"KOL KOLA YÜRÜMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2017 - 09:14, Güncelleme: 14.11.2017 - 09:14
 

"KOL KOLA YÜRÜMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Manisa’da kadın üyelerle bir araya gelerek, istişarelerde bulundu. Düzenlenen bir programda konuşan Habibe Öçal, Manisa teşkilatına teşekkür ederken; direnişin yoğurduğu maziden aldıkları güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarını daha da sıklaştırdıklarını ifade etti.
Öçal, “Haklarımızı korumak, yeni kazanımlar elde etmek için güçlerimizi birleştirmekten, kol kola yürümekten başka çaremiz yok. Birçok hakkımızı örgütlü gücümüz sayesinde kazandık. Bunları korumak, geliştirmek, yenilerini temin etmek bizim elimizdedir. Kadınlar olarak bu imkânı, sendikal örgütlenmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Hiç kimse durup dururken bize haklarımızı vermez. Mücadele ederek, bir araya gelip sorunlarımızın çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak, el ele vererek, birlikte hareket ederek sorunlarımızı ancak biz çözebiliriz. Sendikal çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu. SÖYLEM VE EYLEMLERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI Toplumsal kamplaşmaya yol açan söylem ve eylemlerden uzak durarak, insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorunda olduklarını dile getiren Öçal, kadın istihdamının artırılması ve istihdam edilen kadınların eş ve anne olma kimliklerinin örselenmediği şartların sağlanması gerektiğini vurguladı. Öçzal, 1 milyona ulaşan Memur-Sen üyelerinin 450 binini kadınların oluşturduğuna dikkat çekti. IRĞAT’IN KONUŞMASINDA 'KADIN' VURGUSU Programda konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat ise, sendikal örgütlenmeyi hak arama, yeni kazanımlar elde etme, mağduriyetleri giderme, mazlumların sesi ve öncüsü olan platformu olarak gördüklerini belirtti. Mağdura, mazluma ve masuma merhamet hareketi anlayışıyla sendikal mücadele verdiklerini ifade eden İrğat, “Bu topraklarda kadın, yetenekleri ve gücüyle her zaman toplumsal hayatın içinde olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Dolayısıyla kadınlar her zaman bireysel ve toplumsal gelişmenin ana unsuru olacaklardır.” şeklinde konuştu. Memur Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin ise: “Sendikal örgütlenmeyle Mevcut haklarını korumak, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmak; damlalardan ummanlar oluşturmak için mücadele ediyoruz.”sözlerine yer verdi.   
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Manisa’da kadın üyelerle bir araya gelerek, istişarelerde bulundu. Düzenlenen bir programda konuşan Habibe Öçal, Manisa teşkilatına teşekkür ederken; direnişin yoğurduğu maziden aldıkları güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarını daha da sıklaştırdıklarını ifade etti.
Öçal, “Haklarımızı korumak, yeni kazanımlar elde etmek için güçlerimizi birleştirmekten, kol kola yürümekten başka çaremiz yok. Birçok hakkımızı örgütlü gücümüz sayesinde kazandık. Bunları korumak, geliştirmek, yenilerini temin etmek bizim elimizdedir. Kadınlar olarak bu imkânı, sendikal örgütlenmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Hiç kimse durup dururken bize haklarımızı vermez. Mücadele ederek, bir araya gelip sorunlarımızın çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak, el ele vererek, birlikte hareket ederek sorunlarımızı ancak biz çözebiliriz. Sendikal çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.



SÖYLEM VE EYLEMLERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI
Toplumsal kamplaşmaya yol açan söylem ve eylemlerden uzak durarak, insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının toplum içindeki konumunu güçlendirecek bir anlayışı geliştirmek zorunda olduklarını dile getiren Öçal, kadın istihdamının artırılması ve istihdam edilen kadınların eş ve anne olma kimliklerinin örselenmediği şartların sağlanması gerektiğini vurguladı. Öçzal, 1 milyona ulaşan Memur-Sen üyelerinin 450 binini kadınların oluşturduğuna dikkat çekti.

IRĞAT’IN KONUŞMASINDA 'KADIN' VURGUSU
Programda konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat ise, sendikal örgütlenmeyi hak arama, yeni kazanımlar elde etme, mağduriyetleri giderme, mazlumların sesi ve öncüsü olan platformu olarak gördüklerini belirtti. Mağdura, mazluma ve masuma merhamet hareketi anlayışıyla sendikal mücadele verdiklerini ifade eden İrğat, “Bu topraklarda kadın, yetenekleri ve gücüyle her zaman toplumsal hayatın içinde olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Dolayısıyla kadınlar her zaman bireysel ve toplumsal gelişmenin ana unsuru olacaklardır.” şeklinde konuştu. Memur Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin ise: “Sendikal örgütlenmeyle Mevcut haklarını korumak, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmak; damlalardan ummanlar oluşturmak için mücadele ediyoruz.”sözlerine yer verdi. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.