CHP’Lİ KADINLARDAN BÜYÜK BULUŞMA

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2022 - 14:11, Güncelleme: 07.03.2022 - 14:11
 

CHP’Lİ KADINLARDAN BÜYÜK BULUŞMA

8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi CHP Manisa İl ve Şehzadeler İlçe Kadın kolları birlikte hafta sonu bir restoranda partili kadınlara ve kadın sivil toplum örgütlerinin kadın üyelerine yönelik sabah kahvaltısı etkinliği düzenledi. Kahvaltı programına katılım yoğun oldu.
Etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları da yer aldı. Kahvaltıda yapılan konuşmalarda CHP’nin kadınlara yönelik parti politikaları masaya yatırılarak, kadınlara yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Kahvaltıda konuşmalardan önce geçtiğimiz haftalar içerisinde yaptığı bir haberden dolayı bir günlüğüne cezaevine girip çıkan Gazeteci Hülya Kılınç’a CHP’li kadınlar tarafından teşekkür plaketi verildi. “2022 STRATEJİMİZ EV HANIMLARINA DOKUNMAK” Etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın yaptığı konuşmada, partisindeki üyesi sayısının 1 milyon 300’ün üzerinde olduğunu ve bunda en büyük katkının kadınlardan olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında partisini iktidara geldiğinde uygulamaya koyacağı Aile Destekleri Sigortası hakkında bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşkın sözlerine şöyle devam etti: “Gitmediğimiz, dokunmadığımız yerde asla güven ilişkisi kuramazsınız. 2022 yılı stratejimizde mutlaka ev kadınlarına dokunmak var. 2021 yılında neredeyse Türkiye’nin her vilayetine milletvekillerimiz 40-50 kişi gitti. Esnafı, pazaryerlerini dolaştık. Şimdi 2022 stratejimiz evlere ve ev kadınlarına dokunmak.” “TÜRKİYE’DE MÜCADELEYE DEVAM EDEN MİLYONLARCA KADIN VAR” Etkinliği düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bizler pozitif ayrımcılık değil, tam eşitlik istiyoruz. Nasıl ki emekte eşitsek karşılığında da eşit olalım diyoruz. Her gün bir kadınımız katlediliyor. Her gün acı bir haberle sarsılıyoruz. Ama yine de korkmuyoruz. Çünkü Türkiye’de mücadeleye devam eden milyonlarca kadın kardeşimiz var. Biliyoruz ki zor zamanlar geçiriyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdılar. Şimdi de nafaka hakkımıza göz dikiyorlar. Sırada kim bilir neler var. İşte bu sebeplerden dolayı biliyoruz ki kadınlar bunların cevabını sandıkta verecek. Haklarımızı tanımayana, kazanılmış haklarımıza göz dikenlere en güzel cevabı sandıkta vereceğiz.”
8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi CHP Manisa İl ve Şehzadeler İlçe Kadın kolları birlikte hafta sonu bir restoranda partili kadınlara ve kadın sivil toplum örgütlerinin kadın üyelerine yönelik sabah kahvaltısı etkinliği düzenledi. Kahvaltı programına katılım yoğun oldu.

Etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları da yer aldı. Kahvaltıda yapılan konuşmalarda CHP’nin kadınlara yönelik parti politikaları masaya yatırılarak, kadınlara yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Kahvaltıda konuşmalardan önce geçtiğimiz haftalar içerisinde yaptığı bir haberden dolayı bir günlüğüne cezaevine girip çıkan Gazeteci Hülya Kılınç’a CHP’li kadınlar tarafından teşekkür plaketi verildi.

“2022 STRATEJİMİZ EV HANIMLARINA DOKUNMAK”

Etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın yaptığı konuşmada, partisindeki üyesi sayısının 1 milyon 300’ün üzerinde olduğunu ve bunda en büyük katkının kadınlardan olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında partisini iktidara geldiğinde uygulamaya koyacağı Aile Destekleri Sigortası hakkında bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşkın sözlerine şöyle devam etti: “Gitmediğimiz, dokunmadığımız yerde asla güven ilişkisi kuramazsınız. 2022 yılı stratejimizde mutlaka ev kadınlarına dokunmak var. 2021 yılında neredeyse Türkiye’nin her vilayetine milletvekillerimiz 40-50 kişi gitti. Esnafı, pazaryerlerini dolaştık. Şimdi 2022 stratejimiz evlere ve ev kadınlarına dokunmak.”

“TÜRKİYE’DE MÜCADELEYE DEVAM EDEN MİLYONLARCA KADIN VAR”

Etkinliği düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bizler pozitif ayrımcılık değil, tam eşitlik istiyoruz. Nasıl ki emekte eşitsek karşılığında da eşit olalım diyoruz. Her gün bir kadınımız katlediliyor. Her gün acı bir haberle sarsılıyoruz. Ama yine de korkmuyoruz. Çünkü Türkiye’de mücadeleye devam eden milyonlarca kadın kardeşimiz var. Biliyoruz ki zor zamanlar geçiriyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdılar. Şimdi de nafaka hakkımıza göz dikiyorlar. Sırada kim bilir neler var. İşte bu sebeplerden dolayı biliyoruz ki kadınlar bunların cevabını sandıkta verecek. Haklarımızı tanımayana, kazanılmış haklarımıza göz dikenlere en güzel cevabı sandıkta vereceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.