Genç kadın işletmeci, azmiyle örnek oldu

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2020 - 10:28, Güncelleme: 12.11.2020 - 10:28
 

Genç kadın işletmeci, azmiyle örnek oldu

Genç kadın girişimci Hamdiye Aslan, 2 yıl önce seyyar satıcıdan yediği pilavdan yola çıkarak Manisa’da pilavcı dükkanı açmaya karar verdi.
Girişimcilik kursuna katılarak belge alan Aslan, KOSGEB desteği ile 45 Pilavcım ismiyle işyeri açtı. 2 yıldır yaptığı lezzetle pilavları müşterilerin hizmetine sunan Aslan, kadınların kendi işlerini kurmalarının önemli olduğunu söyledi. “PANDEMİDEN ÇOK ETKİLEDİK!” Daha önce abisinin yanında esnaflık yaparak deneyim kazandığını söyleyen Hamdiye Aslan, “Manisa’da sabit iş yeri haline gelmiş bir pilavcı yoktu. Abimin desteğiyle böyle bir yer düşündük. Bizimle beraber çok fazla pilav dükkanı açan oldu. İnsanlar bir yerin tutulduğunu görünce açmak isterler. Bu da öyle oldu ama hepsi kapandı biz kaldık. Ben 2 yıldır bir şekilde bu dükkanı sürdürüyorum. İniş çıkışlarımız çok oldu. Özellikle pandemiden çok etkiledik ama bir şekilde toparladık” dedi. "RİSK ALMADAN BİR ŞEYLER KAZANILMAZ!" “Kendi işinin patronu olmak çok güzel bir durum” diyen Hamdiye Aslan, “Kimi insanlar başkasının iş yerinde çalışarak hayat sürdürmeyi seviyor. Ben lider ruhlu bir kişiliğe sahip olduğum için emir altında çalışamam. Ailem her kararımda arkamda durdu. Bana çok yazanlar oluyor. “İş kuracağım fakat zorlanır mıyım” diye. Ben onlara biraz riskli fakat bu riski göze almalısınız şeklinde tavsiyelerim oluyor. Çünkü risk alamazsan bir şeyler kazanamazsın. Kimse bir şeylere hazırdan konmuyor. Hazır gelen şeyler de zaten tat vermez. Kadınlarımız kendi işlerini kurabilirler. Hiçbir zaman kimsenin buyruğu altından kalmasınlar” diye konuştu. "PES EDECEK DURUMA DA GELDİM AMA PES ETMEDİM" İş yaşamı boyunca moralini bozacak birçok olayla karşılaştığını ama mücadeleden vazgeçmediğini vurgulayan Aslan, “En yakın örnek pandemi olabilir. Her şeyin üst üste geldiği dönemler de oldu. Ama hiçbir zaman yılmadım. Benim de artık yeter dediğim zamanlar tabi ki oldu. Pes edecek duruma da geldim ama pes etmedim. Dedim ki ben bu işi kurduysam devamını da getiririm. Biz pilavın üzerine tavuk, ciğer, kavurma, nohut koyuyoruz. İsteğe göre karışık da yapabiliyoruz. İnsanlardan en çok duyduğum cümle biz evde yapıyoruz neden bu kadar güzel olmuyor. Ya da pilav sevmem deyip sürekli gelenler oldu. Spor salonlarına çok fazla paket servislerimiz oluyor.” diye ifade etti.
Genç kadın girişimci Hamdiye Aslan, 2 yıl önce seyyar satıcıdan yediği pilavdan yola çıkarak Manisa’da pilavcı dükkanı açmaya karar verdi.

Girişimcilik kursuna katılarak belge alan Aslan, KOSGEB desteği ile 45 Pilavcım ismiyle işyeri açtı. 2 yıldır yaptığı lezzetle pilavları müşterilerin hizmetine sunan Aslan, kadınların kendi işlerini kurmalarının önemli olduğunu söyledi.

“PANDEMİDEN ÇOK ETKİLEDİK!”

Daha önce abisinin yanında esnaflık yaparak deneyim kazandığını söyleyen Hamdiye Aslan, “Manisa’da sabit iş yeri haline gelmiş bir pilavcı yoktu. Abimin desteğiyle böyle bir yer düşündük. Bizimle beraber çok fazla pilav dükkanı açan oldu. İnsanlar bir yerin tutulduğunu görünce açmak isterler. Bu da öyle oldu ama hepsi kapandı biz kaldık. Ben 2 yıldır bir şekilde bu dükkanı sürdürüyorum. İniş çıkışlarımız çok oldu. Özellikle pandemiden çok etkiledik ama bir şekilde toparladık” dedi.

"RİSK ALMADAN BİR ŞEYLER KAZANILMAZ!"

“Kendi işinin patronu olmak çok güzel bir durum” diyen Hamdiye Aslan, “Kimi insanlar başkasının iş yerinde çalışarak hayat sürdürmeyi seviyor. Ben lider ruhlu bir kişiliğe sahip olduğum için emir altında çalışamam. Ailem her kararımda arkamda durdu. Bana çok yazanlar oluyor. “İş kuracağım fakat zorlanır mıyım” diye. Ben onlara biraz riskli fakat bu riski göze almalısınız şeklinde tavsiyelerim oluyor. Çünkü risk alamazsan bir şeyler kazanamazsın. Kimse bir şeylere hazırdan konmuyor. Hazır gelen şeyler de zaten tat vermez. Kadınlarımız kendi işlerini kurabilirler. Hiçbir zaman kimsenin buyruğu altından kalmasınlar” diye konuştu.

"PES EDECEK DURUMA DA GELDİM AMA PES ETMEDİM"

İş yaşamı boyunca moralini bozacak birçok olayla karşılaştığını ama mücadeleden vazgeçmediğini vurgulayan Aslan, “En yakın örnek pandemi olabilir. Her şeyin üst üste geldiği dönemler de oldu. Ama hiçbir zaman yılmadım. Benim de artık yeter dediğim zamanlar tabi ki oldu. Pes edecek duruma da geldim ama pes etmedim. Dedim ki ben bu işi kurduysam devamını da getiririm. Biz pilavın üzerine tavuk, ciğer, kavurma, nohut koyuyoruz. İsteğe göre karışık da yapabiliyoruz. İnsanlardan en çok duyduğum cümle biz evde yapıyoruz neden bu kadar güzel olmuyor. Ya da pilav sevmem deyip sürekli gelenler oldu. Spor salonlarına çok fazla paket servislerimiz oluyor.” diye ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.