AFRİN'DE 2 BACAĞINI KAYBEDEN AKHİSARLI UZMAN ÇAVUŞ OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2018 - 10:03, Güncelleme: 02.03.2018 - 10:03
 

AFRİN'DE 2 BACAĞINI KAYBEDEN AKHİSARLI UZMAN ÇAVUŞ OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Manisalı 29 yaşındaki Uzman Çavuş Yunus Emre Işık, Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 2 bacağını kaybetti. Tedavisi sonrası, memleketi Akhisar ilçesindeki baba evine gelerek istirahat etmeye başlayan Işık,patlamanın yaşandığı o günü anlattı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı sırasında, Amerikan yapımı ısıya duyarlı mayının infilak etmesi nedeniyle iki ayağını kaybederek gazi olan Uzman Çavuş Yunus Emre Işık, hastanedeki tedavisinin ardından babaevinde dinleniyor. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Tugay Komutanı Piyade Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Akhisar Belediye Başkanı AK Partili Salih Hızlı, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 bacağını da diz altından kaybeden Afrin Gazisi Uzman Çavuş Yunus Emre Işık'ı  baba evinde ziyaret etti. Kent protokolü, Işık'a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. OLAY ANINI ANLATTI Afrin'de yaşadıklarını anlatan Işık, "Olay 15 Şubat Perşembe günü 17.30 sularında yaşandı. Kamyonetle, tim komutanım ile bir tim personeli, bir ÖSO lideri ve bir de ÖSO'dan tercüman vardı. Bir tepeye ilerlerken, ısı tetikleyici yönlendirilmiş mayın patladı. Patladıktan sonra araç geri geri kaymaya başladı ve el frenine yüklendim. Daha sonradan ise ayaklarımın olmadığını gördüm. Ardından el frenini çektim, geri geri kaymaya devam etti. Aynadan bakıp aracı zeytin ağacına vurdum. Tim komutanımı çıkardılar. Benim taraf çatışma riski olduğundan dolayı hemen yaklaşamadılar. Ben araçtan kendim çıktım. 20 ila 30 metre süründükten sonra ÖSO aracına seslenip, beni tahliye etmelerini istedim. Daha sonra ÖSO personeli beni aldı. Ben kendime turnike yaptım, karakola intikal ettik. Karakolda tekrar turnikeler yenilenip, damar yolları açıldıktan sonra helikopterle Hatay Devlet Hastanesi'ne götürüldüm. Hastanede ameliyat olduktan sonra gece 2 ila 3 sıralarında ambulans uçak ile GATA'ya sevk edildim. GATA'da tekrar kontroller yapıldıktan sonra tedavim devam etti. Bir hafta orada kaldıktan sonra taburcu edildim" dedi. PROTEZ BACAK TAKILACAK Işık, 19 Mart tarihinde tekrar hastaneye yatacağını ve protez bacak takılacağını söyledi.    
Manisalı 29 yaşındaki Uzman Çavuş Yunus Emre Işık, Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 2 bacağını kaybetti. Tedavisi sonrası, memleketi Akhisar ilçesindeki baba evine gelerek istirahat etmeye başlayan Işık,patlamanın yaşandığı o günü anlattı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı sırasında, Amerikan yapımı ısıya duyarlı mayının infilak etmesi nedeniyle iki ayağını kaybederek gazi olan Uzman Çavuş Yunus Emre Işık, hastanedeki tedavisinin ardından babaevinde dinleniyor. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Tugay Komutanı Piyade Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Akhisar Belediye Başkanı AK Partili Salih Hızlı, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 bacağını da diz altından kaybeden Afrin Gazisi Uzman Çavuş Yunus Emre Işık'ı  baba evinde ziyaret etti. Kent protokolü, Işık'a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.



OLAY ANINI ANLATTI
Afrin'de yaşadıklarını anlatan Işık, "Olay 15 Şubat Perşembe günü 17.30 sularında yaşandı. Kamyonetle, tim komutanım ile bir tim personeli, bir ÖSO lideri ve bir de ÖSO'dan tercüman vardı. Bir tepeye ilerlerken, ısı tetikleyici yönlendirilmiş mayın patladı. Patladıktan sonra araç geri geri kaymaya başladı ve el frenine yüklendim. Daha sonradan ise ayaklarımın olmadığını gördüm. Ardından el frenini çektim, geri geri kaymaya devam etti. Aynadan bakıp aracı zeytin ağacına vurdum. Tim komutanımı çıkardılar. Benim taraf çatışma riski olduğundan dolayı hemen yaklaşamadılar. Ben araçtan kendim çıktım. 20 ila 30 metre süründükten sonra ÖSO aracına seslenip, beni tahliye etmelerini istedim. Daha sonra ÖSO personeli beni aldı. Ben kendime turnike yaptım, karakola intikal ettik. Karakolda tekrar turnikeler yenilenip, damar yolları açıldıktan sonra helikopterle Hatay Devlet Hastanesi'ne götürüldüm. Hastanede ameliyat olduktan sonra gece 2 ila 3 sıralarında ambulans uçak ile GATA'ya sevk edildim. GATA'da tekrar kontroller yapıldıktan sonra tedavim devam etti. Bir hafta orada kaldıktan sonra taburcu edildim" dedi.

PROTEZ BACAK TAKILACAK
Işık, 19 Mart tarihinde tekrar hastaneye yatacağını ve protez bacak takılacağını söyledi.



 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.