BİÇER BAKAN FAKIBABA’YI ÇALIŞTAYA DAVET ETTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2017 - 09:11, Güncelleme: 23.09.2017 - 09:11
 

BİÇER BAKAN FAKIBABA’YI ÇALIŞTAYA DAVET ETTİ

CHP’li Tur Yıldız Biçer, ÜZÜM-SEN temsilcisi Adnan Çobanoğlu ile beraberindeki üyeler; Alaşehir ve Sarıgöl’ün köylerinde üzüm üreticileri ile bir araya geldi. Tur Yıldız Biçer üzüm üreticilerini 28 Eylül’de yapılacak, Alaşehir Mitingi ve Üzüm Çalıştayı’na davet etti. Miting ve çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katılacak.
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve ÜZÜM -SEN Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu üzüm üreticilerinin sorunlarını yerinde görmek için; Manisa’nın Alaşehir ilçesinin Kemaliye, Killik Mahallesi ve Sarıgöl’ün Bağlıca köyünde üzüm üreticileri ile bir araya geldi. Biçer ve ÜZÜM-SEN temsilcileri üreticiye sorunlarının çözümü için birlikte mücadele etmek ve sorunlarını kamuoyu ile paylaşacakları bir platform yaratmak amacıyla çalıştay ve miting için çağrıda bulundu. “BU VİDEOYU BAKAN’A GÖNDERELİM!” Üzüm üreticileri ile bir araya gelen CHP Manisa Milletvekili Biçer, üreticilerden birisine kuru üzümü kilogramı kaç liradan sattığını sordu. Biçer’e yanıt veren çiftçi, kuru üzümünü kilogram fiyatı 3.5 liradan sattığını söyledi. Tarım Bakanı Fakıbaba’nın “Kuru üzüm fiyatları 4 liranın altında inmeyecek” sözünü hatırlatan Biçer, “Bu videoyu Bakan’a gönderelim!” dedi. BİÇER TARIM BAKANINA TWİTTER’DAN SORDU CHP’li Biçer sosyal medya hesabı Twitter’dan da aynı videoyu paylaşarak “Sayın @aefakibaba Manisalılara;“size söz;kimse üzümünü 4 TL’den aşağı satmayacak” demiştiniz.Bu üreticiye söylemek istediğiniz bir şey var  mı? Diye de sorarak üreticinin durumunu Tarım Bakanı’na da iletti. “28 EYLÜL’DE ÇALIŞTAYA GELİN, ANLATALIM SAYIN BAKAN” Biçer; “2002’de kendimize yeten bir ülkeyken, 2017’de niye yetmemeye başladık?” diyen Fakıbaba’ya da “28 Eylül’de çalıştaya gelin, anlatalım sayın bakan” diye seslenerek çalıştay çağrısını da iletti. “BANKALARA BORCU OLMAYAN KÖYLÜ YOK” Tur Yıldız Biçer açıklamasında, “Alaşehir’in Hacıaliler köyünde yaşayan Mehmet Eriş, gübre, mazot ve sulama fiyatlarının çok yüksek olduğunu aktarmıştı. Ona göre çiftçilik de bir kazanç kapısı değil. Eriş, 75- 80 kuruşa kadar düşmüş durumda olan yaş üzümün kilogram fiyatının serbest piyasanın elinde olduğunu belirtiyor” diye konuştu. “KOOPERATİFE 20 MİLYON TL BORCU VAR” Üretici Hasan Eriş ise taban fiyatın belli olmayışına ilişkin şunları söyledi:“On dönüm yeri olan bir insanın bile buradaki kooperatife 20 milyon TL borcu var. Türkiye’nin üzüm ihtiyacını bu ova karşılamasına rağmen, 10 yıl öncesine baktığımızda üzümün kilosu 1 TL ise günümüzde de 1 TL’ye satıyorlar. Nasıl Fiskobirlik bir taban fiyatı belirliyor ise, Karadenizli Milletvekilleri tarım adına bir çalışma yapıyor ise biz de milletvekillerimizden aynı duyarlılığı bekliyoruz. Aslında serbest piyasa diye bir şey olmaması lazım. Bu konuya ilk önce değinecek kişi Tariş yönetimidir. Tariş yönetimi diyecek ki: ‘Benim bu sene çiftçimin kuru üzüm fiyatı 4,50 TL olacak veya 5 TL olacak, bunun altına inmeyeceksiniz.’ Tüccarlar da ona göre hareket edecek. Bizim sorunumuz taban fiyatı belirli olmaması.”     CHP’li Tur Yıldız Biçer ve ÜZÜM-SEN temsilcisi Adnan Çobanoğlu ve beraberindeki üyeler Alaşehir ve Sarıgöl’ün köylerinde üzüm üreticileri ve köylülere “Üzümde Adalet Mitingi ve Üzüm Çalıştayı için çağrıda bulundu.  
CHP’li Tur Yıldız Biçer, ÜZÜM-SEN temsilcisi Adnan Çobanoğlu ile beraberindeki üyeler; Alaşehir ve Sarıgöl’ün köylerinde üzüm üreticileri ile bir araya geldi. Tur Yıldız Biçer üzüm üreticilerini 28 Eylül’de yapılacak, Alaşehir Mitingi ve Üzüm Çalıştayı’na davet etti. Miting ve çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katılacak.
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve ÜZÜM -SEN Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu üzüm üreticilerinin sorunlarını yerinde görmek için; Manisa’nın Alaşehir ilçesinin Kemaliye, Killik Mahallesi ve Sarıgöl’ün Bağlıca köyünde üzüm üreticileri ile bir araya geldi. Biçer ve ÜZÜM-SEN temsilcileri üreticiye sorunlarının çözümü için birlikte mücadele etmek ve sorunlarını kamuoyu ile paylaşacakları bir platform yaratmak amacıyla çalıştay ve miting için çağrıda bulundu.

“BU VİDEOYU BAKAN’A GÖNDERELİM!”
Üzüm üreticileri ile bir araya gelen CHP Manisa Milletvekili Biçer, üreticilerden birisine kuru üzümü kilogramı kaç liradan sattığını sordu. Biçer’e yanıt veren çiftçi, kuru üzümünü kilogram fiyatı 3.5 liradan sattığını söyledi. Tarım Bakanı Fakıbaba’nın “Kuru üzüm fiyatları 4 liranın altında inmeyecek” sözünü hatırlatan Biçer, “Bu videoyu Bakan’a gönderelim!” dedi.

BİÇER TARIM BAKANINA TWİTTER’DAN SORDU
CHP’li Biçer sosyal medya hesabı Twitter’dan da aynı videoyu paylaşarak “Sayın @aefakibaba Manisalılara;“size söz;kimse üzümünü 4 TL’den aşağı satmayacak” demiştiniz.Bu üreticiye söylemek istediğiniz bir şey var  mı? Diye de sorarak üreticinin durumunu Tarım Bakanı’na da iletti.

“28 EYLÜL’DE ÇALIŞTAYA GELİN, ANLATALIM SAYIN BAKAN”
Biçer; “2002’de kendimize yeten bir ülkeyken, 2017’de niye yetmemeye başladık?” diyen Fakıbaba’ya da “28 Eylül’de çalıştaya gelin, anlatalım sayın bakan” diye seslenerek çalıştay çağrısını da iletti.

“BANKALARA BORCU OLMAYAN KÖYLÜ YOK”
Tur Yıldız Biçer açıklamasında, “Alaşehir’in Hacıaliler köyünde yaşayan Mehmet Eriş, gübre, mazot ve sulama fiyatlarının çok yüksek olduğunu aktarmıştı. Ona göre çiftçilik de bir kazanç kapısı değil. Eriş, 75- 80 kuruşa kadar düşmüş durumda olan yaş üzümün kilogram fiyatının serbest piyasanın elinde olduğunu belirtiyor” diye konuştu.

“KOOPERATİFE 20 MİLYON TL BORCU VAR”
Üretici Hasan Eriş ise taban fiyatın belli olmayışına ilişkin şunları söyledi:“On dönüm yeri olan bir insanın bile buradaki kooperatife 20 milyon TL borcu var. Türkiye’nin üzüm ihtiyacını bu ova karşılamasına rağmen, 10 yıl öncesine baktığımızda üzümün kilosu 1 TL ise günümüzde de 1 TL’ye satıyorlar. Nasıl Fiskobirlik bir taban fiyatı belirliyor ise, Karadenizli Milletvekilleri tarım adına bir çalışma yapıyor ise biz de milletvekillerimizden aynı duyarlılığı bekliyoruz. Aslında serbest piyasa diye bir şey olmaması lazım. Bu konuya ilk önce değinecek kişi Tariş yönetimidir. Tariş yönetimi diyecek ki: ‘Benim bu sene çiftçimin kuru üzüm fiyatı 4,50 TL olacak veya 5 TL olacak, bunun altına inmeyeceksiniz.’ Tüccarlar da ona göre hareket edecek. Bizim sorunumuz taban fiyatı belirli olmaması.”

 
 
CHP’li Tur Yıldız Biçer ve ÜZÜM-SEN temsilcisi Adnan Çobanoğlu ve beraberindeki üyeler Alaşehir ve Sarıgöl’ün köylerinde üzüm üreticileri ve köylülere “Üzümde Adalet Mitingi ve Üzüm Çalıştayı için çağrıda bulundu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.