KODLA(MA)NİSATÜRKİYE’YE YAYGINLAŞTIRILACAK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2017 - 09:35, Güncelleme: 05.10.2017 - 09:35
 

KODLA(MA)NİSATÜRKİYE’YE YAYGINLAŞTIRILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu Kodla(Ma)nisa Projesini incelemek üzere Manisa’daydı. Küçük mucitlerin hayallerini ve projelerini dinleyen Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu Manisa’da bu güne kadar yapılan çalışmaların şaşırtıcı derecede güzel olduğunu, projeyi beklediğinden daha kapsamlı bulduğunu ve Türkiye’ye yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Programına Manisa Öğretmenevi’nde, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş vebu çalışmaların mimarı olan bir grup öğretmen ile birlikte kahvaltı ederek başlayan Doç.Dr. M. HilmiÇolakoğlu, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığında yürütülen, Kodla(Ma)nisa Projesi hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Sıcak sohbet havasında geçen görüşmede Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu Manisa’da bu güne kadar yapılan çalışmaların şaşırtıcı derecede güzel olduğunu, projeyi beklediğinden daha kapsamlı bulduğunu ve Türkiye’ye yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Programının devamında Şehzadeler ilçe Kodlama Atölyesi, Turgutlu ilçe Kodlama Atölyesi, Salihli Kudret Demir Ortaokulu STEM&Maker Sınıfını ve Salihli İlçe Kodlama Atölyesini ziyaret etti. KÜÇÜK MUCİTLERİN ÇALIŞMALARI ÇOK ETKİLEDİ Atölye ziyaretlerinde çocukların kendilerine olan güvenleri, yaşıtları gibi bilgisayar oyunları oynamak yerine kendilerinin kodladıkları oyunları,üretmeye çalıştıkları robotik projeler Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu’nu çok etkiledi. “ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ OLACAK” Türkiye’de örnek bir proje olan Kodla(Ma)nisa projesini inceleme üzere kente geldiğini ifade eden Müsteşar Yardımcısı Doç.Dr.Çolakoğlu “İnşallah bu okullarımızda yetişen öğrencilerimiz, Türkiye’nin geleceği olacak. Türkiye’nin yeni ufuklara ulaşmasında bu gençlerimiz ve çocuklarımız çok önemli bir rol oynayacaklar. Bu öğrencilerimizi yetiştiren, bu atölyeleri kuran tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hilmi Çolakoğlu’nun ziyaretleri sırasında kendisine İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek eşlik ettiler.      
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu Kodla(Ma)nisa Projesini incelemek üzere Manisa’daydı. Küçük mucitlerin hayallerini ve projelerini dinleyen Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu Manisa’da bu güne kadar yapılan çalışmaların şaşırtıcı derecede güzel olduğunu, projeyi beklediğinden daha kapsamlı bulduğunu ve Türkiye’ye yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Programına Manisa Öğretmenevi’nde, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş vebu çalışmaların mimarı olan bir grup öğretmen ile birlikte kahvaltı ederek başlayan Doç.Dr. M. HilmiÇolakoğlu, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığında yürütülen, Kodla(Ma)nisa Projesi hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Sıcak sohbet havasında geçen görüşmede Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu Manisa’da bu güne kadar yapılan çalışmaların şaşırtıcı derecede güzel olduğunu, projeyi beklediğinden daha kapsamlı bulduğunu ve Türkiye’ye yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Programının devamında Şehzadeler ilçe Kodlama Atölyesi, Turgutlu ilçe Kodlama Atölyesi, Salihli Kudret Demir Ortaokulu STEM&Maker Sınıfını ve Salihli İlçe Kodlama Atölyesini ziyaret etti.



KÜÇÜK MUCİTLERİN ÇALIŞMALARI ÇOK ETKİLEDİ
Atölye ziyaretlerinde çocukların kendilerine olan güvenleri, yaşıtları gibi bilgisayar oyunları oynamak yerine kendilerinin kodladıkları oyunları,üretmeye çalıştıkları robotik projeler Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu’nu çok etkiledi.



“ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ OLACAK”
Türkiye’de örnek bir proje olan Kodla(Ma)nisa projesini inceleme üzere kente geldiğini ifade eden Müsteşar Yardımcısı Doç.Dr.Çolakoğlu “İnşallah bu okullarımızda yetişen öğrencilerimiz, Türkiye’nin geleceği olacak. Türkiye’nin yeni ufuklara ulaşmasında bu gençlerimiz ve çocuklarımız çok önemli bir rol oynayacaklar. Bu öğrencilerimizi yetiştiren, bu atölyeleri kuran tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hilmi Çolakoğlu’nun ziyaretleri sırasında kendisine İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek eşlik ettiler.
 


 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.