Her gün bir kadın cinayete kurban gidiyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2020 - 16:46, Güncelleme: 25.11.2020 - 16:46
 

Her gün bir kadın cinayete kurban gidiyor

Türkiye’de her geçen gün kadına yönelik fiziki ve sözlü şiddetin yanında cinsel istismar olaylarının arttığına dikkat çeken CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, özellikle pandemi döneminde her gün bir kadının cinayete kurban gittiğini söyledi.
25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, parti binasında CHP Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Olcay Şafak, CHP Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Meral Demir ile birlikte basın açıklaması yaptı. “KADINA YÖNELİK ŞİDDET, AYRIMCILIK VE HAK İHLALLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR” Başkan Uysal yaptığı açıklamada, “Bu yıl 25 Kasım’ı pandemi koşullarının gölgesinde karşılıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki, ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvensizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Pandemi döneminde bu sorunların daha da büyümesi yetmezmiş gibi kazanılmış haklarımıza dahi göz diken, kadınları fıtrat ve kader arasına sıkıştıran bir iktidarla mücadele ediyoruz.” diye konuştu. “EL ELE VERİP, ÖNCE ERİL ZİHNİYETİ SONRA DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ” Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, “Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz. ‘Kadına Yönelik Şiddet Politiktir’ diye haykırmayı sürdüreceğiz. Sokakları, meydanları, kampüsleri, fabrikaları, tarlaları terk etmeyeceğiz. Hayatı kurduğumuz her alanda sözümüzü çoğaltacağız. Siyaset yapmaktan da, emeğimizin hakkını savunmaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek, biz kadınların ellerinde yükselecek. El ele verip, önce eril zihniyeti sonra dünyayı değiştireceğiz. Cesaret biziz, azim biziz, emek biziz, biz kadınlarız.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de her geçen gün kadına yönelik fiziki ve sözlü şiddetin yanında cinsel istismar olaylarının arttığına dikkat çeken CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, özellikle pandemi döneminde her gün bir kadının cinayete kurban gittiğini söyledi.

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, parti binasında CHP Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Olcay Şafak, CHP Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Meral Demir ile birlikte basın açıklaması yaptı.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET, AYRIMCILIK VE HAK İHLALLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Başkan Uysal yaptığı açıklamada, “Bu yıl 25 Kasım’ı pandemi koşullarının gölgesinde karşılıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki, ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvensizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Pandemi döneminde bu sorunların daha da büyümesi yetmezmiş gibi kazanılmış haklarımıza dahi göz diken, kadınları fıtrat ve kader arasına sıkıştıran bir iktidarla mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

“EL ELE VERİP, ÖNCE ERİL ZİHNİYETİ SONRA DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, “Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz. ‘Kadına Yönelik Şiddet Politiktir’ diye haykırmayı sürdüreceğiz. Sokakları, meydanları, kampüsleri, fabrikaları, tarlaları terk etmeyeceğiz. Hayatı kurduğumuz her alanda sözümüzü çoğaltacağız. Siyaset yapmaktan da, emeğimizin hakkını savunmaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek, biz kadınların ellerinde yükselecek. El ele verip, önce eril zihniyeti sonra dünyayı değiştireceğiz. Cesaret biziz, azim biziz, emek biziz, biz kadınlarız.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.