ALTIN REKORA DOYMUYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2017 - 08:01, Güncelleme: 24.11.2017 - 08:01
 

ALTIN REKORA DOYMUYOR

Altın fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Uzun süredir yükseliş trendinde seyreden altın, yükseliş hızını da artırdı. Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar, kaç lira oldu? Detaylar haberimizde…
HABER CANER KILIÇ Altın fiyatları son dönemlerde rekor üzerine rekor kırıyor. Her gün yeni bir rekor kırarak kendini yenen gram altın fiyatları, 164 Türk Lirası’nı geçerek tarihi zirvesini yeniledi. TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK GRAM ALTIN FİYATI Gram altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Önceki günlerde yaşanan dolar kuru yükselmesi ve ons altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle 163,9 Türk Lirası’na kadar çıkmayı başaran altın, günü yüzde 1,03’lük değer kazancı ile 162,8 Türk Lirası düzeyinde dengeleyerek kapatmıştı. Yaşadığı yükseliş eğiliminisonraki günlere de taşıyan gram altın, 164,2 Türk Lirası seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek gram altın fiyatı seviyesine ulaşmış oldu. İŞTE ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI FİYATI Yüzde 0,6’lık değer artışı yaşayan gram altın fiyatları, 163,8 Türk Lirası seviyesinde dengelenirken, aynı zamanlarda Manisa Kuyumcular Çarşısı’nda uygulanan satış fiyatları; çeyrek altın için 270 Türk Lirası, Cumhuriyet altını için de bin 80 Türk Lirası seviyesine ulaşmış durumda. ALTIN DAHA DA YÜKSELEBİLİR Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hasacar, Dolar kurunda yaşanan hızlı ve sert yükselişlerin, gram altın fiyatlarında yükseltici rol oynadığını ifade etti.Hasacar; “Altın, tarihinin zirvesine geldi. 163,9’lu rakamları gördük. Daha önce de verdiğim röportajlarda; altının dünyadaki en sağlam yatırım olduğunu üstüne basarak söylemiştim. Bence hala daha altının düşeceğini beklememek lazım. Altının daha da yukarılara çıkacak diye bekliyorum. KUYUMCULAR ÇARŞISI SESSİZ Bu yükselişlerin hem kuyumcu esnafını hem de vatandaşıolumsuz etkilediğini söyleyen Hasacar; “Altın alım gücünü çok aştı. Artık insanlar takı olarak değil yatırım olarak da alamaz hale geldi. Bu yükselişler kuyumcu esnafını tamamen zor duruma sokmaktadır. Kuyumcular çarşısının halini siz de görüyorsunuzdur; bomboş. ”diye konuştu.  
Altın fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Uzun süredir yükseliş trendinde seyreden altın, yükseliş hızını da artırdı. Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar, kaç lira oldu? Detaylar haberimizde…
HABER
CANER KILIÇ


Altın fiyatları son dönemlerde rekor üzerine rekor kırıyor. Her gün yeni bir rekor kırarak kendini yenen gram altın fiyatları, 164 Türk Lirası’nı geçerek tarihi zirvesini yeniledi.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK GRAM ALTIN FİYATI
Gram altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Önceki günlerde yaşanan dolar kuru yükselmesi ve ons altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle 163,9 Türk Lirası’na kadar çıkmayı başaran altın, günü yüzde 1,03’lük değer kazancı ile 162,8 Türk Lirası düzeyinde dengeleyerek kapatmıştı. Yaşadığı yükseliş eğiliminisonraki günlere de taşıyan gram altın, 164,2 Türk Lirası seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek gram altın fiyatı seviyesine ulaşmış oldu.



İŞTE ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI FİYATI
Yüzde 0,6’lık değer artışı yaşayan gram altın fiyatları, 163,8 Türk Lirası seviyesinde dengelenirken, aynı zamanlarda Manisa Kuyumcular Çarşısı’nda uygulanan satış fiyatları; çeyrek altın için 270 Türk Lirası, Cumhuriyet altını için de bin 80 Türk Lirası seviyesine ulaşmış durumda.

ALTIN DAHA DA YÜKSELEBİLİR
Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hasacar, Dolar kurunda yaşanan hızlı ve sert yükselişlerin, gram altın fiyatlarında yükseltici rol oynadığını ifade etti.Hasacar; “Altın, tarihinin zirvesine geldi. 163,9’lu rakamları gördük. Daha önce de verdiğim röportajlarda; altının dünyadaki en sağlam yatırım olduğunu üstüne basarak söylemiştim. Bence hala daha altının düşeceğini beklememek lazım. Altının daha da yukarılara çıkacak diye bekliyorum.

KUYUMCULAR ÇARŞISI SESSİZ
Bu yükselişlerin hem kuyumcu esnafını hem de vatandaşıolumsuz etkilediğini söyleyen Hasacar; “Altın alım gücünü çok aştı. Artık insanlar takı olarak değil yatırım olarak da alamaz hale geldi. Bu yükselişler kuyumcu esnafını tamamen zor duruma sokmaktadır. Kuyumcular çarşısının halini siz de görüyorsunuzdur; bomboş. ”diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.