HAYIRCILAR SOKAKTA

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2017 - 19:58, Güncelleme: 18.04.2017 - 19:58
 

HAYIRCILAR SOKAKTA

16 Nisan'da gerçekleştirilen referandumun sonuçları Manisa'da da protesto edilmeye başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Gençlik Kolları öncülüğünde toplanan protestocular adına açıklama yapan Gülşah Durbay, "Vazgeçmek yok, biz kazandık" dedi.
16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu sonuçlarına tepkiler dinmiyor. İlk olarak İstanbul'da başlayan eylemler bugün onlarca şehre yayıldı. Manisa'da da tepkisini dile getirmek isteyen yurttaşlar 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanında bir araya geldiler. CHP Gençlik Kollarının yaptığı çağrıyı Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Emek Partisi (EMEP), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) üyeleri karşılıksız bırakmadı.  CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer'in de katıldığı eylemde grup adına basın açıklamasını CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay yaptı. Bugün Tunceli'nin Pülümür ilçesinde gerçekleşen helikopter kazasında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Durbay şunları söyledi: "Kentimizden Hayır kararının çıkması bir sürpriz değil, bir emektir. Biz bu memlekete, parçası olduğumuz Cumhuriyet'in kurduğu meclise, hepsinden öte yaşayacaklarımıza sahip çıktık. En başından beri kendimize ve memleketin birikimine inandık. Kanmadık, aldanmadık, vazgeçmedik ve en önemlisi yanılmadık. Bugün ise bu emek, sahip çıktığımız geleceğimiz, oylarımız çalınmak isteniyor. Bizim nezdimizde bu seçimin hiçbir meşruiyeti yoktur. Meşru olan bizim kararımızdır." "Biz kazandık" diyen Durbay, "Baskıdan, şiddetten, nefretten bir an bile korkmadan, aylarca sokağını terk etmeyen gençlik kazandı. Emeğine, toprağına, çocuklarının geleceğine, aydınlık günlerin umuduna sahip çıkan halkımız kazandı" diye konuştu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı. Göstericiler yarın saat 19.00'da toplanacaklarını açıklayarak olaysız bir şekilde dağıldı.
16 Nisan'da gerçekleştirilen referandumun sonuçları Manisa'da da protesto edilmeye başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Gençlik Kolları öncülüğünde toplanan protestocular adına açıklama yapan Gülşah Durbay, "Vazgeçmek yok, biz kazandık" dedi.
16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu sonuçlarına tepkiler dinmiyor. İlk olarak İstanbul'da başlayan eylemler bugün onlarca şehre yayıldı. Manisa'da da tepkisini dile getirmek isteyen yurttaşlar 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanında bir araya geldiler. CHP Gençlik Kollarının yaptığı çağrıyı Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Emek Partisi (EMEP), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) üyeleri karşılıksız bırakmadı. 



CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer'in de katıldığı eylemde grup adına basın açıklamasını CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay yaptı. Bugün Tunceli'nin Pülümür ilçesinde gerçekleşen helikopter kazasında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Durbay şunları söyledi: "Kentimizden Hayır kararının çıkması bir sürpriz değil, bir emektir. Biz bu memlekete, parçası olduğumuz Cumhuriyet'in kurduğu meclise, hepsinden öte yaşayacaklarımıza sahip çıktık. En başından beri kendimize ve memleketin birikimine inandık. Kanmadık, aldanmadık, vazgeçmedik ve en önemlisi yanılmadık. Bugün ise bu emek, sahip çıktığımız geleceğimiz, oylarımız çalınmak isteniyor. Bizim nezdimizde bu seçimin hiçbir meşruiyeti yoktur. Meşru olan bizim kararımızdır."

"Biz kazandık" diyen Durbay, "Baskıdan, şiddetten, nefretten bir an bile korkmadan, aylarca sokağını terk etmeyen gençlik kazandı. Emeğine, toprağına, çocuklarının geleceğine, aydınlık günlerin umuduna sahip çıkan halkımız kazandı" diye konuştu.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı. Göstericiler yarın saat 19.00'da toplanacaklarını açıklayarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.