ESKİ BAĞIMLILARA YENİ UMUT  

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.11.2018 - 10:24, Güncelleme: 28.11.2018 - 10:24
 

ESKİ BAĞIMLILARA YENİ UMUT  

Madde bağımlılığını bırakmış ve tekrar başlamamaya kararlı bireylerin hayata tutunması için istihdam ve danışmalık hizmetleri gibi pek çok alanda yardımcı olan “Sosyal Uyum Projesi”  hayata geçti.
Pilot bölgelerden biri olan Manisa’da uygulamaya giren  “Sosyal Uyum Projesi”, madde bağımlılığını bırakmış bireylere umut oluyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, kurum bünyesinde yürüttükleri projenin madde bağımlılığını bırakmış ve geri dönmek istemeyen kişilerin topluma kazanılması açısından büyük bir önemi olduğunu vurgulayarak ; “Madde bağımlılığı tüm dünyada en önemli sorunlardan bir tanesi. Ülkemizde de bu anlamda bakanlığımız ve diğer bakanlıklarla birlikte iş birliği içerisinde yürüttüğümüz bir takım etkinlikler, organizasyonlar ve çalışmalar var. Bu çerçevede bakanlığımız Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün pilot illerde yapmış olduğu bir destek birimi kuruldu. Bunlardan bir tanesi de Manisa. Manisa’da şu anda Sosyal Hizmet Merkezlerimizin bünyesinde sosyal uyum birimleri oluşturulmuş durumda” şeklinde konuştu.   “ŞUANA KADAR 1 KİŞİ BAŞVURDU” Konan,  sosyal uyum birimleri ve kapsamını şu sözlerle açıkladı ; “18 yaş üzeri olup madde bağımlılığı olmuş ancak uzun ya da orta vadede tedavisini olmuş fakat bir daha kullanmak istemeyen, toplumda var olan desteklerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik vermiş olduğumuz hizmetler. Bunlar sosyo ekonomik anlamda destektir, iş anlamında istihdama yönlendirilmelidir. Yani toplumda var olan kaynaklardan faydalandırarak kişinin bir daha maddeye yönelmesini engellemeye yönelik çalışmalar. Manisa’da yaklaşık bir ay önce açıldı. Tabi burada, gelen kişinin öncelikle gönüllü olması gerekiyor, bu işi istemesi gerekiyor. Biz onunla bir sözleşme yapıyoruz. Hem kendisini hem ailesini detaylı bir şekilde inceleyip kişiye özgü programlar belirliyoruz. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişimciler, psikolojik danışmanlık rehberlik yapan arkadaşlarımız hizmet veriyorlar. Tabi bu gündüzlü bir hizmet birimi, esas nokta kişinin gönüllülüğü. Şu ana kadar bir kişinin başvurduğunu ve takip edildiğini biliyoruz, tabi daha çok yeni bir program basın aracılığıyla duyurulmasını  ve böyle bir desteğe ihtiyaç duyan, ‘Ben bir daha kullanmayacağım, bundan tümüyle kurtulmak istiyorum, artık hayatımdan tümüyle maddeyi çıkartmak istiyorum’ diyen vatandaşlarımız il müdürlüğümüz ya da sosyal hizmet merkezlerimize müracaat edebilirler” - Özlem  ŞAHİN
Madde bağımlılığını bırakmış ve tekrar başlamamaya kararlı bireylerin hayata tutunması için istihdam ve danışmalık hizmetleri gibi pek çok alanda yardımcı olan “Sosyal Uyum Projesi”  hayata geçti.
Pilot bölgelerden biri olan Manisa’da uygulamaya giren  “Sosyal Uyum Projesi”, madde bağımlılığını bırakmış bireylere umut oluyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, kurum bünyesinde yürüttükleri projenin madde bağımlılığını bırakmış ve geri dönmek istemeyen kişilerin topluma kazanılması açısından büyük bir önemi olduğunu vurgulayarak ; “Madde bağımlılığı tüm dünyada en önemli sorunlardan bir tanesi. Ülkemizde de bu anlamda bakanlığımız ve diğer bakanlıklarla birlikte iş birliği içerisinde yürüttüğümüz bir takım etkinlikler, organizasyonlar ve çalışmalar var. Bu çerçevede bakanlığımız Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün pilot illerde yapmış olduğu bir destek birimi kuruldu. Bunlardan bir tanesi de Manisa. Manisa’da şu anda Sosyal Hizmet Merkezlerimizin bünyesinde sosyal uyum birimleri oluşturulmuş durumda” şeklinde konuştu.
 
“ŞUANA KADAR 1 KİŞİ BAŞVURDU”
Konan,  sosyal uyum birimleri ve kapsamını şu sözlerle açıkladı ; “18 yaş üzeri olup madde bağımlılığı olmuş ancak uzun ya da orta vadede tedavisini olmuş fakat bir daha kullanmak istemeyen, toplumda var olan desteklerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik vermiş olduğumuz hizmetler. Bunlar sosyo ekonomik anlamda destektir, iş anlamında istihdama yönlendirilmelidir. Yani toplumda var olan kaynaklardan faydalandırarak kişinin bir daha maddeye yönelmesini engellemeye yönelik çalışmalar. Manisa’da yaklaşık bir ay önce açıldı. Tabi burada, gelen kişinin öncelikle gönüllü olması gerekiyor, bu işi istemesi gerekiyor. Biz onunla bir sözleşme yapıyoruz. Hem kendisini hem ailesini detaylı bir şekilde inceleyip kişiye özgü programlar belirliyoruz. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişimciler, psikolojik danışmanlık rehberlik yapan arkadaşlarımız hizmet veriyorlar. Tabi bu gündüzlü bir hizmet birimi, esas nokta kişinin gönüllülüğü. Şu ana kadar bir kişinin başvurduğunu ve takip edildiğini biliyoruz, tabi daha çok yeni bir program basın aracılığıyla duyurulmasını  ve böyle bir desteğe ihtiyaç duyan, ‘Ben bir daha kullanmayacağım, bundan tümüyle kurtulmak istiyorum, artık hayatımdan tümüyle maddeyi çıkartmak istiyorum’ diyen vatandaşlarımız il müdürlüğümüz ya da sosyal hizmet merkezlerimize müracaat edebilirler” - Özlem  ŞAHİN
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.