ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2019 - 10:07, Güncelleme: 03.01.2019 - 10:07
 

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiğini rahatlatmak ve çevreye katkı sağlamak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı çevre dostu elektrikli otobüslerin sömestr tatilinde faaliyete geçeceğini duyurdu.
Şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm oluşturmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı çevre dostu otobüsler için Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yol çalışmaları son hızla devam ediyor.  Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı  Salih Karaağaç, yakın zamanda faaliyete geçmesi beklenen elektrikli otobüsler hakkında Başkan Ergün'le konuştuklarını belirterek faaliyete geçmesi planlanan tarihi açıkladı. 10 otobüsün sömestr tarihinde faaliyete geçeceğini bildirerek; Başkan Karaağaç, ”Bir ay önce sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber yeni garajda elektrikli otobüsleri tanıttık. 10 tane otobüs geldi ve 4 tanesinin plakası çıkmış durumda. 6 tanesinin faturalarının kesilip bugünlerde onların da plakaları çıkacak. İzmir Caddesi, Karaköy yollarında bu otobüsler için yol çalışmaları mevcut. Sayın Başkanımızla telefonda konuşmamız üzerine, sömestr tatilinde, çocukların okul için yollara çıkmadığı zamanda 10 tane elektrikli otobüsler faaliyete geçecek diye tahmin ediyorum. “ dedi. OTOBÜS GÜZERGAHLARI BELLİ Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen UKOME toplantısında da bu tarihin gündeme geldiğini belirten Başka Karaağaç, “İzmir Caddesini takip ediyor Şehir Hastanesi'ne gidiyor, Yeni Garaj'dan kalkıyor Malta güzergahından tercihli yol olarak, belirli yerleri boyanacak şekilde Karaköy Caddesi’nin gidiş olduğu Malta Caddesi’nin geliş olduğu bir güzergah hazırlanıyor. Geçen günlerde yapmış olduğumuz UKOME toplantısında bunlar gündeme geldi. UKOME Daire Başkanımız ile birlikte sayın Başkanımız Ergün'le konuştuğumuzda sömestr zamanında 10 aracın faaliyete gireceği bize söylendi. “ diye konuştu. Başkan Salih Karaağaç,  elektrikli otobüsler için belirlenen yollara Manisalıların arabasını park edemeyeceğini ve park sorununun nasıl çözüleceği tam belli olmadığını belirterek; “ Şuan ki trafiğe göre parklanmalardan dolayı çok büyük sıkıntılar çekileceğini kesinlikle düşünüyoruz. Ama projede anlatılan gibi tercihli yollar; bir taraf gidiş bir taraf geliş toplu taşıma araçlarına ait olursa yollar boş olursa fazla sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Elektrikli otobüsle beraber bizim 168 tane de toplu taşıma aracımız bu güzergahı kullanacak. Yollar boş olursa vatandaşlar istedikleri yere daha seri şekilde ulaşmalarını mümkün olacağını düşünüyorum. Tabi ki insanlarda bu park edilen araçlar nereye konulacak sorusu beliriyor. Ama bu sorun Manisa'nın yarım asırlık kanayan yarasıdır. Manisa'nın yapılanmasından dolayı şehir şimdi sıkıştı. Bunun neticesinde yol, trafik, park sorunu ortaya çıkıyor.” dedi. -Özlem ŞAHİN
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiğini rahatlatmak ve çevreye katkı sağlamak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı çevre dostu elektrikli otobüslerin sömestr tatilinde faaliyete geçeceğini duyurdu.

Şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm oluşturmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı çevre dostu otobüsler için Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yol çalışmaları son hızla devam ediyor.  Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı  Salih Karaağaç, yakın zamanda faaliyete geçmesi beklenen elektrikli otobüsler hakkında Başkan Ergün'le konuştuklarını belirterek faaliyete geçmesi planlanan tarihi açıkladı. 10 otobüsün sömestr tarihinde faaliyete geçeceğini bildirerek; Başkan Karaağaç, ”Bir ay önce sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber yeni garajda elektrikli otobüsleri tanıttık. 10 tane otobüs geldi ve 4 tanesinin plakası çıkmış durumda. 6 tanesinin faturalarının kesilip bugünlerde onların da plakaları çıkacak. İzmir Caddesi, Karaköy yollarında bu otobüsler için yol çalışmaları mevcut. Sayın Başkanımızla telefonda konuşmamız üzerine, sömestr tatilinde, çocukların okul için yollara çıkmadığı zamanda 10 tane elektrikli otobüsler faaliyete geçecek diye tahmin ediyorum. “ dedi.

OTOBÜS GÜZERGAHLARI BELLİ

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen UKOME toplantısında da bu tarihin gündeme geldiğini belirten Başka Karaağaç, “İzmir Caddesini takip ediyor Şehir Hastanesi'ne gidiyor, Yeni Garaj'dan kalkıyor Malta güzergahından tercihli yol olarak, belirli yerleri boyanacak şekilde Karaköy Caddesi’nin gidiş olduğu Malta Caddesi’nin geliş olduğu bir güzergah hazırlanıyor. Geçen günlerde yapmış olduğumuz UKOME toplantısında bunlar gündeme geldi. UKOME Daire Başkanımız ile birlikte sayın Başkanımız Ergün'le konuştuğumuzda sömestr zamanında 10 aracın faaliyete gireceği bize söylendi. “ diye konuştu. Başkan Salih Karaağaç,  elektrikli otobüsler için belirlenen yollara Manisalıların arabasını park edemeyeceğini ve park sorununun nasıl çözüleceği tam belli olmadığını belirterek; “ Şuan ki trafiğe göre parklanmalardan dolayı çok büyük sıkıntılar çekileceğini kesinlikle düşünüyoruz. Ama projede anlatılan gibi tercihli yollar; bir taraf gidiş bir taraf geliş toplu taşıma araçlarına ait olursa yollar boş olursa fazla sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Elektrikli otobüsle beraber bizim 168 tane de toplu taşıma aracımız bu güzergahı kullanacak. Yollar boş olursa vatandaşlar istedikleri yere daha seri şekilde ulaşmalarını mümkün olacağını düşünüyorum. Tabi ki insanlarda bu park edilen araçlar nereye konulacak sorusu beliriyor. Ama bu sorun Manisa'nın yarım asırlık kanayan yarasıdır. Manisa'nın yapılanmasından dolayı şehir şimdi sıkıştı. Bunun neticesinde yol, trafik, park sorunu ortaya çıkıyor.” dedi. -Özlem ŞAHİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.