ESNAFLAR YEŞİLAY ELÇİSİ OLUYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2018 - 06:27, Güncelleme: 19.06.2018 - 06:27
 

ESNAFLAR YEŞİLAY ELÇİSİ OLUYOR

Manisa'da Yeşilay tarafından hayata geçirilen "Yeşilay Elçileri" projesi ile esnaflar bağımlılıklarla mücadelede elçi olacaklar.
Yeşilay'ın Sağlık Elçileri projesi toplumumuzda kadim bir gelenek olan ahilikten gelen esnaflarımızın, bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere Manisa'da başladı. Esnaflarımızın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmayı ve onlar vasıtası ile yerel alanda toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı amaçlayan proje, bağımlı olan yada bağımlı olma riski taşıyan gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde, ilgili meslek gruplarının sokaklardaki uyuşturucu gerçeği hakkındaki mücadele becerisi ve bilinç kazanmasını hedefliyor. Proje hakkında bilgi veren Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih FULCUN "Yeşilay Elçileri projesi genel merkezimizin akademik temellere dayandırdığı ve bağımlılıkla mücadeleyi saha faaliyeti olarak güçlendirmeyi hedeflediği bir proje. Proje kapsamında sahada çalışarak esnaflarımız ile diyalog halinde olacak Genç Yeşilay Topluluğumuza üye gençlerimizin arasından gönüllülerimizi belirledik. Onlarla biraraya gelerek proje bilgilendirme süreçlerini ve eğitimlerini tamamladık. Valimiz Sayın Mustafa Hakan GÜVENÇER'i bilgilendirerek başladığımız Yeşilay Elçileri projesini meslek gruplarına yönelik gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile sürdüreceğiz. Bundan sonraki dönemde de gençlerimiz Yeşilay Elçisi esnaflarımız ile sürekli diyalog halinde olacaklar. Bu anlamda bağımlıklıklarla mücadelede bende varım diyerek mücadele etmek, gönüllü elçi olmak isteyen Yeşilay dostlarını şubemize bekliyoruz." dedi. ​
Manisa'da Yeşilay tarafından hayata geçirilen "Yeşilay Elçileri" projesi ile esnaflar bağımlılıklarla mücadelede elçi olacaklar.
Yeşilay'ın Sağlık Elçileri projesi toplumumuzda kadim bir gelenek olan ahilikten gelen esnaflarımızın, bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere Manisa'da başladı. Esnaflarımızın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmayı ve onlar vasıtası ile yerel alanda toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almayı amaçlayan proje, bağımlı olan yada bağımlı olma riski taşıyan gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde, ilgili meslek gruplarının sokaklardaki uyuşturucu gerçeği hakkındaki mücadele becerisi ve bilinç kazanmasını hedefliyor. Proje hakkında bilgi veren Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih FULCUN "Yeşilay Elçileri projesi genel merkezimizin akademik temellere dayandırdığı ve bağımlılıkla mücadeleyi saha faaliyeti olarak güçlendirmeyi hedeflediği bir proje. Proje kapsamında sahada çalışarak esnaflarımız ile diyalog halinde olacak Genç Yeşilay Topluluğumuza üye gençlerimizin arasından gönüllülerimizi belirledik. Onlarla biraraya gelerek proje bilgilendirme süreçlerini ve eğitimlerini tamamladık. Valimiz Sayın Mustafa Hakan GÜVENÇER'i bilgilendirerek başladığımız Yeşilay Elçileri projesini meslek gruplarına yönelik gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile sürdüreceğiz. Bundan sonraki dönemde de gençlerimiz Yeşilay Elçisi esnaflarımız ile sürekli diyalog halinde olacaklar. Bu anlamda bağımlıklıklarla mücadelede bende varım diyerek mücadele etmek, gönüllü elçi olmak isteyen Yeşilay dostlarını şubemize bekliyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.