Chp’li Balaban: “Türkiye’de İntihar Oranı 2 Yılda Yüzde 38 Arttı”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.04.2021 - 10:11, Güncelleme: 08.04.2021 - 10:11
 

Chp’li Balaban: “Türkiye’de İntihar Oranı 2 Yılda Yüzde 38 Arttı”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ülkede büyük bir ekonomik buhran yaşandığını söyleyerek şöyle konuştu; “Son 17 yılda ekonomik sıkıntı sebebiyle 4 bin 801 yurttaşımız maalesef intihar etmiştir. Son iki yılda Türkiye’de intihar olayı yüzde 38 oranında artmıştır.”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, partisini il başkanlığı binasında İl Kadın kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ve partili üyeler ile birlikte gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının yanlış ekonomik politikalar uyguladığını bu sebeple Türkiye’de intihar vakalarında artış yaşandığını ifade etti. “EKONOMİK KRİZ SEBEBİYLE İNTİHAR VAKALARI ARTTI” CHP’li Balaban ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de şu anda suni gündemlerle unutturulmak istenen ekonomik bir tablo var. İşsizlik ile yoksulluğu artıran ve en önemlisi artık gecelerinde aç yatılan bir ülke ile karşı karşıyayız. Yaşanan bu ekonomik sıkıntı sebebiyle son yıllarda intihar vakalarında artış yaşandığını büyük bir üzüntüyle görüyoruz. Son 17 yılda ekonomik sıkıntı sebebiyle 4 bin 801 yurttaşımız maalesef intihar etmiştir. Son iki yılda Türkiye’de intihar olayı yüzde 38 oranında artmıştır. Ekonomide yanlış kararlarla bir günde 492 milyar lira dış borç yükümüz artmıştır. Bunlar tamamen israf ekonomisidir. İsraf ekonomisine dayalı üretmeyen bir ekonomik düzende bunun bedelini halkımız ödemektedir. Zenginler zenginliklerine, sermayelerine sermaye katmaktadır.” “KOD29’DAN ÇIKARMALARA ‘DUR’ DEMEMİZ GEREKİYOR” Pandemide döneminde işten çıkartmaların yasak olmasına rağmen, işverenin haksız yere Kod29’tan işçileri çıkardığına dikkat çeken CHP’li Balaban şunları söyledi; “Salgın sürecinde işten çıkarma yasağı olmasına rağmen ancak işverenler yasak kapsamında bırakılan Kod29 ile sadece 2020 yılında 177 bin işçiyi işten çıkardılar. Kod29 yüz kızartıcı suçlar anlamına geliyor. İnsanlarımız bu koddan haksız bir şekilde çıkartıldıklarında maalesef tazminat dahi alamıyorlar. Bunlara hep birlikte ‘Dur’ dememiz gerekiyor.”-Haber Merkezi
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ülkede büyük bir ekonomik buhran yaşandığını söyleyerek şöyle konuştu; “Son 17 yılda ekonomik sıkıntı sebebiyle 4 bin 801 yurttaşımız maalesef intihar etmiştir. Son iki yılda Türkiye’de intihar olayı yüzde 38 oranında artmıştır.”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, partisini il başkanlığı binasında İl Kadın kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ve partili üyeler ile birlikte gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının yanlış ekonomik politikalar uyguladığını bu sebeple Türkiye’de intihar vakalarında artış yaşandığını ifade etti.

EKONOMİK KRİZ SEBEBİYLE İNTİHAR VAKALARI ARTTI”

CHP’li Balaban ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de şu anda suni gündemlerle unutturulmak istenen ekonomik bir tablo var. İşsizlik ile yoksulluğu artıran ve en önemlisi artık gecelerinde aç yatılan bir ülke ile karşı karşıyayız. Yaşanan bu ekonomik sıkıntı sebebiyle son yıllarda intihar vakalarında artış yaşandığını büyük bir üzüntüyle görüyoruz. Son 17 yılda ekonomik sıkıntı sebebiyle 4 bin 801 yurttaşımız maalesef intihar etmiştir. Son iki yılda Türkiye’de intihar olayı yüzde 38 oranında artmıştır. Ekonomide yanlış kararlarla bir günde 492 milyar lira dış borç yükümüz artmıştır. Bunlar tamamen israf ekonomisidir. İsraf ekonomisine dayalı üretmeyen bir ekonomik düzende bunun bedelini halkımız ödemektedir. Zenginler zenginliklerine, sermayelerine sermaye katmaktadır.”

KOD29’DAN ÇIKARMALARA ‘DUR’ DEMEMİZ GEREKİYOR”

Pandemide döneminde işten çıkartmaların yasak olmasına rağmen, işverenin haksız yere Kod29’tan işçileri çıkardığına dikkat çeken CHP’li Balaban şunları söyledi; “Salgın sürecinde işten çıkarma yasağı olmasına rağmen ancak işverenler yasak kapsamında bırakılan Kod29 ile sadece 2020 yılında 177 bin işçiyi işten çıkardılar. Kod29 yüz kızartıcı suçlar anlamına geliyor. İnsanlarımız bu koddan haksız bir şekilde çıkartıldıklarında maalesef tazminat dahi alamıyorlar. Bunlara hep birlikte ‘Dur’ dememiz gerekiyor.”-Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.