MCBÜ REKTÖRÜ ÇELEBİ DARBECİLERE KARŞI TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2016 - 16:26, Güncelleme: 25.07.2016 - 16:26
 

MCBÜ REKTÖRÜ ÇELEBİ DARBECİLERE KARŞI TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa'da demokrasi nöbetinin 10. gününde meydanı dolduran vatandaşların karşısına çıkarak 'Bu hareketin başındaki kişi ALLAH'a karşı darbe yapmaya çalıştı' ifadelerine yer verdi.
Manisa'da demokrasi nöbetinin 10'uncu gününde de vatandaşlar çocuklarıyla birlikte meydanları doldurarak darbeye karşı tepkilerini göstermeye devam etti. Meydanı dolduran vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları sallayarak darbe karşı sloganlar attı. Demokrasi nöbetinin 10'uncu gecesine katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, sahneye çıkarak meydanı dolduran vatandaşlara seslendi. Türkiye'nin bu zamana kadar çok darbelerle karşı karşıya kaldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Çelebi yaptığı konuşmada, "Hepimiz çok büyük bir musibeti ve belayı 15 Temmuz gecesi yaşadık. Türkiye ondan önceki süreçte de darbeler ile karşı karşıya kaldı. Fakat biz bu kalkışmayı ve bu hareketi sıradan bir darbe olarak nitelendirirsek, hata etmiş oluruz. Bu darbenin de ötesinde bir harekettir. Darbenin de kendi içerisinde bir hukuku ve bir ahlakı vardır. Millet egemenliğine karşı her hareket ahlaksızlıktır. 1960 yılındaki darbe, 1971, 1980, 28 Şubat ve 27 Nisan tarihlerindeki gerçekleşmiş veya teşebbüs halinde kalmış bu darbeler millete karşı bir ahlaksızlıktır" dedi.  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa'da demokrasi nöbetinin 10. gününde meydanı dolduran vatandaşların karşısına çıkarak 'Bu hareketin başındaki kişi ALLAH'a karşı darbe yapmaya çalıştı' ifadelerine yer verdi.
Manisa'da demokrasi nöbetinin 10'uncu gününde de vatandaşlar çocuklarıyla birlikte meydanları doldurarak darbeye karşı tepkilerini göstermeye devam etti. Meydanı dolduran vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları sallayarak darbe karşı sloganlar attı.

Demokrasi nöbetinin 10'uncu gecesine katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, sahneye çıkarak meydanı dolduran vatandaşlara seslendi. Türkiye'nin bu zamana kadar çok darbelerle karşı karşıya kaldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Çelebi yaptığı konuşmada, "Hepimiz çok büyük bir musibeti ve belayı 15 Temmuz gecesi yaşadık. Türkiye ondan önceki süreçte de darbeler ile karşı karşıya kaldı. Fakat biz bu kalkışmayı ve bu hareketi sıradan bir darbe olarak nitelendirirsek, hata etmiş oluruz. Bu darbenin de ötesinde bir harekettir. Darbenin de kendi içerisinde bir hukuku ve bir ahlakı vardır. Millet egemenliğine karşı her hareket ahlaksızlıktır. 1960 yılındaki darbe, 1971, 1980, 28 Şubat ve 27 Nisan tarihlerindeki gerçekleşmiş veya teşebbüs halinde kalmış bu darbeler millete karşı bir ahlaksızlıktır" dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.