BUGÜN DÜNYA SU GÜNÜ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2017 - 08:30, Güncelleme: 22.03.2017 - 08:30
 

BUGÜN DÜNYA SU GÜNÜ

TÜSKOP (Türkiye Sulama Kooperatifleri) Genel başkanı Halis Uysal, ‘Dünya Su Günü’ nedeniyle basın açıklaması yaptı. Uysal 22 Mart Su gününün anlam ve önemini ‘Su’ şiiriyle anlattı.
Dünya Su günü nedeniyle TÜSKOP Genel başkanı Halis Uysal açıklama yaptı.  Halis Uysal 22 Mart’ın ‘Su Günü’ olarak kabul edildiğini dile getirerek, “1993’te suyun önemi Dünya Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından kabul edilen 22 Mart “Dünya Su Günü’’ olarak açıklandı. Uysal, suyun önemine değinerek, "Susuz hayat olmaz. Tarım gerektiğinde gübresiz, ilaçsız ve bazı alt yapıları olmadan da yapılabilir, ama kesin olan asla susuz yapılamayacağıdır. Onun içindir ki suyun sevk ve idaresi çok önemlidir. Bu konuda biz sulama kooperatiflerine büyük sorumluluklar düşmektedir.  2500 kooperatifin yöneticileri olarak Türkiye'nin her noktasında suyun adil ve kayıpsız kullanılması anlamında büyük emekler sarf etmekteyiz. Biz sulama kooperatifleri merkez birliği üyeleri olarak bu nedenle 'Bir damla suyun neferiyiz' felsefesini düstur edindik. Bu bağlamda gerek Dünya su gününün Ülkemize ve dünyaya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bereketli günler temenni ediyoruz" dedi. TBMM’ de ‘su yönetimi’ ile ilgili yeni yasa çalışması olduğunu hatırlatan Uysal, daha önceki bir tebliğde sulama kooperatiflerinin Havza Yönetim Heyetlerinin asil üyesi olarak gözükmediğini, 4 Temmuz 2014'teki ulusal havza yönetim stratejisinde de su kullanıcı örgütlerinden hiç söz edilmediğini  dile getirdi. Halis Uysal suyun önemini ‘Su’ şiiriyle anlattı. İşte O şiir; “Su gibi olasınız!  Su gibi berrak, su gibi akıcı, su gibi duru. Su gibi olasınız! Su gibi güçlü, su gibi sabırlı, su gibi coşkulu. Su gibi zarif, su gibi esnek, su gibi dönüşebilir, Su gibi can veren, su gibi acı dindiren, Su gibi ferahlatan, Su  gibi sakinleştiren, Su gibi heyecanlandıran, su gibi alıp başka diyarlara götürebilen, Su gibi olasınız!”  
TÜSKOP (Türkiye Sulama Kooperatifleri) Genel başkanı Halis Uysal, ‘Dünya Su Günü’ nedeniyle basın açıklaması yaptı. Uysal 22 Mart Su gününün anlam ve önemini ‘Su’ şiiriyle anlattı.
Dünya Su günü nedeniyle TÜSKOP Genel başkanı Halis Uysal açıklama yaptı.  Halis Uysal 22 Mart’ın ‘Su Günü’ olarak kabul edildiğini dile getirerek, “1993’te suyun önemi Dünya Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından kabul edilen 22 Mart “Dünya Su Günü’’ olarak açıklandı. Uysal, suyun önemine değinerek, "Susuz hayat olmaz. Tarım gerektiğinde gübresiz, ilaçsız ve bazı alt yapıları olmadan da yapılabilir, ama kesin olan asla susuz yapılamayacağıdır. Onun içindir ki suyun sevk ve idaresi çok önemlidir. Bu konuda biz sulama kooperatiflerine büyük sorumluluklar düşmektedir.  2500 kooperatifin yöneticileri olarak Türkiye'nin her noktasında suyun adil ve kayıpsız kullanılması anlamında büyük emekler sarf etmekteyiz. Biz sulama kooperatifleri merkez birliği üyeleri olarak bu nedenle 'Bir damla suyun neferiyiz' felsefesini düstur edindik. Bu bağlamda gerek Dünya su gününün Ülkemize ve dünyaya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bereketli günler temenni ediyoruz" dedi.

TBMM’ de ‘su yönetimi’ ile ilgili yeni yasa çalışması olduğunu hatırlatan Uysal, daha önceki bir tebliğde sulama kooperatiflerinin Havza Yönetim Heyetlerinin asil üyesi olarak gözükmediğini, 4 Temmuz 2014'teki ulusal havza yönetim stratejisinde de su kullanıcı örgütlerinden hiç söz edilmediğini  dile getirdi.
Halis Uysal suyun önemini ‘Su’ şiiriyle anlattı.

İşte O şiir;
“Su gibi olasınız! 
Su gibi berrak, su gibi akıcı, su gibi duru.
Su gibi olasınız!
Su gibi güçlü, su gibi sabırlı, su gibi coşkulu.
Su gibi zarif, su gibi esnek, su gibi dönüşebilir,
Su gibi can veren, su gibi acı dindiren,
Su gibi ferahlatan, Su  gibi sakinleştiren,
Su gibi heyecanlandıran, su gibi alıp başka diyarlara götürebilen,
Su gibi olasınız!”

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.