BAKAN NABİ AVCI MESİR FESTİVALİ’NE KATILACAK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.04.2017 - 16:19, Güncelleme: 24.04.2017 - 16:19
 

BAKAN NABİ AVCI MESİR FESTİVALİ’NE KATILACAK

Bu yıl 477. Kez düzenlenen Manisa Uluslararası Mesir Festivali’nin 30 Nisan’da yapılacak saçım törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı katılacak. Bakan Avcı’nın festivale katılacağını duyuran; AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, en az 500 Bin kişinin Mesir Festivali’ne katılmasının beklendiğini vurguladı.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 30 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan UNESCO’nun Somut Olmayan Dünya Mirası Listesinde bulunan 477. Uluslararası Mesir Macunu Festivalinin saçım törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılacağını duyurdu.   “MESİRİ VE MANİSA’YI TÜRK DÜNYASIYLA BULUŞTURMAMIZ LAZIM” AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ festivalde yaklaşık 6 ton mesirin, 43 ayrı noktadan saçım işleminin gerçekleşeceğini dile getirerek, “bir gerçek var ki festivalin yapıldığı meydanların yetmediği. Daha önceki süreçte de bu konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetmiştim. Ümit ediyorum ki Emekliler Parkının bölgesine yapılan otopark bir rahatlama sağlayacak, ama insanlar mağdur edilmeden saçım alanının da genişletilmesi mutlaka gerekiyor. İster Festival kapsamında ister bundan sonra mesir adına yapılacak tüm organizasyonlarda Türk Dünyasının daha çok davet edilerek Mesiri ve Manisa’yı Türk Dünyasıyla buluşturmamız, tanıtmamız gerekiyor” dedi.   “MANİSA’NIN TANITIMI İÇİN EL BİRLİĞİ YAPILMASI GEREKİYOR” Uluslararası Festivallerde diplomasi ilişkilerinin de çok önem taşıdığına vurgu yapan Selçuk Özdağ,  “Özellikle Türk Dünyası ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerinde Mesir Festivaline katılmasını sağlamalıyız. Bu konuda Manisa Valiliği başta olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanlıkları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mesir Turizm Tanıtım Derneği ve tüm sivil toplum kuruluşlarının; Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için el birliği yapması gerekiyor. Bu birliktelikle oluşan çatı Manisa’yı gerek Türk dünyasına, Türklerin bulunduğu her neresi varsa davet ederek Türk dünyasına Mesir Festivalini dolayısıyla, Manisa’yı tanıtmamız gerekiyor. Yavuz Sultan Selim’i, Hafsa Sultan’ı, Manisa’nın yer altı ve yer üstü kaynaklarını tanıtmamız gerekiyor. Bu nedenle bir bütün halinde tüm Manisalılar konuyla ilgili olarak üzerine düşeni yapmalı, elini taşın altına koymalıdır” diye konuştu.    
Bu yıl 477. Kez düzenlenen Manisa Uluslararası Mesir Festivali’nin 30 Nisan’da yapılacak saçım törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı katılacak. Bakan Avcı’nın festivale katılacağını duyuran; AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, en az 500 Bin kişinin Mesir Festivali’ne katılmasının beklendiğini vurguladı.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 30 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan UNESCO’nun Somut Olmayan Dünya Mirası Listesinde bulunan 477. Uluslararası Mesir Macunu Festivalinin saçım törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılacağını duyurdu.  

“MESİRİ VE MANİSA’YI TÜRK DÜNYASIYLA BULUŞTURMAMIZ LAZIM”
AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ festivalde yaklaşık 6 ton mesirin, 43 ayrı noktadan saçım işleminin gerçekleşeceğini dile getirerek, “bir gerçek var ki festivalin yapıldığı meydanların yetmediği. Daha önceki süreçte de bu konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetmiştim. Ümit ediyorum ki Emekliler Parkının bölgesine yapılan otopark bir rahatlama sağlayacak, ama insanlar mağdur edilmeden saçım alanının da genişletilmesi mutlaka gerekiyor. İster Festival kapsamında ister bundan sonra mesir adına yapılacak tüm organizasyonlarda Türk Dünyasının daha çok davet edilerek Mesiri ve Manisa’yı Türk Dünyasıyla buluşturmamız, tanıtmamız gerekiyor” dedi.  

“MANİSA’NIN TANITIMI İÇİN EL BİRLİĞİ YAPILMASI GEREKİYOR”
Uluslararası Festivallerde diplomasi ilişkilerinin de çok önem taşıdığına vurgu yapan Selçuk Özdağ,  “Özellikle Türk Dünyası ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerinde Mesir Festivaline katılmasını sağlamalıyız. Bu konuda Manisa Valiliği başta olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanlıkları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mesir Turizm Tanıtım Derneği ve tüm sivil toplum kuruluşlarının; Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için el birliği yapması gerekiyor. Bu birliktelikle oluşan çatı Manisa’yı gerek Türk dünyasına, Türklerin bulunduğu her neresi varsa davet ederek Türk dünyasına Mesir Festivalini dolayısıyla, Manisa’yı tanıtmamız gerekiyor. Yavuz Sultan Selim’i, Hafsa Sultan’ı, Manisa’nın yer altı ve yer üstü kaynaklarını tanıtmamız gerekiyor. Bu nedenle bir bütün halinde tüm Manisalılar konuyla ilgili olarak üzerine düşeni yapmalı, elini taşın altına koymalıdır” diye konuştu.



 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.