi.

Eğitim boyunca başarılı olan askerlere ve askerliğini Manisa'da yapmış 21 babaya ödüllerini Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Rektör Kemal Çelebi verdi. Ödül törenin ardından birliğe ilk katılan 2 asker tarafından kütüğe plaket çakıldı. Askerler piyade marşını okuyup, ardından yemin etti.

‘Kahramanlar Alayı’ olarak bilinen Tugaydaki tören; Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 140'ı kısa dönem er ve 3 bin 128'i 1996/3 tertip 1. kademe er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde ant içti. Birliğe ilk katılan askerlerin yaş kütüğüne dönem plaketi çakması ardından, spor ve bakım branşlarında, başarı gösterenlere belge ve ödülleri verildi.  Geçmişte vatani görevlerini Manisa'da aynı birlikte görev yapan 21 askeri personelin babalarına da katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, törende yaptığı konuşmada, askerlere seslenerek "Parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Yemininiz size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı olsun" dedi.

Yeminlerini eden Mehmetçikler tören yürüyüşünde ellerinde taşıdıkları dev Türk bayrağı ve ülkenin toprak bütünlüğünde büyük emeği olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de dev posterini taşıdılar. Evlatlarının yeminin izlemeye gelen ailelerde alkışları ile onları onurlandırdı.

Aileler tören sonunda çocuklarına koşarak hasret giderdi. Bazı anneler evlatlarına sarılırken annelerin gözyaşlarını silen Mehmetçikler;  “Sadece dua et anneciğim. Oğlun vatanının bütünlüğünü korumak ülkenin her tarafından Türk Bayrağının göklerde dalgalanması için kanının son damlasına kadar akıtacağından hiç kuşkun olmadan gururla uyu” sözleri dikkatlerden kaçmadı.    Ant içen askerlerin tören geçişiyle tamamlanan program sonunda aileler çocuklarıyla hasret giderdi.

Denge Gazetesi muhabirinin konuştuğu bir grup asker ise  sınırlardaki terör örgütlerinin kökünü kazımak için bölgeye gönüllü yazıldıklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.