BEYAZFİL’DE KEŞİF YAPILACAK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2018 - 12:36, Güncelleme: 20.09.2018 - 12:36
 

BEYAZFİL’DE KEŞİF YAPILACAK

"Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu" Manisa'nın simgesi olan "Beyaz Fil”in tescilini bozan karar ardından  Yüksek Kurulun kararına karşı dava açmıştı. Açılan dava sonucunda İdare Mahkemesince, 24 Eylül 2018 günü saat 9.30'da Beyazfil’de keşif yapılacak. Platform, Manisalıların o tarihte Beyazfil’de olmaları için çağrı yaptı.  
Manisa’daki tarihi Beyaz Fil binası 30 milyon 450 bin TL’ye  Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satıldı. 1960’lı yıllarda inşa edilen bina yıkılıp, yerine otel, rezidans ve AVM yapılması planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından, “binanın tescilinin devam etmesi” yönünde karar alınmasına karşın, yine bakanlığa bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun “alınan bu tescil kararını” kaldırdı.  Binanın tescilinin kaldırılması üzerine Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu kuruldu. Tescil kararının kaldırılmasına karşı, platform dava açtı. Davada, “24 Eylül 9.30'da binanın yeniden keşfinin yapılmasına” kararı alındı. Beyazfil yıkılmasın platformu da keşifin yapılacağı saatte Manisalı vatandaşları Beyazfil’e davet eden bir basın açıklaması yaptı. “MANİSALI YETKİLİLER SESSİZLİKLERİNİ BOZSUN” Binanın değerinin çok altında bir rakama satıldığını savunan ve Manisalılara seslenen açıklamada  “Değerli Hemşehrilerimiz, Yarın çok geç olabilir. Siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun, gelin el ele verelim. Partili, partisiz; geçmişimizi ve değerlerimizi koruyalım. Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyeleri sessizliklerini bozsun. Milletvekillerimiz görüşlerini belirtsin. Güçlerimizi birleştirelim. Ucuz fiyata satılanlar bizim malımızdır. Kurtuluş, birlik olmaktan geçer. İslamiyete göre de, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir? 24 Eylül 2018 günü saat 9.30'da yapılacak keşif için Beyaz Fil Binası önünde olalım. Hukuksuzluklara ve yolsuzluklara, 'Yeter artık, dur' diyelim.” İfadeleri yer aldı. “HEPİMİZİN ANILARI VAR” Beyazfil’in  Manisa’nın tarihine şahit olması ve mimari yapısının özelliği nedeniyle büyük önem taşındığına dikkat çeken açıklamada ; “Manisa’nın en merkezi yerinde, 1960'lı yıllarda inşa edilmiş, mimari yönden önemli bir yapı olan Beyazfil etrafı caddelerle çevrili, yaklaşık üç dönüm üzerine yapılmış, avlulu, havuzlu, arkadlı (kemerli), taşıyıcı ayakları revak şeklinde yapılan, ünik (tek, eşi olmayan), döneminin özelliklerini taşıyan, 1960'lı yıllarda inşa edilmiş, mimari yönden önemli bir yapıdır. Mimarı, döneminin ünlü isimlerinden, İstanbul'daki Büyük Tarabya Otelini yapan, sinemamızda da önemli yeri olan Kadri Eroğan'dır. Yapıda hepimizin anıları bulunmaktadır.” sözlerine yer verildi.  
"Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu" Manisa'nın simgesi olan "Beyaz Fil”in tescilini bozan karar ardından  Yüksek Kurulun kararına karşı dava açmıştı. Açılan dava sonucunda İdare Mahkemesince, 24 Eylül 2018 günü saat 9.30'da Beyazfil’de keşif yapılacak. Platform, Manisalıların o tarihte Beyazfil’de olmaları için çağrı yaptı.  
Manisa’daki tarihi Beyaz Fil binası 30 milyon 450 bin TL’ye  Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satıldı. 1960’lı yıllarda inşa edilen bina yıkılıp, yerine otel, rezidans ve AVM yapılması planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından, “binanın tescilinin devam etmesi” yönünde karar alınmasına karşın, yine bakanlığa bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun “alınan bu tescil kararını” kaldırdı.  Binanın tescilinin kaldırılması üzerine Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu kuruldu. Tescil kararının kaldırılmasına karşı, platform dava açtı. Davada, “24 Eylül 9.30'da binanın yeniden keşfinin yapılmasına” kararı alındı. Beyazfil yıkılmasın platformu da keşifin yapılacağı saatte Manisalı vatandaşları Beyazfil’e davet eden bir basın açıklaması yaptı.

“MANİSALI YETKİLİLER SESSİZLİKLERİNİ BOZSUN”
Binanın değerinin çok altında bir rakama satıldığını savunan ve Manisalılara seslenen açıklamada  “Değerli Hemşehrilerimiz, Yarın çok geç olabilir. Siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun, gelin el ele verelim. Partili, partisiz; geçmişimizi ve değerlerimizi koruyalım. Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyeleri sessizliklerini bozsun. Milletvekillerimiz görüşlerini belirtsin. Güçlerimizi birleştirelim. Ucuz fiyata satılanlar bizim malımızdır. Kurtuluş, birlik olmaktan geçer. İslamiyete göre de, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir? 24 Eylül 2018 günü saat 9.30'da yapılacak keşif için Beyaz Fil Binası önünde olalım. Hukuksuzluklara ve yolsuzluklara, 'Yeter artık, dur' diyelim.” İfadeleri yer aldı.

“HEPİMİZİN ANILARI VAR”
Beyazfil’in  Manisa’nın tarihine şahit olması ve mimari yapısının özelliği nedeniyle büyük önem taşındığına dikkat çeken açıklamada ; “Manisa’nın en merkezi yerinde, 1960'lı yıllarda inşa edilmiş, mimari yönden önemli bir yapı olan Beyazfil etrafı caddelerle çevrili, yaklaşık üç dönüm üzerine yapılmış, avlulu, havuzlu, arkadlı (kemerli), taşıyıcı ayakları revak şeklinde yapılan, ünik (tek, eşi olmayan), döneminin özelliklerini taşıyan, 1960'lı yıllarda inşa edilmiş, mimari yönden önemli bir yapıdır. Mimarı, döneminin ünlü isimlerinden, İstanbul'daki Büyük Tarabya Otelini yapan, sinemamızda da önemli yeri olan Kadri Eroğan'dır. Yapıda hepimizin anıları bulunmaktadır.” sözlerine yer verildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.