ÇOCUK İSTİSMARINA 'BÜYÜK' DİKKATİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2017 - 08:09, Güncelleme: 24.11.2017 - 08:09
 

ÇOCUK İSTİSMARINA 'BÜYÜK' DİKKATİ

Manisa’da üniversiteli gençler,çocuklara uygulanan şiddet ve çocuk istismarı konusunda farkındalık oluşturmak için vatandaşı bilgilendirdi. Toplumun gelişimi için çocuklara çok değer verilmesi gerektiğinin belirten öğrencilerden Ceren Tuncer, “Çocuk hakları ihlalleri, istismarı yapanlar hiçbir zaman çocuklar olmuyor. O yüzden büyükleri bilinçlendirmeye yönelik böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.
HABER CANER KILIÇ  Manisa’da, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, üniversiteli öğrenciler tarafından çocuklara uygulanan şiddet ve çocuk istismarı konusunda farkındalık oluşturmak için vatandaşlara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte,öğrencilerdenCeren Tuncer bir açıklama yaptı. TOPLUMUN GELİŞİMİ İÇİN ÇOCUKLARA DEĞER VERİLMELİ Tuncer, toplumun gelişimi için çocuklara değer verilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir toplumu iyiye de kötüye de taşıyan çocuklardır. Herkes çocukluktan gelişiyor. Ve günümüzdeki bu travmaların çocukluktan kaynaklandığını düşünüyorum. Günümüzde kötü olaylar çok yaşanıyor. Biraz daha bunun görünürlüğünü artırmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Diğer okullarda bu tarz etkinlikler genellikle küçük çocuklarla muhatap şeklinde gerçekleşiyor. Ben şöyle düşündüm: çocuk hakları ihlalleri, istismarı yapanlar hiçbir zaman çocuklar olmuyor. O yüzden büyükleri bilinçlendirmeye yönelik böyle bir etkinlik düzenledik” dedi. ZORLA EVLENDİRİLEN 31 BİN 337 KIZ ÇOCUĞU Dağıtılan broşürlerde şu bilgiler yer alıyor: Uluslararası Çocuk Merkezi Çocuğa Karşı Şiddeti İzleme haritasına göre, 2009 Ağustos’tan 2017 Haziran’a kadar merkeze rapor edilmiş kayıtlı cinsel istismar bulunmaktadır. Bu sayı kaydedilen 2 bin 608 rapor arasında saptanmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan evlenme istatistiklerine göre, sadece geçtiğimiz yıl 31 bin 337 kız çocuğunun geleceği elinden alındı. Üstelik korkunç rakam sadece resmi evlilikleri içeriyor. Yani anne babasını veya hâkimin rızasıyla resmi nikâh kıyan kız çocuklarının sayısı bu. Kayıt dışı sadece imam nikâhıyla yapılan evliliklerle bu sayının üçe katlandığı tahmin ediliyor. YAKLAŞIK 60 MİLYON KIZ ÇOCUĞU KAYIP Broşürlerde ayrıca “Dünyanın en az kalkınan ülkelerinde, erkeklerin ilkokula kayıt yaptırma oranı yalnızca yüzde 56, kızların ise yüzde 44’tür. 1 milyar insan 21’inci yüzyıla okuma yazma bilmeden giriyor ve bunların 130 milyonu okul ağındaki çocuklardır. Okula gitmeyenlerin yüzde 60’ı kız çocuklardan oluşuyor. BM Nüfus Fonu (UNFPA) 2000 raporuna göre, yaklaşık 60 milyon kız çocuğu ihmal ya da öldürmeleri sonucu kayıptır” ifadeleri yer aldı.    
Manisa’da üniversiteli gençler,çocuklara uygulanan şiddet ve çocuk istismarı konusunda farkındalık oluşturmak için vatandaşı bilgilendirdi. Toplumun gelişimi için çocuklara çok değer verilmesi gerektiğinin belirten öğrencilerden Ceren Tuncer, “Çocuk hakları ihlalleri, istismarı yapanlar hiçbir zaman çocuklar olmuyor. O yüzden büyükleri bilinçlendirmeye yönelik böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.
HABER
CANER KILIÇ


 Manisa’da, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, üniversiteli öğrenciler tarafından çocuklara uygulanan şiddet ve çocuk istismarı konusunda farkındalık oluşturmak için vatandaşlara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte,öğrencilerdenCeren Tuncer bir açıklama yaptı.



TOPLUMUN GELİŞİMİ İÇİN ÇOCUKLARA DEĞER VERİLMELİ
Tuncer, toplumun gelişimi için çocuklara değer verilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir toplumu iyiye de kötüye de taşıyan çocuklardır. Herkes çocukluktan gelişiyor. Ve günümüzdeki bu travmaların çocukluktan kaynaklandığını düşünüyorum. Günümüzde kötü olaylar çok yaşanıyor. Biraz daha bunun görünürlüğünü artırmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Diğer okullarda bu tarz etkinlikler genellikle küçük çocuklarla muhatap şeklinde gerçekleşiyor. Ben şöyle düşündüm: çocuk hakları ihlalleri, istismarı yapanlar hiçbir zaman çocuklar olmuyor. O yüzden büyükleri bilinçlendirmeye yönelik böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

ZORLA EVLENDİRİLEN 31 BİN 337 KIZ ÇOCUĞU
Dağıtılan broşürlerde şu bilgiler yer alıyor: Uluslararası Çocuk Merkezi Çocuğa Karşı Şiddeti İzleme haritasına göre, 2009 Ağustos’tan 2017 Haziran’a kadar merkeze rapor edilmiş kayıtlı cinsel istismar bulunmaktadır. Bu sayı kaydedilen 2 bin 608 rapor arasında saptanmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan evlenme istatistiklerine göre, sadece geçtiğimiz yıl 31 bin 337 kız çocuğunun geleceği elinden alındı. Üstelik korkunç rakam sadece resmi evlilikleri içeriyor. Yani anne babasını veya hâkimin rızasıyla resmi nikâh kıyan kız çocuklarının sayısı bu. Kayıt dışı sadece imam nikâhıyla yapılan evliliklerle bu sayının üçe katlandığı tahmin ediliyor.



YAKLAŞIK 60 MİLYON KIZ ÇOCUĞU KAYIP
Broşürlerde ayrıca “Dünyanın en az kalkınan ülkelerinde, erkeklerin ilkokula kayıt yaptırma oranı yalnızca yüzde 56, kızların ise yüzde 44’tür. 1 milyar insan 21’inci yüzyıla okuma yazma bilmeden giriyor ve bunların 130 milyonu okul ağındaki çocuklardır. Okula gitmeyenlerin yüzde 60’ı kız çocuklardan oluşuyor. BM Nüfus Fonu (UNFPA) 2000 raporuna göre, yaklaşık 60 milyon kız çocuğu ihmal ya da öldürmeleri sonucu kayıptır” ifadeleri yer aldı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.