Başkan, Emlak Sektöründeki Durgunluğu Anlattı    

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2018 - 14:00, Güncelleme: 16.12.2018 - 14:00
 

Başkan, Emlak Sektöründeki Durgunluğu Anlattı    

Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, emlak piyasasında büyük bir durgunluğun hakim olduğunu söyledi. Akyüz, “ Tabiri caizse  emlak sektöründe yangın var itfaiye de gelse söndüremez” diyerek piyasayı canlandıracak adımların atılmasını istedi. Akyüz ayrıca elinde sıcak parası olan vatandaşları 'krizi fırsata çevirme zamanı' diye uyardı.
Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, yıllardır emlak sektöründe hizmet verdiğini belirterek bu sektörde yaşanan en uzun vadeli buhranı yaşadıklarını kaydetti. Banka kredilerinin faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı Manisalıların ev almaya yanaşmadığını söyleyen Akyüz, “Banka faizleri yanı sıra dövizdeki hareketlenmeler piyasayı olumsuz şekilde etkiliyor. Alışverişin çoğunluğu banka kredileriyle oluştuğu için faiz oranları yüksek olduğundan dolayı emlak işleri hayli durgun. 2-3 aydan beri büyük bir durgunluk içerisindeyiz. Ülkemizde oluşan bazı olumsuz nedenlerden dolayı da piyasaların durgun olduğunu söyleyebiliriz. Elinde sıcak parası ve peşin parası olanlara gayrimenkule yatırım yapmalarını öneririm. ” dedi.   “KRİZİ FIRSATA ÇEVİRME ZAMANI “ Şuanda ekonomide yaşanan durgunluk neticesinde bazı vatandaşların paralarını bankaya yatırarak faizle kar sağlama amaçlarının  olduğunu belirten Akyüz, sıcak parası olan vatandaşlara şu sözlerle seslendi; “Krizi fırsata çevirme zamanı. Satışlar olmadığından fiyatlar taban yaptı. Eğer vatandaşlarımızın sıcak parası varsa bunu gayrimenkul yatırımıyla değerlendirmeleri mantıklı olandır. Bankadaki faizler gelip geçicidir ama en güzel yatırımın gayrimenkul olması asla geçici değildir.”   “İNŞAAT SEKTÖRÜ 440 MESLEK DALINI ETKİLİYOR” Ekonomide bir canlanma ya da bir kriz olduğunda bundan ilk etkilenin inşaat sektörü olduğunu belirten Akyüz,  gayrimenkulde yaşanan durgunluğun nedeni olarak inşaat sektörünün kurdaki dengesizlikten olumsuz etkilenmesini gösterdi. Akyüz, “İnşaat sektörü lokomotif bir sektör. Bu sektörün önü açıldığı zaman bütün sektörler harekete geçer. Bir inşaat sektörü deyip geçmeyelim inşaat yaklaşık 440 meslek dalını hareketlendiriyor.”   “KİRALIK DAİRLER SAYESİNDE AYAKTAYIZ” Fiyatların düşmesine rağmen ev pek satamadıklarını belirten Akyüz, kiralık evlerle işlerini yürütebildiklerini söyleyerek ; “ Bu aralar kiralık evler revaçta. Satılık gayrimenkul çok. Manisa’mız büyüyen ve göç alan bir şehir. Dolayısıyla emlak sektöründe elbette ki tamamen yok olma söz konusu olamaz. Ancak şuan ayakta kalabiliyorsak kiralık daireler sayesinde. Şuanda yaprak kıpırdamıyor diyebilirim. Yıllardır esnaflık yapıyorum bu sektörde bu dönem yaşanan gibi uzun vadeli bir buhran görmedim. “ dedi.   “HÜKÜMETİMİZİN ÖNLEM ALMASI GEREK” Emlak sektörünün yangın yerine döndüğünü aktaran Akyüz, “ Tabiri caizse  emlak sektöründe yangın var itfaiye de gelse söndüremez. Emlak sektörü böyle bir sektör. Hükümetimizin bu duruma önlem alması gerekir. Banka faizlerinin düşmesi gerek. İnsanlar az birikimleriyle bankadan destek alarak kiradan kurtulmaya çalıyor. Yoksa alıp kiraya vereyim de yatırım yapayım değil. Orta ve alt tabadaki insanlar sadece başını sokabilecekleri bir yer istiyorlar. İnşallah 2019 yılında faizler düşüşe geçer ve sektörümüz canlanır.”  diye konuştu. –Özlem ŞAHİN  
Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, emlak piyasasında büyük bir durgunluğun hakim olduğunu söyledi. Akyüz, “ Tabiri caizse  emlak sektöründe yangın var itfaiye de gelse söndüremez” diyerek piyasayı canlandıracak adımların atılmasını istedi. Akyüz ayrıca elinde sıcak parası olan vatandaşları 'krizi fırsata çevirme zamanı' diye uyardı.
Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, yıllardır emlak sektöründe hizmet verdiğini belirterek bu sektörde yaşanan en uzun vadeli buhranı yaşadıklarını kaydetti. Banka kredilerinin faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı Manisalıların ev almaya yanaşmadığını söyleyen Akyüz, “Banka faizleri yanı sıra dövizdeki hareketlenmeler piyasayı olumsuz şekilde etkiliyor. Alışverişin çoğunluğu banka kredileriyle oluştuğu için faiz oranları yüksek olduğundan dolayı emlak işleri hayli durgun. 2-3 aydan beri büyük bir durgunluk içerisindeyiz. Ülkemizde oluşan bazı olumsuz nedenlerden dolayı da piyasaların durgun olduğunu söyleyebiliriz. Elinde sıcak parası ve peşin parası olanlara gayrimenkule yatırım yapmalarını öneririm. ” dedi.
 
“KRİZİ FIRSATA ÇEVİRME ZAMANI “
Şuanda ekonomide yaşanan durgunluk neticesinde bazı vatandaşların paralarını bankaya yatırarak faizle kar sağlama amaçlarının  olduğunu belirten Akyüz, sıcak parası olan vatandaşlara şu sözlerle seslendi; “Krizi fırsata çevirme zamanı. Satışlar olmadığından fiyatlar taban yaptı. Eğer vatandaşlarımızın sıcak parası varsa bunu gayrimenkul yatırımıyla değerlendirmeleri mantıklı olandır. Bankadaki faizler gelip geçicidir ama en güzel yatırımın gayrimenkul olması asla geçici değildir.”
 
“İNŞAAT SEKTÖRÜ 440 MESLEK DALINI ETKİLİYOR”
Ekonomide bir canlanma ya da bir kriz olduğunda bundan ilk etkilenin inşaat sektörü olduğunu belirten Akyüz,  gayrimenkulde yaşanan durgunluğun nedeni olarak inşaat sektörünün kurdaki dengesizlikten olumsuz etkilenmesini gösterdi. Akyüz, “İnşaat sektörü lokomotif bir sektör. Bu sektörün önü açıldığı zaman bütün sektörler harekete geçer. Bir inşaat sektörü deyip geçmeyelim inşaat yaklaşık 440 meslek dalını hareketlendiriyor.”
 
“KİRALIK DAİRLER SAYESİNDE AYAKTAYIZ”
Fiyatların düşmesine rağmen ev pek satamadıklarını belirten Akyüz, kiralık evlerle işlerini yürütebildiklerini söyleyerek ; “ Bu aralar kiralık evler revaçta. Satılık gayrimenkul çok.
Manisa’mız büyüyen ve göç alan bir şehir. Dolayısıyla emlak sektöründe elbette ki tamamen yok olma söz konusu olamaz. Ancak şuan ayakta kalabiliyorsak kiralık daireler sayesinde. Şuanda yaprak kıpırdamıyor diyebilirim. Yıllardır esnaflık yapıyorum bu sektörde bu dönem yaşanan gibi uzun vadeli bir buhran görmedim. “ dedi.
 
“HÜKÜMETİMİZİN ÖNLEM ALMASI GEREK”
Emlak sektörünün yangın yerine döndüğünü aktaran Akyüz, “ Tabiri caizse  emlak sektöründe yangın var itfaiye de gelse söndüremez. Emlak sektörü böyle bir sektör. Hükümetimizin bu duruma önlem alması gerekir. Banka faizlerinin düşmesi gerek. İnsanlar az birikimleriyle bankadan destek alarak kiradan kurtulmaya çalıyor. Yoksa alıp kiraya vereyim de yatırım yapayım değil. Orta ve alt tabadaki insanlar sadece başını sokabilecekleri bir yer istiyorlar. İnşallah 2019 yılında faizler düşüşe geçer ve sektörümüz canlanır.”  diye konuştu. –Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.