ÇİFTÇİYE BİR KAYNAK AKTARIN!

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2017 - 11:59, Güncelleme: 09.08.2017 - 11:59
 

ÇİFTÇİYE BİR KAYNAK AKTARIN!

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde geçen gün etkili olan dolu ve kuvvetli rüzgardan dolayı zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Özel yetkililere çağrıda bulundu: “Gelin hep birlikte bağcının elinden tutalım. Yaraları saralım. Çiftçiye bir kaynak aktarın ki, onlar da gitsin borcunu ödesin, herkes rahatlasın.”
Haber Caner KILIÇ Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Pazar günü yaşanan dolu afeti sonrasında tarla, bağ ve bahçelerin büyük oranda zarar yaşayan çiftçileri ziyaret eden CHP’li Özgür Özel, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. BİN DÖNÜM ARAZİ ZARAR GÖRDÜ CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dolu mağduru olan çiftçileri ziyaret ederek alanda incelemelerde bulundu. CHP’li Özel, İlk olarak Sinirli Mahallesinde çiftçilik yapan vatandaşlar bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'dan bilgi alan Özel, Turgutlu'da 3 bin dönüm ekili arazinin bulunduğunu ve bunun bin dönümünün zarar gördüğünü belirtti.   “BAĞCININ ELİNDEN TUTULMAZSA FELAKET HERKESİ VURUR” Çiftçinin elinden tutulması gerektiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu: "Bugün Turgutlu, Musalar Yeniköy’deyiz. Burada vatandaşlarımız gerçekten çok zor durumdalar. Yağan dolu, hasadına tam da bir hafta kalmış olan buranın neredeyse tek geçim kaynağı olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarını vurdu. Yüzde 50'nin üzerinde hasar var. Bu da çiftçinin gelirinin yarısını kaybetmesi demek. Aynı şey biber, karpuz ve kavunda da var. Öncelikle burada, devletin şefkatli kolunun buraya uzatılması lazım. Buradan tüm Manisa milletvekillerine, Tarım Bakanına, Tarım İl Müdürlüğüne ve Manisa Valiliğine çağrıda bulunuyoruz. Aldığımız bilgi 3 bin dönüm kadar ekili arazinin bin dönümünde hasar var. Bu 3'te 1 çok büyük oran. Bu hasar özellikle geldiği yerdeki çiftçiyi vuruyor. Bağcının eli tutulmaz ise domino etkisi ile onun borçlu olduğu herkes zarar görüyor ve dönüp hepimizi birden vuruyor. Çiftçiye verilen para tut diye, yut diye değil, git bunu dağıt diye verilir. Çiftçiye bir kaynak aktarınki, oda gitsin borcunu ödesin, herkes rahatlasın. Yoksa burada ki felaketin yakacağı canlar sadece bağcılarla, çiftçilerle sınırlı değil.”    
CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde geçen gün etkili olan dolu ve kuvvetli rüzgardan dolayı zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Özel yetkililere çağrıda bulundu: “Gelin hep birlikte bağcının elinden tutalım. Yaraları saralım. Çiftçiye bir kaynak aktarın ki, onlar da gitsin borcunu ödesin, herkes rahatlasın.”
Haber
Caner KILIÇ


Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Pazar günü yaşanan dolu afeti sonrasında tarla, bağ ve bahçelerin büyük oranda zarar yaşayan çiftçileri ziyaret eden CHP’li Özgür Özel, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

BİN DÖNÜM ARAZİ ZARAR GÖRDÜ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dolu mağduru olan çiftçileri ziyaret ederek alanda incelemelerde bulundu. CHP’li Özel, İlk olarak Sinirli Mahallesinde çiftçilik yapan vatandaşlar bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'dan bilgi alan Özel, Turgutlu'da 3 bin dönüm ekili arazinin bulunduğunu ve bunun bin dönümünün zarar gördüğünü belirtti.
 
“BAĞCININ ELİNDEN TUTULMAZSA FELAKET HERKESİ VURUR”

Çiftçinin elinden tutulması gerektiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu: "Bugün Turgutlu, Musalar Yeniköy’deyiz. Burada vatandaşlarımız gerçekten çok zor durumdalar. Yağan dolu, hasadına tam da bir hafta kalmış olan buranın neredeyse tek geçim kaynağı olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarını vurdu. Yüzde 50'nin üzerinde hasar var. Bu da çiftçinin gelirinin yarısını kaybetmesi demek. Aynı şey biber, karpuz ve kavunda da var. Öncelikle burada, devletin şefkatli kolunun buraya uzatılması lazım. Buradan tüm Manisa milletvekillerine, Tarım Bakanına, Tarım İl Müdürlüğüne ve Manisa Valiliğine çağrıda bulunuyoruz. Aldığımız bilgi 3 bin dönüm kadar ekili arazinin bin dönümünde hasar var. Bu 3'te 1 çok büyük oran. Bu hasar özellikle geldiği yerdeki çiftçiyi vuruyor. Bağcının eli tutulmaz ise domino etkisi ile onun borçlu olduğu herkes zarar görüyor ve dönüp hepimizi birden vuruyor. Çiftçiye verilen para tut diye, yut diye değil, git bunu dağıt diye verilir. Çiftçiye bir kaynak aktarınki, oda gitsin borcunu ödesin, herkes rahatlasın. Yoksa burada ki felaketin yakacağı canlar sadece bağcılarla, çiftçilerle sınırlı değil.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.