BOŞANMALAR HIZLA ARTIYOR; 'AİLE' YOK OLUYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2018 - 06:09, Güncelleme: 13.07.2018 - 06:09
 

BOŞANMALAR HIZLA ARTIYOR; 'AİLE' YOK OLUYOR

Türkiye’de boşanma sayıları son yıllarda giderek artıyor. Yapılan araştırmalarda, büyük umutlarla hayatlarını birleştiren ve bir ömür boyu birlikte yaşamaya karar veren pek çok çiftin kısa sürede boşandı görüldü. Giderek artan boşanma sayılarıyla beraber, aile kavramı adeta yok olmaya yüz tuttu.
Türkiye'de son 10 yılda evlenenlerin sayısında düşüş görülürken, boşanan çift sayısı yüzde 28,9 arttı. Bu dönemde boşanan çift sayısı 1 milyon 218 bin 458'e kadar ulaştı.Bu rakamlar göre, aile yapısını ayakta tutan en önemli faktörlerin başında gelen evlilikler hızla yok oluyor.TÜİK verilerinden yola çıkarak yapılan araştırmada, Manisa’da sadece 2017 yılında 2 bin 202 kişi boşandı. Son 10 yılda Manisa’da boşanan kadın ve erkeklerde, en çok 35-39 yaş gurubunda artış görüldü. Uzmanlar,boşanma oranlarının artışının nedenini ise,"bireylerin ekonomik bağımsızlıklarının artması" olarak yorumluyor. Gazetemiz Denge’ye konuşan Manisalı vatandaşlar da, boşanma artışını; ekonomik sıkıntılara, evlilik içeresinde birlik beraberlik yerine bireyselleşmeye gidilmesine, sevgi ve saygı eksikliğine bağlıyor. İŞTE MANİSALILARIN BOŞANMA ARTIŞI ÜZERİNE DÜŞÜNCELERİ; YUSUF ZİYA EGELİ; "Bence,  maddi sorunların çıkması ve eşlerin birbirlerine olan saygı ve sevginin bitmesinden dolayı boşanmalar artıyordur. Saygı bitince, evlilikte bitiyor. Boşanmaların artmasını önlemek için çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları gerek ve acele kararlar vermemeleri gerektir." SADIK KORKMAZ "Evliliğin uzun sürmesi için eşlerin birbirlerine saygılı,sevgili ve sabırlı olması gerekiyor. Ama şimdiki neslin, birbirine tahammülü fazla olmuyor.Sabırsız davrandıkları için evliliklerde kısa sürüyor.  Boşanmalar da böylelikle artıyor." BULUT KAPLAN "Ülkemizde gün geçtikçe boşanmaların artmasının sebebi, insanlarımızın Avrupa’ya özenmeleri. Kendi örf ve adetlerimizden uzaklaştıkça, Avrupa’ya özenti bir hayat yaşadıkça, boşanmalar daha çok basitleşiyor." MANİSA’DA 2 BİN 202 KİŞİ BOŞANDI.docx MÜNEVVER İŞÇİ "İnsanlarımız, artık aile kavramından daha çok; kendisini önemsemeye başladı. Bu yüzden aile kavramı diye bir şey kalmadı. Bu durumda, bireyselleşmeye doğru yol açınca, birlik ve beraberlik bozuyor. Bireyselleşmeyle ortaya çıkan rollerin dağılımında çatışmalar yaşanmaktadır. Bu çatışmaları kabullenmeyen tarafta, çatlaklıklar oluşuyor ve bu durumda boşanmaları arttırıyor." REHBER ÇELİK "Türkiye geneli için boşanmalarının en büyük etkisi ekonomik sıkıntıdır. İnsanlarımız örf ve adetlerinden kopmuş bir toplum olmuş, bunu da etkileyen teknolojidir. Toplum yalnızlaşıyor, bireyselleşiyor, bireylerde topluma karışmadığı için örf ve adetten uzaklaşıyor. Bu durumda boşanmaları arttırıyor. Çocukları olan aileler, aile içindeki tartışmalarını çocuğun önünde yaşamamaları gerekir. Çünkü bu tartışmalar çocukların psikolojisini etkileyip, ileride kendilerinin de öyle davranmasını sağlıyor ve toplumda boşanmalar çoğalıyor. Bunları engellemek için eşlerin birbirlerine saygılı ve sabırlı davranmaları, olayları çözümleme taraftarları olmaları gerekir." GÜLÜMSER COŞKUN "Boşanmalar maddi sıkıntılar, kıskançlıklar, karşılıklı uyumsuzluklardan dolayı çıkıyor. Bu durumun olmaması için eşlerin birbirlerine karşılıklı anlayış sabır göstermeleri gerekmektedir. Böylelikle evlilikler daha uzun sürer ve boşanmalarda azalır."  
Türkiye’de boşanma sayıları son yıllarda giderek artıyor. Yapılan araştırmalarda, büyük umutlarla hayatlarını birleştiren ve bir ömür boyu birlikte yaşamaya karar veren pek çok çiftin kısa sürede boşandı görüldü. Giderek artan boşanma sayılarıyla beraber, aile kavramı adeta yok olmaya yüz tuttu.
Türkiye'de son 10 yılda evlenenlerin sayısında düşüş görülürken, boşanan çift sayısı yüzde 28,9 arttı. Bu dönemde boşanan çift sayısı 1 milyon 218 bin 458'e kadar ulaştı.Bu rakamlar göre, aile yapısını ayakta tutan en önemli faktörlerin başında gelen evlilikler hızla yok oluyor.TÜİK verilerinden yola çıkarak yapılan araştırmada, Manisa’da sadece 2017 yılında 2 bin 202 kişi boşandı. Son 10 yılda Manisa’da boşanan kadın ve erkeklerde, en çok 35-39 yaş gurubunda artış görüldü. Uzmanlar,boşanma oranlarının artışının nedenini ise,"bireylerin ekonomik bağımsızlıklarının artması" olarak yorumluyor. Gazetemiz Denge’ye konuşan Manisalı vatandaşlar da, boşanma artışını; ekonomik sıkıntılara, evlilik içeresinde birlik beraberlik yerine bireyselleşmeye gidilmesine, sevgi ve saygı eksikliğine bağlıyor.



İŞTE MANİSALILARIN BOŞANMA ARTIŞI ÜZERİNE DÜŞÜNCELERİ;

YUSUF ZİYA EGELİ; "Bence,  maddi sorunların çıkması ve eşlerin birbirlerine olan saygı ve sevginin bitmesinden dolayı boşanmalar artıyordur. Saygı bitince, evlilikte bitiyor. Boşanmaların artmasını önlemek için çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları gerek ve acele kararlar vermemeleri gerektir."

SADIK KORKMAZ "Evliliğin uzun sürmesi için eşlerin birbirlerine saygılı,sevgili ve sabırlı olması gerekiyor. Ama şimdiki neslin, birbirine tahammülü fazla olmuyor.Sabırsız davrandıkları için evliliklerde kısa sürüyor.  Boşanmalar da böylelikle artıyor."

BULUT KAPLAN "Ülkemizde gün geçtikçe boşanmaların artmasının sebebi, insanlarımızın Avrupa’ya özenmeleri. Kendi örf ve adetlerimizden uzaklaştıkça, Avrupa’ya özenti bir hayat yaşadıkça, boşanmalar daha çok basitleşiyor."



MANİSA’DA 2 BİN 202 KİŞİ BOŞANDI.docx

MÜNEVVER İŞÇİ "İnsanlarımız, artık aile kavramından daha çok; kendisini önemsemeye başladı. Bu yüzden aile kavramı diye bir şey kalmadı. Bu durumda, bireyselleşmeye doğru yol açınca, birlik ve beraberlik bozuyor. Bireyselleşmeyle ortaya çıkan rollerin dağılımında çatışmalar yaşanmaktadır. Bu çatışmaları kabullenmeyen tarafta, çatlaklıklar oluşuyor ve bu durumda boşanmaları arttırıyor."


REHBER ÇELİK "Türkiye geneli için boşanmalarının en büyük etkisi ekonomik sıkıntıdır. İnsanlarımız örf ve adetlerinden kopmuş bir toplum olmuş, bunu da etkileyen teknolojidir. Toplum yalnızlaşıyor, bireyselleşiyor, bireylerde topluma karışmadığı için örf ve adetten uzaklaşıyor. Bu durumda boşanmaları arttırıyor. Çocukları olan aileler, aile içindeki tartışmalarını çocuğun önünde yaşamamaları gerekir. Çünkü bu tartışmalar çocukların psikolojisini etkileyip, ileride kendilerinin de öyle davranmasını sağlıyor ve toplumda boşanmalar çoğalıyor. Bunları engellemek için eşlerin birbirlerine saygılı ve sabırlı davranmaları, olayları çözümleme taraftarları olmaları gerekir."

GÜLÜMSER COŞKUN "Boşanmalar maddi sıkıntılar, kıskançlıklar, karşılıklı uyumsuzluklardan dolayı çıkıyor. Bu durumun olmaması için eşlerin birbirlerine karşılıklı anlayış sabır göstermeleri gerekmektedir. Böylelikle evlilikler daha uzun sürer ve boşanmalarda azalır."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.